Nejste přihlášen/a.
Zdravím, Již 8. den užívám antibiotika Ospen 1000 na angínu a zánět nosohltanu a Stopangin(kloktadlo). Ještě aby toho nebylo málo tak mám kašel usazený na průduškách, či tak nějak. V pátek je akce na kterou jsem hodně dlouho čekal, a tak jsem se Vás chtěl zeptat na názory. Chtěl bych pít a nevím zda vysadit antibiotika aspoň 24 hodin před požitím alkoholu. Navíc pravděpodobně bude vevnitř zakouřeno a to bude mít neblahý vliv na průdušky. Vysadit nedobrané antibiotika určitě není správné, a nevím, jestli je pak nemůžu dobrat po 2 dnech. Děkuji za všechny rady.
Milý marode. Vysazením antibiotiky si koledujete o to, že se vám nemoc vrátí a v daleko horším provedení, obzvláště u angíny bych byla obezřetná. Ona dosti často ráda sedá na srdce, klouby. To jako opravdu nemůžete vydržet nepít? Bude vám stát účast na akci za to, když si třebas pak přivodíte horší zdravotní problémy? Jojo, vy jste mladý a myslíte si, že do hrobu máte ještě daleko. Ale ono se to střádá, všechna ta vybočení z léčebného režimu, přecházení nemocí a pod. Dělejte, jak rozumíte. Ale rozumné to určitě není jít se opíjet na akci.
Děkuju za radu. Pít nemám zapotřebí, spíš jsem chtěl vědět, jaké to přináší rizika, a jak píšete, tak docela vysoké, takže alkohol definitivně vylučuji. Teď jen ještě jak to budou snášet průdušky, zakouřené prostředí několik hodin. Je mi jasné, že to určitě není dobré, ale chtěl bych vědět spíš, jestli se to nemůže nějak extra zhoršit. Samozřejmě, že budu chodit i na čerstvý vzduch, ale zase ne často, přeci jenom bude studený.
Já vám to řeknu takto. Mám doma pubertální dítko s podobnou nemocí, co máte nyní vy. Už třetí týden se z toho léčí, neboť bacil se mu rozlezl všude možně (krk, průdušky, dutiny, uši), přesto že měl hned o začátku nasazena antibiotika. Nyní už má třetí várku. A to ven vůbec nechodí, natožpak aby dýchalo zakouřený vzduch. Odhaduji, že jakmile nasajete vzduch s kouřem, budete kašlat o sto šest a můžete tak znepříjemnit večer nejen sobě, ale i ostatním. Záleží na vás. Já vás chápu, asi jste se na akci hodně těšil.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.