Nejste přihlášen/a.
Zdravím, občas narazím na netu nebo i v časopisech na zprávy, ve kterých se vojáci (většinou během 1. a 2. světové války nebo i válce ve Vietnamu) setkali s údajnými duchy, bytostmi nebo jinými jevy, často také při zranění apod. takže se spíš jedná o halucinace. Po projíždění netu jsem ale nenašel nějakou stránku kde by byla větší soustředěnost podobných válečných zážitků. Pokud někdo o něčem ví, budu rád za odkaz nebo i nějakou další zajímavost, předem díky.
nevím, osádky německých ponorek ve středomoří hlásili minimálně tři krát "bludného Holanďana", a zase třeba Poláci po velké válce když rozbíjeli pevnost v San Rideau tak spatřili přízrak který povalil i zdatné chlapy a musla být povolána armáda...přitom šlo o ruského zajatce, který byl osm let uvězněn v betonovém hrobě... když ho našli tak byl na půl už rozpadlý ale stále žil...
Ono mytologie a nadpřirozeno je dosti zajimavá, hlavně z dob válek, ale je to i dost často přikreslené... ale takový bludný holanďan je dosti známý a mezi námořníky stále živá legenda...kdo ví ale, jestli jsou jejich story pradivá či nikoli
Paranormální jevy - to je obecně vzato dost tenký led, jeto téma, na kterém se zviditelňuje kdejaký šarlatán. Já osobně na podobné jevy moc nevěřím, ale zato mě velmi zajímá historie WWII, takže jsem jedním dechem přečetl knihu pana Zachy - Kučery, ten se záhadami zabývá, podle mě na úctyhodné úrovni.
Zkuste si přečíst :
Na světě se přihodí věci, které nejde vědecky vysvětlit.Václav Kaplický : Hrst vzpomínek z mládí, 1988, str.177, píše, jak byl za I.sv. války v Rusku v noci na stráži, a zjevila se mu jeho maminka, a smutně se na něho podívala.Pak mu došel telegram, že přesně v tu dobu zemřela. A spisovatel Kaplický nebyl žádný fantasta, takže tomu lze věřit.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.