Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
ne že bych byla nějak závisti hodná, ale lidé jsou už takoví, že si vymýšlejí. Vždycky se cítím na rozpacích když mi kdokoli cokoli zazávidí či závidí s plnou parou. Jak reagovat? Sama nezávidím nikomu, spíš mě úspěch druhého inspiruje a povzbudí...
O tom bych mohla vyprávět! Mám sousedku přibližně mého věku a ta stojí za záclonou a pozoruje,co mám na sobě.Ihned jde shánět a za týden má oblečeno přesně co já. Manžel říká,že kdybych si dala na hlavu h...,tak ho má druhý den také.Nejdříve mě to štvalo,teď už se jen směju,našla si chlapa,tak snad konečně odcestuje.
Závisti se nemá nikdy ustupovat. Není nutné ji provokovat. Je nutné neustupovat, protože závist je nenasytitelná. I kdyby dal člověk závistníkovi vše co má a dal se mu navíc do doživotního otroctví ani pak by to závistníkovi nestačilo. Navíc závist je matka nenávisti a ta je smrt lásky a všeho dobra a to je nejhorší co může člověka potkat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.