Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ochrana obuvi pomocí spreje?

Od: vlk95® odpovědí: 4 změna:

Dobrý den, dnes jsem si šel koupit boty a prodavačka mi nabídla nějaký sprej na ochranu obuvi. Napadlo mě že bych to vyzkoušel. Před chvílí jsem to na boty nastříkal, a nejde to na nich vidět.(což je dobře) Ovšem zatím jsem to netestoval a moc tomu nevěřím.

Proto otázka zní: Má někdo s podobnými spreji zkušenost? Popřípadě jakou?(funguje? blbost?...)

Díky.

(koupil jsem tento: outdoor-a-sport.cz/... )

doplněno 03.05.13 10:21:

Ne omlouvám se je to tento: outdoor-a-sport.cz/...

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

tak impregnace vzdy funguje , ale musi se obnovovat. Pouzivam treba i na stan , bundu , boty , pracovni odev. Posili to proti vode , bahnu... impregnuje se treba i drevo :) , ale na gumaky to nema ;)

hodnocení

0x

Používám impregnaci na boty snad 10 let. Je pravdou, že boty vydrží mnohem déle hezké. Stříkám zimní boty- nepromokají, nechytá se na ně solanka, nedělá se mapa. Letní boty, kecky i plátěnky- nešpiní se tak. Nenasají vodu a tím se nedeformují, neroztahují. ;) Jednou jsem zapomněla, že už doma sprej mám a koupila jsem ještě jeden, takže mám navíc a nemohu vám říci, za kolik dnes jsou. Mám značku Kiwi, je to poměrně špička a sprej stával něco málo přes 100 kč. Ten, na který se ptáte, se mi zdá zbytečně drahý. Nakoukněte do drogerie a do prodejny obuvi. Určitě ušetříte a přitom koupíte značkový, kvalitní.*jasne*

doplněno 03.05.13 10:32:

Zimní boty za sezonu stříkám několikrát a ještě na to příjde globin. ;)

hodnocení

0x

Impregnace funguje docela dobře. Pouze si musíte vyzkoušet více druhů a rozhodnout se pro tu, která bude vyhovovat.

Pokud jsou to boty za 2000Kč tak není problém na ně používat kvalitnější a dražší impregnační sprej.

Já jezdím na kole, takže impregnuji cyklistické boty, aby při slabém dešti depromokly. Pokud budu jezdit celý týden v dešti, tak po týdnu budu muset impregnaci obnovit.

Impregnace se nanáší jako poslední vrstva, takže pokud chcete boty ošetřit nějakým krémem, tak očistit, nakrémovat a nechat krém "vsáknout" a nakonec ošetřit impregnačním sprejem.

hodnocení

Díky všem, asi to začnu používat. Zatím jsem to jen zkoušel. Jak často asi je potřeba boty nově nastříkat? A popřípadě jak? (umýt a až po uschnutí nastříkat jednu nebo více vrstev?)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]