Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Trest smrti - jaký je Váš názor?

Od: karelxii* odpovědí: 28 změna:

Jednoznačná většina dotázaných (65,5 %) z reprezentativního vzorku 11 329 dotázaných v průzkumu společnosti SANEP je pro znovuzavedení nejvyššího trestu za nejtěžší zločiny, a to trestu smrti. A jaký je Váš názor?

28 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

barbakan*
hodnocení

0x

Trest smrti je nevratný a nenapravitelný akt. Naše soudnictví, zákony a politika nahrávají justičním omylům.
Pokud by byl i jeden nevinný lidský život zmařen omylem nebo z politických důvodů, neměl by být povolen.Ani policie ani soudy neodvádějí kvalitní práci

naprosto souhlasím s názorem barbakana. při kvalitě práce, kterou dnes odvádí policie (morální vlastnosti policistů nechme stranou) a soudy bych zrušil snad i pokuty. soudci (samozřejmě neúplatní) jsou zvláštní sortou lidí, která si vlastně dělá co chce. jsou v podstatě nepostižitelní a neodvolatelní. těm byste chtěli svěřit rozhodování o životech lidí?

fidonet*
hodnocení

0x

Tohle téma je dost ošidné, navíc na našich názorech nesejde a jediný obstojný názor získáš anonymním dotazníkem, ale nečekej, že tady najdeš dalších 11 329 názorů, které by tedy mohly mít nějakou váhu. Proto tuhle otazku považuji za zbytečnou. Stejně jako otázky na eutanazii, atd ...

karina*

fidonet, přesně tak. Já bych osobně byla pro eutanázii, ale zase je tady ta možnost zneužití. Tahle naše lidská společnost není a kdoví, jestli někdy bude mít čas a byla , natolik vyspělá, aby se s oběma velmi ošidnýma otázkama vypořádala bez dalšího hrozícího nebezpečí. Karina

as*
hodnocení

0x

Jsem pro trest smrti.

karina*
hodnocení

0x

karelxii, kdybych Vám napsala, že jsem v některých případech trestních činů pro trest smrt, byla by to ve skutečnosti pravda jen zpola. Je to všechno daleko složitější i po právní stránce a justiční omyly se bohužel stávají i dnes. Všude na světě.A nikdo nikdy neví, kdy se stane (zase) i u nás. Jeden zbytečně zmařený lidský život nemůže ospravedlnit deset byť 100% prokázaných velmi závážných trestný činů, kdy si člověk řekne "pověsit ho ". A nakonec pokud jsme v EU, nic takového, jako zavedení trestu smrti naprosto nepřipadá do úvahy. Takže ten výzkum je opět jen takové populistické NIC. Karina

hodnocení

0x

Jsem jednoznačně pro znovuzavedení terstu smrti! Dnes mají naopak vyšetřovatel a soud takové prostředky moderní vědy na získání důkazů, že v případech takto dokázaných se nikdo nemusí bát justičního omylu! Samozřejmě takový Kájínek, jehož vina byla dokázána pouze svědestvím jednoho kriminálníka - Cikána, by popraven být nemohl. Ale to je výjimka, která jen potvrzuje pravidlo, že ten, kdo si neváží lidského života nemá sám právo na život. Nehledě na to, jaké finanční prostředky stojí daňové poplatníky vyživování a hlíání těchto lidských zrůd a nenapravitelných zločinců! Nebo únosce malé Aničky - kdo by ho litoval vidět ho se houpat na šibenici? Lidé, pochopte, že na vysokou morální úroveň se dostala naše euroatlantická civilizace jedině díky výkonu trestu smrti, který společnost zbavil amorálních živlů. V počátcích osidlování Divokého Západu USA vzali lidé spravedlnost do svých rukou a úřadovasl soudce Lynch. Pokud budeme váhat, tak se za několik generací dostaneme také na tento začátek!

kato*
hodnocení

0x

V některých případech se to přímo nabízí.Ale možná je to příliš jednoduché řešení.Já bych spíše brutálním zločincům zavedl doživotní galeje.Těžká dřina o chlebu a o vodě.Bez komunikace s okolím.

elbarto*
hodnocení

0x

Tím že odsoudíme nějakýho vraha k smrti budem stejný jako, oni, žádný člověk nemá právo brát jinému život. Stačilo by tak deset, dvacet let tzv. smyslové deprivace, to se člověk zavře do místnosti, kde je absolutní tma a není tam vůbec co dělat. po pár týdnech z toho člověk zešílí...

A co pak s tím šílencem chcete dělat? Dát ho do blázince a živit a hlídat ho dalších 50 let? Děkuji, nechci!

knopka*
hodnocení

0x

A u nás rozhoduje pouze soudce nebo máme taky tu porotu?Jinak já jsem pro trest smrti.

Porotní soudy u nás nemáme, ty zavání přímou demokracií a tu ODS a Klaus nemají rádi. Prozatím u nás soudí tříčlenný senát, kde je jeden soudce z povolání a dva přísedící. Vláda však má v plánu funkce přísedících zrušit. Pak by soudili 3 soudci z povolání.

jozef111*
hodnocení

0x

Jsem rovněž pro, ale žel, společnost (včetně soudců a i případné poroty) ještě není zralá k takovému opatření. Zajisté - zločiny na dětech a zvlášť brutálné zločiny jsou jasné. Ale vzpomeňme na propuštěného američana po 20 letech (nebo to bylo víc, nevím) protože seděl nevinně. Je to těžké.

buss
hodnocení

0x

To je k ničemu, v tomto prostoru prostě trest smrti není a zřejmě už asi nikdy nebude. Tak co na nad tím bádat. Nebo jděte do politiky a zkusit to změnit. Vzít tento stav prostě jako nezvratitelný fakt. Takové ankety jsou k prdu (mohlo by se říci, že nás to odvádí od budování so, pardon, kapitalismu). Možná se tak ptát ještě na eutanazii, ale i to je irelevantní, problém jednotlivce.
A co toto: xkrcal5.sweb.cz/...

Spíše se ptejte politiků, pište: Co uděláte, abychom se měli dobře?

lidus*
hodnocení

0x

Jsem pro trest smrti? Dnes ještě váhám ale v momentě kdy by se mě to a mého okolí dotklo tak, že by mi někdo zavraždil dítě nebo blízkého člena rodiny nezaváhala bych ani na vteřinu. Zrovna tak bych neměla problém být pro u mnohonásobných a brutálních vrahů.

ar*
hodnocení

0x

Jsem taky pro trest smrti ,ale jen u násilných trestných činů vraždy a kde je jasný nezpochybnitelnýdůkaz.

buss
hodnocení

0x

Já vás chápu co jste pro, ale mohu se zeptat co s tím budete dělat? Tak akorát být pro. Jste pro aby bylo furt tady léto? No toho ale je... že ano, co bychom chtěli ale neovlivníme.

ar*

Buss a co si Ty představuješ pod pojmem "Volná diskuze"?

buss

A k čemu to, toto přece nic neřeší, pokud diskutující nebudou kandidovat do Bruselu. Takže i 100 % obyvatel pro a ...

ar*

Tak nějak stále nechápu co Ti není jasné na téma Volná diskuze. Pokuď nikdo nikoho neuráží a podobně tak ať klábosí očem chce a ten koho to nezajímá se neúčastní, to je zcela běžná reakce, Nebo, že Ty bys určoval očem se ostatní mají bavit a naco psát a odpovídat?

Buss. Puvodni dotaz znel na vysloveni osobniho nazoru. Nic vic, nic min.

K odpovedi.

1) Uznavam trest smrti jako jedinou adekvatni spravedlnost.

2) Neberu to jako trest pro odsouzeneho, spise zbaveni spolecnosti neceho zleho, prebytecneho. Rakoviny, ktera by se jiz nemohla vratit aby napachala dalsi skodu.

3) Nad trestem smrti visi jako Damokluv mec nebezpeci justicniho omylu ci zamerneho zneuziti.

4) Jedno jedine selhani neni pripustne, nejsem tedy pro zavedeni trestu smrti.

mil®
hodnocení

0x

Nejsem pro trest smrti. Je to velmi jednoduchý trest. Odsouzený by si měl ve vězení ten svůj nejtěžší zločin řádně užít. To znamená za práci dostaneš najíst, napít a místo kde mužeš spát. Nebudeš-li pracovat umřeš hlady a zimou. Je to na tobě. Bez jakékoli amnestie.

amlim*
hodnocení

0x

Trest smrti? Kolikrát jsem řekla, že jsem pro, pak přemýšlím a jsem proti. To je totiž konečná, ale ve státě, kde je takový bordel(výrobna bezdomovců a zoufalí lidé dělají zoufalé věci) nemohu být pro z dúvodů zneužití.Tady není spravedlnost, vládne mafie, vše se dá podplatit.nevím, jestli tohle by někdo byl schopen dát do pořádku...

hodnocení

0x

zdoj:

sanep.cz/...

a čtěte jaké máme spolubydlící ve státě.

pt®

Jsem proti trestu smrti. - stařenka

doplněno 23.11.10 20:14:

Milane, já ten Váš odkaz zatím nečetla. Napsala jsem jen svůj názor a zařadila se tak pod Váš příspěvek. - stařenka

pt, já to nenapsal?

jsem proti, tyky proto co zde čtu!

roboot*
hodnocení

0x

Rozhodně ano, ale povolit pouze v případě kde je 100% jasné kdo je vrah. Dost často se i doznají atd. Viz. včerejší 112 , fuj bylo mi blbě, ten kluk byl hnusný nechutný prase, takového měli popravit hned. Bylo mi rodičů té holčiny moc líto *plac*

rooboot, oni snad někdy popravili pokud si nebyli jisti?
"kde je 100% jasné kdo je vrah." byl snad někdo popraven bez důkazů?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]