Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak srazit šortky?

Od: palana* odpovědí: 3 změna:

Dobrý den, ještě před létem jsem si koupila dvoje šortky-jedny džínové a jedny bílé (materiál nevím). Bohužel už v té době mi byly oboje trochu volnější a jelikož jsem ještě trochu zhubla, tak si u nich musím hrozně utahovat pásek a u nohou mám docela místo. Mám sice ještě jedny šortky, ale jsou tyrkysové, takže se k nim nehodí úplně vše. A nové se mi už kupovat nechce, když už je srpen. Poraďte mi prosím jak ty šortky srazit praním. Děkuju :)

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

mowla*
hodnocení

0x

Pokud je to přírodní materiál (bavlna, len), vyper je na vyšší teplotu...

iz*
hodnocení

0x

Vyprání ve vyšší teplotě pomůže jenom v případě předem nevysráženého materiálu.

Jinak byste šortky musela zúžit.

Každopádně si před jakýmkoliv pokusem zjistěte přesné složení materiálu. Umělý materiál byste mohla vypráním ve vyšší teplotě nenávratně poškodit.

hodnocení

0x

Určitě nevysrážíte. Uvědomte si, vyprané džíny taky po chvíli povolí. Dnes se už používají materiály, které se vysráží ještě před šitím. ;) Jestliže jsou šortky v pase do gumy, je to poměrně snadné zúžit je. Jestliže jsou do pevného pásu s knoflíkem a zipem, je to práce za trest. To je pak lepší šortky schovat na dobu, až přiberete a koupit nové!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]