Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Lavička před vchodem

Od: lepeda* odpovědí: 19 změna:

dobry den chtěl bych poradit bydlime take lokalitě že před vchodem nemame žadne lavičky na sezeni bytservis nechce nic udělat ani nic spravovat tak se ptam jesli mam pravo myt před vchodem lavičku na sezeni děkuji za rady

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ohneta*
hodnocení

0x

Dobrý den,

lavičku před vchodem jistě umývat můžete.

hodnocení

0x

pokud je ta lavička špinavá, pak jí můžete mýt. přece si nebudete sedat na špinavou!*zed*

jinak asi nemá cenu komentovat... každý by chtěl mít před vchodem něco jiného. mně by se, například, líbila socha lenina. v nadživotní velikosti, samozřejmě!

doplněno 01.05.13 19:26:

nemáte? tak to ji potom, opravdu, nemůžete mýt. tak umyjte třeba dveře. nebo okna. nebo sousedovi auto. třeba vám přijde poděkovat.*smich*

lepeda*
hodnocení

pravě zě nemame žadnou lavičku před vchodem

ohneta*

Lenina? Vždyť by mu na pleš s*ali holubi *nevi*

lidus*
hodnocení

0x

No to máte tak, já jsem pro lavičky a starosta mi řekl, že spousta lidí je chce odstranit jelikož tam večer hlučí mládež. Vyhovět všem nelze.

asd*

To je tak, když policajt místo rozhánění hlučící mládeže jezdí autem a hledá kam nasadit botičku... Kvůli bezdomovcům se ruší lavičky i čekárny na nádražích, kvůli mládeži lavičky před barákem. Je třeba místo odstraňování následků řešit příčiny, začít se musí výměnou zákonodárce, starosty a policajta...

mowla*

Chceš měnit "zákonodárce, starosty a policajty" - proč nevyměníš toho bezdomovce?.?.?

sldotihj

Musel bych vzít zákon do svých rukou. Od toho je stát, aby mi zajistil bezpečnost a klid v čekárně. Nemůžu vzít pendrek a vypráskat obtěžujícího bezdomovce který nikam nejede jen se hřeje v teple a žebrá na chlast (drtivá většina pracovat nechce - zkuste mu nabídnout za práci jídlo - typická reakce je protáhlej ksicht a jde pryč). Stát nefunguje jak má, proto výměna od zákonodárců - jsou tu potřeba jasné a jednoduché zákony a ne ty paskvily co tu jsou...

greenbull*

Lidus ale má pravdu, máme před oknem lavičku a hlavně v létě jsme s manželkou z toho nemocní. Od ránna do večera tam někdo vysedává. Všude je to poplivané, vajgle na zemi a ještě jsou na vás lidé sprostí když jim ve dvě ráno řeknete ať jsou alespoň potichu. V dnešní době lavičky před vchodem jsou zlo. Bohužel :(

sarkaona*
hodnocení

0x

Vemte papír a tužku a obejděte sousedy s vaší peticí Za lavičku... napište třeba, že jste člověk, který má problémy se srdcem či s plícema a že potřebujete oázu odpočinku a za podpory sousedů zašlete tuto petici příslušnému úřadu.

lepeda*
hodnocení

diki za radu

hodnocení

0x

Když pominu tu hrubku, tak PRÁVO na lavičku nemáte.

Můžete si ji udělat, koupit, požádat městský úřad apod., ale právně vymahatelné to není.

doplněno 01.05.13 20:02:

Olaf71: Kde píše tazatel o chodníku?

olaf71*

tohle všechno můžou,ale je tu jedna zásadní věc a to je místo. na chodníku o šíři 150cm. by byla lavička dost nebezpečná

buss
hodnocení

0x

Než se zeptáte, tak si máte napřed zjistit vlastníka pozemku, na kterén byste lavičku chtěl. Toho pak můžete požádat o umístění. Ale když se dívám ntady a ten brajgl u nich, tak néé.

hodnocení

0x

Lavičky v okuhu 50ti metrů od domu jsem se snažil zlikvidovat a podařilo se...smrad z cigaret do oken a denně úklid hromady vajglů...nedělejte to...vím o čem píšu...:)

ladinpraha*
hodnocení

0x

Pokud je pozemek tvůj, tak ano. Pokud není, tak ne. Také se můžeš s vlastníkem pozemku domluvit na pronájmu a lavičku si tam umístit. Pokud chci čelit nadměrnému hluku, tak na to stačí schody u zadního vchodu do domu, u kterých mám balkon a dvě lavičky naproti na chodníku, cca 30 metrů.

hodnocení

0x

Není to tak dávno, před domem bývaly lavičky dvě. Sousedé na nich sedávali, povídali si, znali se, nabídli nebo požádali o pomoc. Díky nim staří lidé nebyli tak opuštěni, bez kontaktu. Maminky chvíli s dětmi poseděly, babky poradily, vyměnily si recepty, popovídaly. Pak na ty lavičky večer začaly chodit velká děcka. Řvaly, poplivaly všechno kolem dokola, zanechaly spoustu odpadků, lavičky poničily. Nebylo možné je alespoň trošičku umravnit. Když se lavičky zlikvidovaly, zavládlo po večerech ticho. A tak to je.*plac*Viděla jsem sousedku, šla 4x vynést koš. Pak se mi svěřila, že do koše nacpala noviny a šla koš vysypat, protože věřila, že někoho potká, s někým promluví, nebude celé dny sama doma. Sousedé se znali díky lavičkám a neváhali nabídnout pomoc: Maruško, jdu na trh, nemám ti něco koupit? Nepotřebuješ něco? Věděli, že ta má tuhle radost, ten má problém. *sok* Je pěkné žít v anonymitě. Když je plný život. Když se chodí do práce, je celá rodina, času není nazbyt a také priority jsou o něčem jiném. Když příjdou roky, je to smutné. Proto chlapi chodí na jedno a babky měly lavičky. Pár rozcapených fracků, se kterýma nikdo nic nesvedl, má na svědomí lavičky, které nejsou jen věcí, ale představují určité společenské centrum, klteré bývalo pod lípou, u studny. *hej*

doplněno 02.05.13 11:19:

lepeda, dejte si pozor na pravopis! Mýt (umývat) - vyjmenované slovo, mít (vlastnit) není vyjmenované slovo. Díki za radu - díky- k je tvrdá souhláska, tedy ky! Díky!

hodnocení

0x

Ano, babka má pravdu, takové lavičky dnes suplují to, o čem Svatopluk Šrámek psal své "Ve stínu lípy".

Jenže, nejsou to jen dědové a babičky, které potřebují trochu té společnosti a popovídání.

Večer řvoucí omladina, případně bezdomovci, ráno lavičky poničené, kolem plastové flašky, krabice od vína, vajgly, nezřídka třeba i injekční stříkačky, okolí pozvracené.

Pro ty starší, kteří hledají kontakt, je to škoda. Na druhou stranu, je lepší, že tam žádné lavičky nejsou. Kdo by je asi večer a v noci obsadil, co myslíte? Kdo by Vám řval celou noc pod okny? Buďte rád, že tam žádné nemáte. Jaga.

A mýt je klidně můžete třeba v parku. Technické služby budou rády, že jim pomáháte udržovat pěkné prostředí.

cmelak22
hodnocení

0x

Nesmíte soudit jen podle sebe.V Praze a větších městech,domech je bordel okolo lavičky,bezdomovci, ale není jen Praha a pod.Jsou i jiná místa v republice,kde jsou lidi slušnější a žádný binec nedělají.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]