Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nosíte náramkové hodinky?

Od: jethro® odpovědí: 53 změna:

Dělal jsem školení v jedné firmě, a jak jsem se tak po těch lidech díval, skoro tři čtvrtiny neměli na zápěstí hodinky. Tak jsem si toho začal všímat i na ulici a tak, a opravdu, hodinky na zápěstí se dnes už nenosí? Nějaká módní vlna? Nebo mi něco uniklo?

53 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Ano

Nevím, nekoukám po lidech, zdali nosí hodinky nebo ne. Ale já bez nich neudělám krok. Musím je prostě mít. Teď zrovna je mám v opravě a jsem z toho celej nesvůj.

ladinpraha*
hodnocení

0x

Mně z různých rozhovorů vyplývá jeden důvod - k čemu hodinky, když má většina lidí po většinu dne v ruce mobil.

Pro mě osobně jsou hodinky jedinou součástí oblečení, bez které se neobejdu ve dne ani v noci.

xoxo*
hodnocení

0x

Nenosím od doby, kdy se začaly používat mobily.

06.09.13 14:59

Ne

*palec*

farrion*
hodnocení

0x

Nová módní vlna brzy přijde novinky.cz/... :D

hodnocení

0x

Ne

Dřív jsem nosil, pak se rozbily a já si navykl dívat se na hodiny na mobilu... a než jsem se rozhodl koupit si nové, tak jsem si na mobil zvykl tak, že mi hodinky přestaly chybět. A tak je nemám dodnes a asi ani mít nebudu :)

hodnocení

0x

V naší velké továrně nesmíme nosit hodinky a hodně lidí si je tam nechce každé ráno sundávat a válet je v šatní skřínce.Já mám raději hodinky,než mobil,Jsou více po ruce,nemusím se hrabat v kabelce,když chci vědět kolik je hodin.

mil®
hodnocení

0x

Ano

Nosím náramkové hodinky. Připadá mi to normální, čas mám hned na očích, je to i pěkný módní doplněk.

hodnocení

0x

Ano

nosim od dospivani casia a mam i ted , jen na noc sundavam , nedam na ne dopustit

honzav88*
hodnocení

0x

Nosím hlavně jako módní doplněk:) Mám hodinky kombinované digitální a ručičkové a jednou jsem zjistil, že jsem si na jedněch ani nepřehodil čas na letní :) takže se na ně občas podívám, ale spíše opravdu jako doplněk.

hop®
hodnocení

0x

Ne

Nenosím. Měl jsem léta hezké a funkční TIMEXky, akorát nepřežily moje začátky ve stavební firmě, nějak jsem jim "zabetonoval" ovládací čudlíky. Od té doby kontroluji čas na mobilu...

doplněno 05.09.13 21:58:

...ale mohu dotaz rozvést - pokud nosíte náramkové hodinky, na které ruce je máte? ;)

Já jsem je zpočátku nosil klasicky na levé, pak jsem se "přeučil" na pravou ruku. Důvod? Občas jsem hrával na akordeon a na levé překážely. Dnes už bych si je na levou ruku nedal...

hodnocení

0x

Ano

Hodinky nosím...je to rychlejší než vytahnout a zapnout mobil...

buss
hodnocení

0x

Ne

Asi uniklo, na co hodinky, nosíme mobily, né? A ani nepotřebuji vědět jaký je čas, datum, ukazovat něco drahého?. S věkem to možná poznáte, ta nezávislost na čase a jen na svitu slunka. Nevím, na co je tahají emeriti.

ukulele*
hodnocení

0x

Na co hodinky? abych hledaj ještě hodinky? jsem rád když vyjdu z bytu s klíčema a mobilem a ještě hodinky? a ještě k tomu ten pocit, že mám něco na ruce, něco upnutého, neumím si to představit, že bych nosil hodinky.

askmenow*
hodnocení

0x

Hodiny jedny mám, dražší, byl to dárek a nosím je jen občas, na zkoušky, na pracovní schůzky atd.

A proč je nenosím? Vlastně jsem je nikdy nepotřebovala - v době, kdy jsem začala sama potřebovat hlídat čas, někdy kolem jedenácti let, jsem také dostala první mobil no a ten čas ukazoval, takže jsem si na hodinky nikdy úplně nezvykla. Čekala bych, že to tak má mnoho mých vrstevníků a samozřejmě většina mladších...

Digitální hodinky s budíkem pro ty, kdo často spí mimo domov, už taky nahradily mobily...

Myslím, že dalším hlediskem, proč se hodinky nosí méně, hlavně u žen, je rozmanitější móda a hlavně velká obliba bižuterie různých stylů a tvarů. Přecijen, mít hodinky v každé barvě kovu a v každém stylu (sportovní, elegantní, volnočasové) není pro každého možné a často hodinky prostě hrozně se zbytkem neladí. Univerzálnější kousky zase bývají nudné.

Ovšem na mužích miluji velké ručičkové hodinky!

hodnocení

0x

Ano

Nosím. Za prvé mám raději ručičkový čas, než digitální a za druhé nejsem otrokem mobilu, který používám jen v práci, osobně jen vyjímečně.

hodnocení

0x
Nůž, hodinky, mobil, kapesník. V tomto pořadí. Cokoli z toho chybí, tak jsem nesvůj.
hop®

Ne

Cigáro, WC, mobily, odjezd do práce, to je můj běžný "start" do práce. Někdy ještě stihnu kafe...

petr123*

Absolutní souhlas :)

hodnocení

0x

Ano

Nosim. Rad a skoro porad.

Mam nekolikery a stridam je podle prilezitosti.

Ke kosili do prace to s hodinkama vice pasuje, na volny cas do mesta se hodi jine nez zase na cundr do prirody a ke sportu take tak.

Cas sleduju (i) podle hodinek, ale je pravda, ze od te doby, co jsou nejake hodiny pomalu uz na kazdem toustovaci je to vice doplnek, nez prakticka vec.

hodnocení

0x

Také ráda nosím hodinky. Mám několikery. Jsou pověšené na zdi, na pěkném kousku dřeva jako dekorace. Vezmu si na ruku podle nálady, podle oblečení a podle příležitosti.;)

asiasi*
hodnocení

0x

Mám vypozorováno, že nošení náramkových hodinek úzce souvisí s používáním mobilu. Každý sleduje čas, ale rozdílně. Nosím zásadně náramkové ručičkové hodinky na baterii - dostala jsem je v r. 1981 a od té doby šlapou bez oprav /zn. Seiko/. Takže u mě je to zvyk hodinky a nezvyk mobil / nejsem na něm závislá/.

hodnocení

0x

Ano

jak píše ladinpraha lidi místo hodinek používají mobil, ale jak píše tomkk pokud nemám u sebe kapesník, nůž a hodinky tak jsem taky nesvůj. Já jsem si loni pořídil tkzv. "smarthodinky" a nejen že nemusím z kapsy vytahovat mobil abych se podíval na čas, ale nemusím jej vytahovat ani pokud mi někdo píše SMS nebo mail a vím hned kdo mi volá než mobil z té kapsy vytáhnu. NIkde neobtěžuji okolí zvoněním, hodinky mi na ruce spolehlivě zavibrují.

petr123*
hodnocení

0x

Jak kdy :)

Už jako malý jsem hodinky samozřejmě měl (ručičkové Primky, jaké jiné).

S nástupem mobilů jsem zjistil, že hodinky (v té době digitálky s kalkulačkou a databankou) vůbec nepotřebuji.

Po několika dalších letech se mi začaly hodinky líbit, ale ručičkové. Prostě mi začalo to tiché tikání chybět. Navíc na dnešních "chytrých" mobilech je zjištění času pomalejší a složitější než na těch starých, kde se čas ukazoval i při zamknuté klávesnici. Takže teď už zase hodnky většinou na ruce mám. Ručičkové, sice na baterku, ale časem dojde i na nějaké klasické natahovací (ale ta cena...)

.

Navíc jak se říká - hodinky jsou jediný přijatelný šperk pro chlapa.

Ano

Nejlevnejsi automaty od Seika (petky) sezenes uz od cca 3 tisic.

petr123*

No za trojku jsem žádné hodinky s mechanickým strojkem neviděl, v té ceně jsou slušnější quartzky (ale nehledal jsem je, neříkám že nejsou). Navíc zrovna tyhle "levnější" Seika se mi až tak nelíbí, co by mi vyhovovalo je tak někde kolem desítky - patnáctky. A tolik se mi za momentálně utratit nechce ;)

Ano

Jasny. Ja nerikam, ze za tu trojku je to neco extra, ale sehnat se daji - pro lidi, kteri chteji levnou mechaniku.

Viz napriklad zde hodinky-koscom.cz/...

balon*
hodnocení

0x

Hodinky na zápěstí se teď právě začaly zase nosit, nevím zda je to s praktického hlediska, ( než honem vyndáte mobil) nebo že to jde zase do módy nevím ale začíná se to zase rozmáhat já také uvažuji o tom že si je úpořídím zatím je nemám.

martinaa*
hodnocení

0x

Ano, asi od 5 třídy. Potřebuji být v práci včas, hlídat dětem čas na svačinu, čas na oběd apod. a nemám čas pořád vytahovat telefon nebo běhat do třídy podívat se na hodiny. Ráno automatika - sbalím mobil, nasadfím hodinky, prstýnek a jde se.:)

tesyk*
hodnocení

0x

Ne, čas není mým pánem.

narf
hodnocení

0x

Kvůli opálení zápěstí v létě nenosím.

Beru si je jenom, když vím, že se budu muset ten den časem řídit.

zabu
hodnocení

0x

odpovím jen za sebe. Okolí si nevšímám. Hodinky nenosím od té doby, co mám mobilní telefon.

hodnocení

0x

Ano

ahoj, v práci potřebuji hlídat čas, tak tam nosím hodinky - je to rychlejší a operativnější a nenápadnější než mobil... ale jak jsem mimo práci, okamžitě je sundám a užívám si svobody (čas nehraje roli) a pohodlí (nemám na sobě nic "připnutého") - sice jsem ženská, ale nejlíp je mi bez jakýchkoli řetízků, náušnic, náramků apod... :)

lidus*
hodnocení

0x

Manžel si na dobrých hodinkách zakládá a bez nich by domov patrně neopustil, já mám dvoje již mnoho let v šuplíku.

hm*
hodnocení

0x

Ano, uniklo. Lidi si myslej, že ten jejich krám (mobil) je celej svět. Když chtějí vědět, kolik je, začnou šmátrat a dolovat odněkud mobil, pak ho musejí přimět, aby něco ukázal, pak ho zase zastrkují a ukládají a zavírají ... velice praktické, zvláště třeba během jízdy na kole.

Už je jasné, že hodinky nosím. A protože jsou připnuté, nemusím na ně pamatovat, když někam jdu, nemusím kvůli nim tahat žádnou tašku, ledvinku, ruksak apod. A když chci vědět čas, prostě na ně kouknu a vím ho dřív, než si druhý vzpomene, kde teď zrovna mobil má. Co naopak s sebou běžně netahám pro nepraktičnost, je - mobil.

hodnocení

0x

Ano

Já hodinky nosím, když něma vyrazím, skoro pořád.
A nejlepší je, když si je nevezmu, tak se ze zvyku pořád dívám na ruku.
Ne jednou, podívám se, vidím, že jsem si hodinky zapomněla doma.
Ale tím to nekončí, za chvíli se dívám zase...
*smich* *hi*

hodnocení

0x

vyste lehce "zaspal dobu"nesnáším módní trendy a vždydělám aby se mě nedotýkaly. dnes jsou však trendy doslova obrovské náramkové hodinky i u žen nejen u mužů.

hodnocení

0x

Před 100 lety nosili hodinky většinou pouze muži. Byly to kapesní hodinky, které měl muž umístěny ve vestě, jež měla pro hodinky speciální kapsičku. Kapesní hodinky byly připevněny na pěkném řetízku, který byl také jakousi obdobou šperku. A protože stále vytahovat hodinky z kapsičky bylo nepraktické, a také v důsledku miniaturizace, se začaly vyrábět hodinky náramkové. Ty se ukázaly být praktičtější; stačil jeden pohyb ruky a člověk hned na hodinkách viděl, kolik právě je. A jak zjišťuji ze zdejší diskuze, časostroj se opět stěhuje do kapsy, do kabelky, batohu či jinam. Já jsem v tomto konzervativní, kvalitní hodinky nosím na levém zápěstí témeř celý den.

kvalitní hodinky nosím na levém zápěstí témeř celý den.

Souhlasím...podepisuji...a podtrhuji "kvalitní"..

Ano

Opravdu kvalitní hodinky potřebují pravidelnou péči, alespoň jednou ročně vyčistit a namazat. Necháváte si to dělat?

Ani po dvou letech to zatím není potřeba..Odchylka chodu minimální...seřizuji tak 1x měsíčně (automaty), možná i méně.

Vodotěsnost 100%, atest 316m...

Kolega co má hodinky vyšší kategorie to ale dělá..., v Rakousku..

Ano

martincakl:

ono se to nedělá až když mají odchylku chodu, v autě se taky nemění olej až když je nějaký problém :-D

Prostě ta údržba se má dělat pravidelně, bez ohledu na to jestli jdou hodinky přesně.

k2

alespoň jednou ročně

To je ponekud nadsazeny servisni interval, pokud jde o mechaniky, tak se spise udava 5let, u vodotesnych akorat castejsi kontrola tesnosti...

Ano

k2:

ono záleží na mazivu, opravdu kvalitní hodinky používají velice kvalitní (přírodní) mazivo, ale to má omezenou životnost.

k2

Muzete byt konkretni? Koukal jsem na Prim (Elton), tam maji kazde 2 roky. Omega 4-5let, vodotesnost 1 rocne. Breitling, Rolex, UN, TH a tomu podobne se mi fakt hledat nechce.

Ano

Tak dobře ne rok, ale dva, ale kdo to z majitelů takových hodinek opravdu dodržuje?

Ano

Ja. Kazde 4 roky mi vyrobce sam da vedet, ze uz nadesel cas. Poslu a vrati se zase jako nove s rocni zarukou. (zatim sem to tedy absolvoval pouze jednou u jednech hodinek).

72mona3*
hodnocení

0x

Pokud jsem si všimla, většina mladých hodinky nenosí. Používají jen jednu ruku, protože v té druhé stále drží ultra tenké cosi, s obrovským dotykovým displejem... ale jsou tu takoví i starší.

Já hodinky prostě musím mít. Je to zvyk, kterého se určitě nechci zbavovat. A i když si časem pořídím ten dotykový zázrak, zůstanu jim věrná... :)

daniell*
hodnocení

0x

Ona je otázka , proč mít vlastně hodinky? Když mám mobil, kliknu a vidím čas , SMS, telefonáty, zprávy , e-maily. Většina lidí to řeší dnes mobilem .

hodnocení

0x

Nenosím. Vadí mi, když mám kdekoliv na sobě nějaké "řetězy" - připadám si jak zavřená nebo v pasti nebo jak to popsat. Proto nenosím ani náramky, řetízky, prsteny a naušnice jen občas.

doplněno 09.09.13 15:30:

Navíc nošení hodinek podporuje neustálou kontrolu času. Mi stačí vědět, v kolik jede autobus/vlak a abych do té doby byla na zastávce, příp. zkontrolovat jednou za hodinku, kolik zbývá času do práce. Není třeba vědět, kolik je přesně hodin, pak to člověka nenutí spíchat a nervit se. Když to ujede, tak to ujede, s tím se nedá nic dělat, aspoň nejsou stresy s kontrolováním času každých pět minut. A když jdu domů pěšky nebo šalinou, tak to už je mi tuplem jedno, jestli jedu/jdu pět minut nebo půl hodiny. Až dojdu, tak dojdu. A v ošemetných situacích (setkání někde..) se stačí podívat na mobil při příchodu na místo setkání a čekat. Když už to bude trvat dlouho, zkontrolovat mobil a rovnou z něj dotyčnému zavolat. Až dojde, tak dojde.

martinaa*

Pěkná teorie, která ovšem ztroskotává na tom, když někdo dělá na čas (řidiči, učitelé apod.), a také na tom, zda žijete ve městě nebo na vesnici. Jo, mě je taky docela fuk, že mi ráno ujede autobus, ale vzhledem k tomu, že do vesnice, kde pracuji, jede další až za dvě hodiny, z toho asi nebude mít radost zaměstnavatel.;).

doplněno 09.09.13 19:14:

Ale hodinky nejsou od toho, aby se kontroloval čas každou minutu:) to nikdo netvrdí. Já mám hodinky raději než mobil proto, že nemusím nic vytahovat za kapsy, můžu se ně podívat kdykoli, i během práce s dětmi, i během komunikace s rodiči, kdy by vytažení mobilu působilo přinejmenším nevhodně.

Nebylo tu přece nikde řečeno, že kdo nosí hodinky, tak neustále nutkavě díval na hodiny.:) Podívám se na ně tehdy, když chci opravdu zjistit, kolik je hodin, kolik máme času na různé aktivity apod.

A také se přiznám, že moc nechápu v otázce poznámku, že by nenošení hodinek bylo nějak "moderní". Měla jsem za to, že hodinky se nosí pro úplně jinou věc, než pro parádu (i když... u některých lidí těžko říct:D).

Taky jsem z vesnice a nepotřebuji se každou chvíli dívat na čas. Podívám se doma na hodiny/mobil, vidím, že to jede za 8 minut, tak vyjdu z baráku, na zastávce si zkontroluji, kolik mi zbývá a je to. Když je to podezřele dlouho, tak se podívám na mobil a rovnou z něj můžu někomu zavolat. Není přece třeba mít hodiny neustále na ruce a kontrolovat čas každou minutu. Navíc tím, že mobil člověk loví z kabele, tak si rozmyslí, zda ho bude vytahovat - tím odpadá neustálé kontrolování času, které nemá smysl a stane se pomalu zlozvykem (a vede k tomu, že se lidi dívají na ruku, i když hodinky zrovna nemají - nepotřebují vědět čas, jen mají nutkání si ho zkonrolovat).

72mona3*

MILUJU SVÁ NUTKÁNÍ :) A potřebuju své hodinky. Je to prostě o zvyku.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]