Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Existuje život po životě?

Od: jardoslav odpovědí: 19 změna:

Co si myslíte?

Bude něco po tomto životě nebo jen vypnou proud a nic?

Když by se člověk pak narodil znovu, nebude nás tu přeci tolik na planetě každým rokem přibývat...

Je něco jako duše?

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Přečtěte si třeba tuto knihu: knihy.abz.cz/...

eulalie*
hodnocení

0x

Dobrý den. To je velmi hluboká filozofická myšlenka, která si pohrává s přáním člověk být stále živý. Bohužel odpověď na ni znají jen ti mrtví, jestli duše opravdu existuje.

ar*
hodnocení

0x

Nikdo Vám nedá důkaz , že to tak je a nebo , že to tak není. Je to jen dohad snad co lidstvu existuje. Nicméně všichni se to jednou s jistotou dozvíme.

buss
hodnocení

0x

Už za vámi, někým dokazatelně někdo z toho světa přišel a něco vám třeba dal? Ale jinak je to bezva JOB.
Máte vcelku logický argument, ale hlasatelé hoho vás jistě ubezpečí že ne, třeba se jen regenerujeme jedni a ti samí, že? Protože to není po sobě, ihned po smrti. Může živá hmota existovat po zániku (přejde v neživou, ne?)?

Položím k tomu otázku, kolik lidí bylo před vámi po 20 generací? Máte dva rodiče ...

Myslím tedy NE, ale ani nad ptákovinou nebádám. Kdekdo o něm mluví, viděl někdo Boha, co je láska ...

marenka*
hodnocení

0x

Mám doma knížku, život před životem a ještě jsem se ke čtení nedostala, taky jsem plánovala koupi knížky život po životě. ;)Prý je to i prokázané, vědecky, s výpověďmi lidí, kteří zažili klinickou smrt. Nedávno zemřel můj taťka, zoufalství, prázdno, hrůza co se ve mě dělo, ale ačkoli je to teprve chvilka, nepředpokládala jsem, ani náhodou, že už po pár měsících budu v naprostém vnitřním klidu. Jasně, že v tom hraje velkou roli má osobnost, povaha, charakterové rysy a hromada jiných věcí, ale já mám prostě pocit, že ten táta tu se mnou pořád je. Občas, když chci udělat něco, co není zrovna košér, tak ho cítím těsně vedle sebe, jak se zlobí. Jindy se s ním dělím o smích. Neblázním, nepovídám si s ním nahlas, ale je tu se mnou. Bylo by logické vysvětlení, že je ta bolest pro mne příliš čerstvá a tohle je způsob, jak se s tím srovnat, ale já ten samý pocit měla vždycky i u mámy, která mi zemřela, když jsem byla mimino, jen ne tak intenzivní.

Takže věřím.

buss

OK, kde se sejdeme?

eulalie*

No víte, já bych si z toho radějí srandu nedělala. Ta smrtelnost, pocit naší konečnosti a že už po smrti nikdy nic nebude, může být pro mnohé z nás natolik zžíravý pocit, že pouze myšlenka na život po životě jim pomáhá žít si svůj obyčejný život. Ono to není jednoduché, všechno tu zanechat a odejít pryč s vědomím, že už nikdy nebudu.

marenka*

Bussi, kdo ví. Třeba jednou budu Váš velitel a někde v boji proti domorodcům vás budu posílat jako špeha. *smich*

buss

Do něčeho... Zajímavé, teď čtu o tom knížku, to by se mi ale líbilo!

hodnocení

0x

Je to jednoduche. Duse neexistuje, Ty az umres, taky uz nebudes existovat.

Nikdy.

kato*
hodnocení

0x

Energie je nezničitelná,jen se přetváří v jinou znovu a znovu.Takže na tohle věřím.Nás přibývá a kolik druhů zase mizí.Vše je vyvážené.Pokud zmizí lidstvo,tak vznikne jiný druh.

buss

No dyť jsme jen slepá větev vývoje opic, že ano.

re*
hodnocení

0x

Přečtěte si tento článek zajimavost.webnode.cz/...

Pan Vlastislav Prokeš údajně navázal telepatické spojení...

patronka*
hodnocení

0x

Z fyzikálního hlediska je všechno kolem nás zhuštěná energie, ani my nejsme výjimkou.Ve škole nás učili, že energie se nemůže ztratit ani získat, může se jen přeměňovat.Když člověk chce věřit v nesmrtelnost duše, protože to potřebuje pro své vyrovnání s odchodem blízkých, najde si i spoustu třeba nepřímých důkazů.Mám na mysli takové důkazy, které nelze rozumem vysvětlit.Tyhle pocity jsou ale nesdělitelné.

bruk600*
hodnocení

0x

Domnívám se, že se jedná jen o to vypnutí proudu. Zdůvodňuji si to tím, že člověk je "pouze" zvířátko, které má v hlavě PC, ale jinak se od ostatních živočichů nijak významě neodlišuje. Snad by se dala reinkarnace připodobnit k dědičnosti, kdy se povahové vlastnosti a vlohy dědí po předcích.

Ten kdo je přesvědčen o své jedinečnosti a vyjímečnosti má pouze schopnost spáchat ty nejhorší činy a zlo.

hodnocení

0x

Když jsem si přečetla vaši otázku, zazněla mi v hlavě melodie písně J.Nohavici-Převez mě, příteli, na druhý břeh.*modla*

pt®
hodnocení

0x

Jardoslav, záleží, čemu uvěříte, co je Vám bližší. Nikdo Vám nedá přesnou odpověď, každý odpoví, jak to cítí, jak čemu věří nebo nevěří. Sám se musíte rozhodnout, na kterou stranu se přiklonit. V každém případě je život zázrak, je zázrak, jak se tvoří kosti v těle matky u jejího plodu. Proč se ptáte, máte obavu, že životem vše končí, že zde člověk vše musí nechat? To opravdu musí. Člověk má v sobě životní energii. Když tělo zemře, vše přestane fungovat. Co je s životní energií? Energie, je jiná forma hmoty. Je to duše? Někdo tomu tak může říkat. Ale co se děje s energiíí, která vyprchá z lidského těla? Kde je pravda? Co je pravda? Toť otázka a jsme na začátku Vašeho dotazu. To je můj názor. - stařenka

smrt
hodnocení

0x

Život po životě pokračuje.Pamatuju si to.Nebo lépeřečeno,vzpoměl jsem si na to.Pamatuju si i umírání.Nic to není,když pominu jen ten příšerný strach z toho co přijde a zmatek v hlavě z toho,že jsem věděl,že je konec.Bylo to v období,kterému se dnes říká baroco.Je to návrat tam, po čem tady na světě podvědomě toužíme a po čem se nám tady všem podvědomě stýská.Smrt je návrat domů.Pamatuji si i světlo o kterém se píše v knihách.Překrásné, nepopsatelně krásné.Zlaté,modré,bílé.Nic,naprosto nic se tomu zde na světě nevyrovná.Pochopil jsem,že to je to, po čem každý z nás tady touží a pokaždé si to s něčím splete.Chceme třeba mít nové šaty,nebo auto,ale ve skutečnosti toužíme po tom světle.Chtěl jsem tehdy vědět jak je to s minulými životy a tak jsem to zjistil.Dalo mě práce se s tím pak v sobě srovnat.Tzv minulé životy nejsou tak jak si je mnozí představují.Čas je výtvorem mysli a v podstatě všechny životy nosíme v sobě.(Žádná cesta z minulosti do budoucnosti.Spíše cesta k sobě samému.K tomu světlu.)Naše osobnost je z nich poskládaná.Když vezmete některé části své osobnosti a ostatní dáte do pozadí,poskládáte z nich "cizí" osobnost,ale pořád jste to vy.To jsou,zjednodušeně řečeno, minulé životy.Dovedu si představit,že tímto zde pobouřím mnohé,ale je mi to jedno.Napsal jsem zde jen co jsem pobral.Vzpomínám si ještě,že jsem zkoušel na to světlo mluvit,ale vůbec nereagovalo.Jen zářilo.Vůbec jsem s ním nebyl v nějakém emocinálním vztahu jak je tady běžné ve vztazích se světem.Byl to naprostý nepopsatelný klid a naprostá úleva od všeho,naprosto od všeho.Také jsem pochopil,že bádání po tzv.minulých životech jen ze zvědavosti je zbytečné.K čertu s minulými životy.Důležitý je tento okamžik,protože všechno si neseme každý v sobě.A existujeme vždy jen v tomto okamžiku.Toto jsem skutečně prožil a ať si s tím každý udělá sám co uzná za vhodné.Více mi nebylo odhaleno.I tak to pro mě bylo dost silná káva a dlouhý čas jsem to v sobě trávil.Kdo si myslí,že smrtí to vše končí,bude mile překvapen.:)Alespoň zpočátku než se upamatuje. Řekne si:"jak jsem na to mohl zapomenout?!":) Kdo si myslí že to "zaparkuje" napořád v nebi,možná překvapivě zjistí,že se zase musí vrátit.

pt®

Jiří Wolker napsal : "Smrt není zlá, smrt je jen kus života těžkého. Co zlé je, to umírání je..." - stařenka

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]