Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vánoční čas - už je tu zas

Od: pt® odpovědí: 33 změna:

Máme dnes první "Adventní neděli" a Vánoce jsou za dveřmi. Jak strávit ten čas v klidu a ku prospěchu všem? *srdce* - stařenka

33 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

co třeba tak pořádně vygruntovat?

*smich*

Kubo, to je nápad za všechny prachy...:-P my jsme se šli projít po městě a zahřáli jsme se svařáčkem, tak asi tak.*pivo*

hodnocení

0x

Stařenko vánoce jsou pro děcka a ostatní si to užijme v klidu přeju ti hezké prožití tohoto času *jasne*

elbarto*

Vánoce a pro děcka? Z tohohle konzumního (Santovského) pojetí vánoc mi je na zvracení *blee*

Je to o lidech jak si je udělají nemůžeme vnucovat nikomu jak duchovní pojetí tak konzumní *klik*

pomocnikzednika
hodnocení

0x

NEVOTRAVOVAT tady stařenko!

Vemte si z toho příklad, je to dobrý nápad.

pu®
hodnocení

0x

No právě hlavně v klidu. Negruntovat, nešílet, nevyvařovat, nenapékat, neshánět dary za každou cenu, jen aby jich bylo hodně. Tak třeba... my si asi letos napečeme první cukroví, a to budou takové bezvadné pleskance z pohankové mouky a medu, které se mi povedly nedávno omylem, neboť jsem si špatně přečetla recept na netu - ne a ne stvořit těsto k vyválení, tak jsem prostě nalila na pečicí papír vrstvy neurčitých tvarů *smich* , a jaká to byla mňamka! :-P Tak, to by byla asi tak hodina času plus pečení, to nepočítám. Úklid bude běžný, háčky našich dvou obrazů a několika kalendářů ani rám zrcadla skutečně leštit nebudeme *frajer* Následně popřemýšlím, co komu koupit. Mamince něco dochází, Tátovi taky, tak to je snadné, zabaleno bude do vytrhaných listů nádherného kalendáře na letošek.

Ale protože máte vnoučátka a chcete jim jistě udělat radost, tak prostě holt třeba napečete o něco víc - ale jen tolik, co se sní. Ale negruntujte, to nikdo neocení a Vás to akorát štve (pokud ne - a taky takové znám -, tak samo klidně uklízejte ;) ), uvařte dobrotu, ale s rozmyslem. A dárek, který potěší, stačí jeden. Děti stejně na víc nemají kapacitu... a vždycky vyhrae ten starý orvaný méďa s utrženým uchem, i když je pod stromkem nové lego.

No a abych nezapomněla - odreagovat se na poradte.cz! *placni*

Krásný Advent, Pt, a žádné stresy. Pů *slunce*

doplněno 28.11.10 17:38:

Pomocnikuzednika, bezte pomahat na stavbu, mam dojem, ze zde vam psenka nepokvete - jestli nekdo otravuje, tak jste to vy. Ale kdyz vas to bavi, tak si to uzijte...nebudeme brat jedinou zabavu nekomu, kdo nic jineho nema a neumi... *slunce*

doplněno 28.11.10 17:55:

Re Elbarto: Díky ;) Určitě nejsem první, kdo mu něco takového doporučil. On se tady čas od času objeví nějaký pitomeček, jehož jediným cílem je jen a pouze provokovat a poštvávat místní rádce i tazatele proti sobě. Je to škoda, protože když přijde někdo nový a nezná to zde, může ho takovýto blbounek odradit. Ale většinou je to po čase přestane bavit - asi si najdou lepší zábavu, třeba pomlouvat sousedy nebo obtěžovat lidi v reálu. Všem nám přeji, abychom takových zednických pomocníků potkávali jak ve virtualitě tak v realitě co nejméně. *slunce*

elbarto*

@pu: kdyby to šlo dal bych vám/ti bodíka a rovnou deset, pravdivější porada na poradte.cz už dlouho nebyla :)

28.11.10 18:35

Váánoce *andel*

ladinpraha*
hodnocení

0x

Až budete lidi dělat v obchodě, tak se vám při slově vánoce bude dělat akorát špatně. Ale jinak si to každý užijte podle svých představ a možností.

Sohlasím. A nesouhlasím aby měly obchody otevřeno na svátky ať mají všichni pěkné svátky je mi líto těch co se nemůžou povalovat a po svátkách kritizovat že zas dávali to ato v televizi a že se zas na silvestra poblili :D

miljan*
hodnocení

0x

Jediná možnost, zrušit vánoce. *cert*

elbarto*

Aha v tym případě si zrušte narozeniny OK? :)

28.11.10 19:11
hodnocení

0x

Vánočky *afro*

hodnocení

0x

dejte se k jehovistum a máte klid od vánoc

To jako k těm co jim musím přepsat barák a převést na ně veškeré úspory *stop*

28.11.10 19:33
hodnocení

0x

Vánočenky *tanec*

lidka*
hodnocení

0x

I takový nevinný námět do diskuze dokáže někoho zbytečně vytočit. Proč? *nevi* Kdo chce, ať se do doskuze zapojí, kdo nechce, ať ji prostě ignoruje. Stejně tak je to s otázkami. Kdo chce poradit, nechť radí a třeba i za tázajícího něco na netu vyhledá. Nikdo přeci nikoho nenutí radit, vyhledávat, odpovídat - je to na naší vůli - nemáme to zúkolované. A tak bych vás chtěla poprosit, buďme k sobě víc tolerantní a přátelští. *placni* Na poradnu chodíme ve snaze pomáhat, něco nového se dozvědět a kdo chce i diskutovat o věcech příjemných i třeba méně příjemných. Nenechte se vyprovokovat útočnými odpověďmi a prostě je ignorujte. Jinak poradna sklouzne tam, kde ji převážná část uživatelů nechce mít. To by bylo moje vánoční přání týkající se poradny! A osobní přání - to je vlastně skoro stejné. Nenechat se zblbnout reklamou, nepodléhat nátlaku obchodních řetězců, udělat krásné Vánoce především dětem. A to se nám podaří pokud nebudeme vystresovaní a v dobrém rozmaru. *vtip*

jabraka*
hodnocení

0x
PT:Tak starko,když už tu máme mít klid a mír,tak při Adventu přidám tu svoji,vánoční i když s předstihem. 2010 Vůně vánoc. Venku už mráz z nosu uždibuje,na obočí hvězdy z démantů snad,zima svátky vánoc chce přivítata klouzačky v noci dětem nalakuje.U domu smetu vločky s ramenz podrážek otírám bláto a sníh.Za dveřmi mě směs vůní a smíchpřivítá v dechu horkých kamen.Vzduch proslazený cukrovím,trochu vanilky a trochu kokosu,popíchá prsty jehličím jedlovým, nakonec vesele zašimrá u nosu.Být smutný bylo by hříchem.v ten velebný vánoční čas.Veselme se dětským smíchem.,kdy při koledách jihne hlas.JABRAKA

hodnocení

0x

Pořádek se nedělá, pořádek se udržuje. Ale pro svůj dobrý pocit, jsem vyšťourala leštěnku na nábytek a tou pár kusů nábytku přetřu a iluze dokonalé čistoty bude stoprocentní! *andel* Dárky dětem a dobrou náladu dospělým. A vymyslíme, kdo bude dělat salát, kdo polévku a kdo zabije kapry. Takže žádný stres, jen veliké těšení. *jasne* A specielně se letos těším na vaječný koňak. 2 kondenzovaná slazená mlíka už mám z akce v Kaufu. Měla bych ho vyrobit, aby se uležel. Ale dám ho do sklepa, ať ho nechodím koštovat . Pokusím se trošku zhubnout.:DA nakoupím si spoustu ovoce a i takové, které jsem ještě nejedla. Těším se! *modla*

pu®

Jéé, Babkazov, to je ale bezvadný plán! Koňak mám ulitý od loňska Tetin - ta dělá nejlepší nejlepší koňak na světě :-P Schovala jsem si ho tak skvěle, že vůbec nevím, kde je :D A s tím ovocem - no to je ještě lepší, protože to mnohdy nahradí cukroví. A nápad koupit si v tomhle něco nového, ten je vůbec nej. Díky za inspiraci! *placni*

29.11.10 16:05

;):D

pt®
hodnocení

Vidím, že nám všem jde o lásku,*srdce* dobrou náladu,*smich* dobré vztahy.*placni* Určitě nám udělají radost naši nejbližší,*houpy* jejich přítomnost a trochu volna, že se vzájemně užijeme. V obchodech to mají pracovníci před svátky náročné, tak se na ně budu usmívat :)a poděkuji za ochotu, takové malé ocenění.;) A určitě také koupíme pejskům do útulku něco granulí, konzerv a piškoty, ty slupnou první, jak jim chutnají. Jabrako, pěkné veršování,*klik* díky. - stařenka

pt®
hodnocení

Tak tu máme druhou "Adventní neděli". Jak tak čtu, už se mnohde peče a vyrábí vaječný koňak.:-P Já dnes udělala Vánoční výzdobu oken.;) Kromě toho, budu celý den hodná, aby si mně neodnesl čert. *cert**andel**modla* Doufám, že se zde večer zase všichni sejdeme. Přeji všem, pěkný den.*slunce*- stařenka

pt®
hodnocení

Tak a je tu třetí "Adventní neděle", :) zřejmě jsou všichni zaneprázdněni pečením,:-P nebo úklidem, aby to měli na Vánoce doma útulné.*houpy* No už jsou Vánoce za dveřmi.*andel* Buďme na sebe hodní a slušní a pomáhejme si, jsme přece na poradně.*srdce* - stařenka

hop®
hodnocení

0x

A co takhle si udělat vlastní domácí betlém? *hej*

Vánoční čas - už je tu zas
hop®

...anebo si ozdobit vánoční stromeček...

Vánoční čas - už je tu zas #2
pt®
hodnocení

Hopíku, krásné obrázky a návod, jak si udržet manžela dalších čtyřicet let.*hej*- stařenka

hop®

To víš Stařenko, my chlapi jsme přes to žrádlo... *nevi**smich*

pt®
hodnocení

A je tu čtvrtá "Adventní" neděle, rychle to uteklo.:) Téměř všichni už máte napečené cukroví, naklizeno*uspech* a čekáme na Vánoce.*andel* Tak ať nám ten čas příjemně plyne. *cteni*- stařenka

hele můj stromek s řízky...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]