Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pár otázek z dějepisu

Od: rozka84* odpovědí: 26 změna:

prosím o radu z vlastivědy 5 ročník ZŠ

Jak se jmenovalo první české knihkupectví?

V kterém roce se konal Slovanský sjezd a proč byl svolán? Proč musel být přerušen?

Žádost na státní úřad?

Jak vyřešil František Josef I. spory s Maďary? Co znamená slovo dualismus?

děkuji moc,poprosím o rychlou odpověď.

zámek
administrátor uzavřel tuto otázku
tohle nikam nevede. Obě strany ujely, první první, druhá druhá. Stát se to nemělo ani jedné. Věřím, že si z toho všichni vezmou ponaučení. Diskuzi přesouvám do Volné jako memento!

26 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

mamička, trochu ste ma prekvapili...

súhlasím s knopkou, ja väčšinou tiež neriešim úlohy za tie deti, ale sa snažím ich naviesť na to, akým spôsobom se dostanú k informáciam... keď to za nich vyriešime, odpoveď jednoducho opíšu a ostanú sprostí...keď ich trochu postrčíme, naučia sa sami...
vaša dcéra sa asi veľa nenaučí, lebo namiesto toho, aby makala, nechá za seba problém riešiť mamičku, ktorá namiesto gúglovania nadáva... nadáva ľuďom, ktorí už tu pár rád a dobrých rád rozdali, ktorí už aj zopár poďakovaní dostali a majú tu určité renomé...
ja osobne som každý jeden "problém" Vašej dcéry vložil do Google, ktorý na každú otázku na šup našiel nie jeden odkaz...

s národnosťou to nemá nič spoločné, bude to v niečom inom...
na okraj, ja som českej národnosti, slovenskú literatúru som tiež neštudoval, ale nájsť si dokážem hocičo!

spartak
claire*
28.11.10 11:40

*hej**palec*

hejkal,

... smekám ... *palec*... ;)

Na reakci "mamičky" ... pozerám ... oko "drevokocúúúúúúr". *sok*

rozka84*
hodnocení

koukám samý chytrák ...,vyserte se s prepáčením na odpovídaní mé otázky,nikdo o vaše dotazy a trapný smajlíky nemá zájem...

rozka 84,

... tak teď nevím, ... co si mám o sobě myslet. *sok*

Jednou napíšete:" ... tato stránka je na to aby si lidi pomáhalia psala Vám to moje dcera"

No a podruhé zase napíšete: " ... vyserte se s prepáčením na odpovídaní otázky "

*ee* ... teda rozka84, ... já mám v té mojí hlavě ale zmatek ...*zed* ...*plac*

hanher*

Ne, tak to zvědavče není!

Zmatek tam má někdo jiný!

hanher,

... *uf* ... tak to jsem si oddychl. :D

knopka*
hodnocení

2x

Trošku práce s googlem a najdeš všechno,chtěla jsem ti poradit a pak jsem řekla že nebudu ztrácet čas s tím co si sama můžeš najít.Bez práce nejsou koláče :).

rozka84*
hodnocení

ty inteligente...tato stránka je na to aby si lidi pomáhali a psala Vám to moje dcera,když si s tím neumí poradit ani na googlu...

já jsem slovenka a české dějiny neznám tak ji asi nemůžu pomoct.

karina*

rozka84, inteligentní dcero i matko, tahle poradna není pro to, aby za děti vypracovávala domácí úkoly. Návod od Knopky máš, tak se jím řiď. Jestli dcera nemá školní vědomosti a neumí ani Googlit, tak asi tu českou školu nedodělá. Karina

knopka*

Tak TY nebo VY? ;) Hned první odkaz z googlu: inbrno.cz/...;)

jip*

Hned první nalezený odkaz nemusí být správný - otázka nebyla na první brněnské české knihkupectví.

Česká expedice - pražské nakladatelství, knihkupectví a antikvariát. Založil je 1790 v návaznosti na zrušené Svatováclavské nakladatelství vydavatel a novinář Václav Matěj Kramérius

spartak
Stejně si ten odkaz napsala.Tak proč to pořád tak blbě obkecávat?Všichni nejsou chytří jako vy tady a je uplně jedno kdo sem chodí pro rady,jestli někdo dokončí školu appod.Většina odpovědí co se tady tazatelé ptají se dají najít na google,tak je fakujte všichni tam a máte pokoj!Nějak vám některým registrovaným stoupla sláva do hlavy...HOWGH

ten odkaz knopka napsala jako důkaz, že na internetu se dá první české knihkupectví najít...čili klamala, teda dcera nebo matka, o skutečnosti, že internet nepomohl... když jsi vyjádření knopky nepochopil, proč to blbě obkecáváš? a to nechtěj, aby jsme se tě na ty samé otázky zeptali my... kritizovat poradnu můžeš, ale vhodnější by bylo až tehdy, až třeba na této poradně budeš mít několik stovek či tisíc odpovědí a hodnocení... i lidé na předních místech hodnocení poradny dokáží vyjádřit svůj nesouhlasný názor, ti skalní tvoje vyhlášení ignorovali, kašlou na některá vyhlášení, ale někdo ti musí říci, že když nemáš co říci, tak mlč...

nám registrovaným je úplně jedno, kdo sem chodí pro rady a je nám jedno, jestli někdo dokončí školu... aspoň v okamžiku, kdy se ptá...

není nám to ale jedno, když někteří takoví, o kterých je řeč, budou v budoucnosti ovlivňovat náš život a život našich potomků, třeba jenom při volbách, nebo nedej bože jako vedoucí, z milosti boží nebo strany nebo známostí nasazený... nebo partneři našich dcer nebo synů, případně vnoučat...

pt®

Hejkale to je za bodík a ještě paleček *palec*. - stařenka

claire*

Ono ale nejde jen o odpověď, dítě musí v první řadě umět informace vyhledávat (wikipedie...pro základku stačí...). Musí umět otevřít encyklopedii a najít to tam, sednout si k internetu a najít to tam. Pokud jste hledali a nenašli, pak se samozřejmě můžete zeptat například právě tady, ale vy jste ani nezkoušeli, že? Jste-li Slovenka, pak byste dějiny Rakouska-Uherska a Československa znát měla, a pokud ne, pak vždy můžete dceři pomoci právě s učením se hledání informací...

(Pozn.: Vím, že admin nemá rád odpovědi "najdi si to na googlu", ale mám pocit, že dítě se opravdu musí naučit, jak a kde informace najde.)

ladinpraha*

Prečo by sa mamička namáhala, keď je tu poradňa.

knopka*

Taktak...A školáci můžou být rádi že dnes existuje internet a obrovsky usnadnuje učení,kdyby nebyl tak hurá do knihovny a to by pak koukali kolik času by tam museli trávit(no ono by to určitě neuškodilo :)).

*hej* knopka,

... véééélmi dobrá odpověď. *palec*

Kdybychom za mých "školních" let měli "googlíka", ... tak do té školy ani nechodím ... :D.

Prostě ( jakýkoliv ) vyhledávač ... je "machr" ... a najde *dril* ... a to úplně sám *uf* ... ( skoro ) všechno. *sok**ua*

... ;)

buss

Mám ten sám názor, že ve škole dělal kdoví co ... a pak kdo chce odpovědět, musí tak jako oni šmejdit po intu. A tak vypadá naše škola, přístup našich žáků k učení a pak to tak tady v této republičce vypadá! Najděte, dejte ...
Ostatně kolik dotazů na vyložené právní otázky tady.
Kdo kdy měl možnost se zúčastnit SOČ, tak je to většinou utrpení a bída co do vlastní píle "autora", oprásknuto odkud se dá a autorský zákon úpí, jenže odměna pro učitele není marná, že (a stalo se, že to i napsali sami)?

hodnocení

2x

Posledni dobou zde pozoruju rozmahajici se nesvar (dle meho nazoru) a to presne to, co se tu ted deje. Jen za posledni tyden bych podobnych reakci a odpovedi nalezl tucet.

Kazdy ma plnou pusu radcu, jejich hodnoceni, delky registrace a reputace, ale abyste tedy skutecne poradily, nebo si alespon precetli pravidla poradny, to zrejme ne.

Z4 - odkazovat tazatele na vyhledavače ve smyslu: "tady si to najdi" a na místa, kde problém vznikl (úřady, instituce, zaměstnavatele apd) ve smyslu: "tam se zeptej". Tazatelé nejsou hloupí, aby o této možnosti nevěděli, ale z nějakého důvodu volí Poraďte.cz, respektujme to!

Vzdy lze prece pouzit odkaz na Wiki a pod., to ale neznamena, ze se k tomu tez neda jeste rict neco sveho, nejaky detail, nebo vysvetlit ve zkratce. Pokusit se skutecne poradit. K tomu tato poradna snad prece je.

Nikdo nechce, aby se tu podavali pouze vycerpavajici informace, proc byt ale tak strohy? Vzdyt staci napovedet. Nekdy skutecne nemusi byt tak jednoduche nalezt spravnou odpoved. Vzdyt staci mnohdy i jenom poradit, co treba na te Wiki ci na tom Googlu hledat za hesla.

Neni potom lepsi radeji mlcet a nic nepsat nez psat NAJDI SI TO?

Jiste je v poradku upozornit na existujici, snadno dosazitelne zdroje, ale pak by tu stejne tak mohl fungovat automat, ktery bude na kazdy dotaz posilat automatickou odpoved, najdi si to na Wiki. Vzdyt dnes takrka vsechny vseobecne zalosti lze na internetu dohledat.

Chapu, ze mnohym se nektere dotazy zdaji tak trivialni, ze je v smahem odsoudi, i mne se to stalo, ale aby se z toho stal takovy stadovy masovy jev, to se deje opravdu az posledni dobou.

Nerikam resit domaci ulohy za jine, taky se to tu nejmenuje Vyrestedomaciulohu.cz, ale Poradte.cz. Proc asi?

rozka84*
hodnocení

Děkuji za zastání a vysvětlení zde přítomným lidem,moc si toho vážím.Byli jsme si tu jen pro radu a nakonec se to tu zvrtlo na popravu mé rodiny nikdo zde přítomných nás nezná ale odsuzovat umí dokonale.Mi jsme si též mysleli,že to tu je o tom,že si lidé pomohou a poradí ale četl jste sám všechny odkazy které se netýkaly daného dotazu níbrž urážení mé rodiny.Ať jsem jakýkoliv ať jsem výbušny nebo jiný vždy jsem upřímný a vážím si zastání a rad druhých.Nejsme bohové světa a nikdo z nás není dokonalý ale proč začít odpevěd na dotaz urážkou.Odpověď jsme na zbylé otázky našli radši sami a jinde.Všem dobrým lidem co poradily a zastali se nás děkuji a zbytek by se měl zamyslet nikomu se určitě nelíbí když se mu někdo naváží do svích blízkých.

jabraka*
hodnocení

0x

Dost mě ta vzteklá diskuze rozčiluje,není potřeba volit ostrá slova.zachovejte vždy klid.Proto se Maďaři rozkmotřili už tehdy s Rakouskem a vzniklo Rakousko - Uhersko.A s ním se svezli i Slováci.Myslím,že by se dalo poradit,ale bez použití Wikipedie.Třeba naznačením,nebo radou hesla,které zadám strejdovi Googlemu.Ono je pro neznalce dost problém,co napsat do okénka vyhledávače,abych nedostal jen snůšku reklam.

Přeji všem hezkou,i když mrazivou,neděli a klidnou mysl.

JABRAKA

patronka*
hodnocení

0x

Jen se zdvořile zeptám : na ZŠ už nemají učebnice? Jak to řeší žáci, kteří nemají přístup k internetu, nebo na něm neumí hledat?To se taky hodnotí jako školní předmět?

ad internet - to je škola od školy. co chodí mé děti, tak tam už od první třídy chodí do pobočky městské knihovny, kde tedy krom knížek je i přístup na internet. stejně tak mají přístup na net i ve škole, po vyučování. pracovat na pc se učí od druhé třídy, vyhledávat cílené informace na netu začali ve čtvrté třídě.

ad učebnice - moje děti mají ve třídě každý svoji krabici, kde si mohou nechávat učebnice. dělat domácí úkoly je občas lahůdka, zvlášť když holka přijde třeba s tím, že nerozumí úkolu s indickým násobením, ale má doma jenom pracovní sešit, učebnici si domů nebrala *zed* net k vyhledávání taky používáme, tuhle holka měla úkol z přírodopisu a i když JÁ bych odpovědi na otázky znala, tak jsem nechala holku, ať si je sama odhadne a co neví, tak jsem jí navedla, co jak nejlíp googlit, aby se neztratila v odkazech. ale tohle bude dané třeba i tím, že učebnici mají od jednoho vydavatelství, ovšem pracovní sešit od jiného, takže informace se ne vždy tak úplně sejdou ve stejný okamžik *nevi*

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]