Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vyplatí se změna zdravotní pojišťovny?

Od: serpenton* odpovědí: 15 změna:

Tak a dnes to už VZP opravdu přehnala. Hnusí se mě jejich arogance a nejraději bych změnil zdravotní pojišťovnu. Protože ještě ale jsou určité části mozku, které nejsou rudé vzteky a ty mě radí se nejdříve poptat, tak bych se rád zeptal na názory těch kdo mají jiné zdravotní pojišťovny jak jsou tam spokojeni, jaké mají či nemají problémy v nemocnici a u doktorů, ale můžete i psát argumenty pro VZP. Jsem sice na 99% rozhodnutý od VZP odejít s celou rodinou, ale nechci zase z deště pod okap. Děkuji všem.

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

cocinkamichalka*
hodnocení

0x

Dobrý den, já jsem pojištěna u České Průmyslové zdravotní pojišťovny (205). Dřív to byla česká národní pojišťovna a sloučila se s hutnickou. Nikdy jsem neměla problémy s přijetím u lékaře. Jsem spokojená, dětem dávají před zimou Marťánky zadarmo a my dospělí, pokud chodíme na preventivní prohlídky, dostáváme body, které lze vyměnit za masáže, ochranné pomůcky, brýle atd. atd. Je to sice malá pojišťovna, ale já jsem 100% spokojená!

paaja*
hodnocení

0x

Pravděpodobně odcházíte z nějakého vážného důvodu - to musíte posoudit sám, protože jste ho blíž nerozvedl, ale napadá mě otázka, jestli nebude problém spíše v konkrétním člověku než v samotné pojišťovně. Na hňupa můžete narazit kdekoliv a reference z jiných měst jsou podle mě prakticky k ničemu.

doplněno 16.11.10 08:50:

Doktorům je prakticky jedno kde jste, když jde o zavedenou pojišťovnu. Problémy mohou být u nové pojišťovny Media, která nezvládla náborovou kampaň a spousta doktorů a některá zdravotnická zařízení s ní nemají smlouvu.

pttt
hodnocení

0x

Zeptejte se doktora ke kterému chodíte,která pojišťovna jim nejlépe platí a k té běžte.Mě např. zubař přímo žádal jestli bych nemohl od VZP k Oborové pojišťovně,jelikož VZP je nejhorší ze všech a Oborovka mu prý platí nejlépe.Přešel jsem tedy,protože mi je jedno kde budu muset platit pojištění.Jsem u nich už tři roky a nemám žádný problém.

hodnocení

0x

Možná by bylo lepší kdybyste popsal důvod který to všechno završil. Jak už napsal někdo přede mnou, na hňupa můžete narazit kdekoliv. Možná by váš problém byl u jiné pojišťovny ještě horší. Takhle ale můžeme jenom hádat.

pb®
hodnocení

0x

Osobne nechapu lidi, kteri jeste (nejspis z lenosti) zustavaji u VZP. Tahle pojistovna se nestydi platit lekarum vykony s neklikamesicnim spozdenim. Pred asi 10ti tely jsem prestoupila k OZP a za tu dobu zadny problem nenastal.

janourecek*
hodnocení

0x

celých 20let jsem měla ozp(207) a byla jsem naprosto spokojená, před 2roky jsem přestoupila k metalu aby jsme s manželem měli stejnou a udělala jsem velkou chybu s 217 nejsem vůbec spokojená ale naštěstí každý rok se může pojištovna měnit.

doctor

2010 - 22 = 1988! trošku jste se spletla v těch letech, nemyslíte? :) jak má někdo brát vážně váš názor, když je to evidentně blbost.

janourecek*

co je na tom za blbost? a kdo si myslí že můj názor je blbost tak at ho nebere :-D

no, jenom že podle obchodního rejstříku byla ozp zřízena v roce 1992, tedy dvacetiny stále ještě neoslavila ;o)

janourecek*

to je divný... máma říkala že jsem celej život u jedný pojištovny... tak se jmenovala předtím třeba jinak... měli jsme jí celá rodina protože rodiče dělali ve vápence a byla to nějak stavební a nebo nějak úplně jinak... prostě máma říkala že jí mám od tý doby co jsem se narodila.

První ze současných zdravotních pojišťoven je Všeobecná zdravotní pojišťovna, a ta vznikla 1.1.1992 podle zákona č. 551/1991 Sb. Předtím zdravotní pojišťovny nebyly, zdravotnictví financoval stát z daní (nikoli zdravotního pojištění). Další pojišťovny začaly vznikat o něco později podle zákona č. 280/1992 Sb (zákon byl účinný od 1.7.1992)... no, nechce se mi dohledávat přesné číslo, ale mám pocit, že alespoň polovina jich už zanikla.

doplněno 17.11.10 08:09:

jinak tedy abych odpověděla k tématu - já jsem u OZP, jsem spokojená, ALE pokud nevím, co tazatele tak rozčililo, tak těžko říct, jestli by si změnou k OZP pomohl nebo ne *nevi*

janourecek*

tak se omlouvám :-D tak jsem mámu asi špatně pochopila :-D prostě od té doby co je ozp tak jsem u ní byla :-D a přemýšlím že přestoupím zpět :) a je tedy možný že když jsem narozená rok 1989 že jsem byla pojištěná až 1992? Nebo jsem tedy musela mít jinou pojištovnu ještě než vznikla ozp?

no, já tehdy byla ještě neplnoleté mládě, za které téměř vše vyřizovali rodiče, takže si to nepamatuji. ale tipla bych, že po vzniku VZP byli všichni automaticky pojištěni u této pojišťovny, které začaly odvádět pojištění, a teprve po vzniku dalších se mohli přeregistrovat.

janourecek*

aha tak děkuji za vysvětlení... no budu to muset prozkoumat nebo z toho zase neusnu jak nad tím budu přemýšlet :)

lidus*
hodnocení

0x

Jsme rodina u vnitrácké pojišťovny ale už to nenÍ co dříve šetří i oni ale pořád lepší než VZP hlavně si zjistěte zda jsou smluvní partneři vašeho lékaře.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]