Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Geocaching s Huawei y300 Acsent a C:geo

Od: rskrys* odpovědí: 9 změna:

Zdravím lidi. poraďte mi prosím jak co nejlépe nastavit C:geo (+ internet) na Huawei Y300 Acsent tak, aby mi to kešku našlo co s největší přesností (dnes jsem při hledání měl odchylku 12m)

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

gaucho912*
hodnocení

0x

ahoj 12m není tolik ,ale jde o sílu signálu gps kdy i u originální Gps je odchylka 5m a více ok čím více jsi napřiklad v lese tedy pod stromy tím hůře. :)

rskrys*
hodnocení

Ale v geocachingu jde o centimetry ne o metry!

A signál mám docela dobrej i v lese

mowla*

..."v geocachingu jde o centimetry"... *smich*

No jo - ale GPS má odchylku - když je ´to´ dobré - cca 5 m (a více)... To je vlastnost komerčních GPS, ne vada...

doplněno 04.05.13 19:05:

Rskrys: Buďto kámoš ´kecá´ a nebo šlo o náhodu - první možnost je pravděpodobnější...

doplněno 04.05.13 19:43:

Přečti si něco o principu/funkci GPS, pak ti bude jasné, o čem píšu.

rskrys*
hodnocení

mno jo, ale kamoš ma to samé a najde mu to keš s přesností na 30 cm

doplněno 04.05.13 19:28:

a kdo mluví o vadě? psal jsem o nastavení

Dělám geocaching už pátým rokem a ted slyším poprvé, že jde o centimetry. Ono nejde jen o to jak přesnou máš ty navigaci, ale taky jak přesně je keška zaměřená. K čemu ti je přesnost 30 cm, když je keš zaměřená o dva tři metry vedle. Kolikrát semi stalo, e byla nepřesnost i 25 metrů.

smetreg*

GPS v civilním sektoru má za ideálních podmínek min. přesnost asi 3 metry. Pak už je to jen o pravděpodobnosti, který z těch tří stovek jednotlivých centimetrů ukáže jako ten správný. To, že mu to ukázalo nulu pouhých 30 cm od keše, je náhoda. Několikrát jsem taky náhodou měl nulu přesně na místě při přesnosti zaměření 8m, ale stejně tak mi tu nulu mohla ukázat GPS o 4 metry vedle...

hodnocení

0x

Geocaching je o tom, že GPS-ka tě dovede přibližně na místo a pak už jenom záleží na tvé šikovnosti a představivosti.

Musíš hledat a snažit se sám. Žádná GPS tě na centimetry nenavede.

To by musela být GPS pro geodety, kteří vyměřují mnohem přesněji, jenže takové zařízení stojí stotisíce.

rskrys*
hodnocení

Prosím napište mi jaké nastavení toho mobilu a c:geo by mohlo zlepšit vyhledávání a jak nastavit internet prosím moc

Jelikož nepoužívám nic z toho co ty, tak ti asi neporadím, ale s přesností asi nic moc neuděláš.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]