Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Komunistické eskymo

Od: kociannova odpovědí: 25 změna:

Ahoj - neustále vzpomínám na eskymo mého mládí - které se "za totáče" prodávalo např. v kině Čas na Václaváku, ale jinak - všude - za 50 haléřů.

- moc mi chutnalo! - samozřejmě i dnes mohu všude koupit eskymo - ale toto nové (kapitalistické) mi "totáčové" eskymo připomene jenom při prvním kousnutí! - pak se mi zdá už moc mastné a smetanové (i když tam smetana asi není) .

Mám pravdu, anebo jsem jen obětí sebeklamu a dětských vzpomínek.? - Anebo by mi snad někdo mohl poradit recept na pravé "komunistické" eskymo.? - Děkuju za odpovědi.

25 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pt®
hodnocení

0x

A HÁDKA začala. Už se musím smát, to je zase otázka, to skončí všelijak. Culdo, koukám kolikrát seš registrovaná? Teď k tomu eskymu, ano pamatuji se, že stálo 50 haléřů a moc mi chutnalo. Jenže to co si kupuješ nyní a nazýváš chybně "kapitalistickým", je jen naše, "české", nebo ne? V jiných kapitalistických zemích mi jejich "eiskrem" opravdu chutnají a u nás jsou některé zmrzky v cukrárnách také moc dobré. Tak se vykašli na eskymo, co ti nechutná a dej si v cukrárně dobrou zmrzku. Ahoj.

kociannova
hodnocení

Ahoj Pavlínko - musím se smát - jak jste mne odhalila! - Nejprve jsem se zaregistrovala pod jménem kocianová - ale pak jsem zapomněla heslo. Registraci jsem obnovila jen proto - aby mne nevymazali. Takže se správně vrátím k "culdě" (- to je moje milovaná kočka - ale už je jí taky 11 let, takže se o ni bojím) . Moc zdravím. Marcela.

Možná by bylo docela zajímavé - kdybychom se někdy všichni, kteří by měli zájem, mohli osobně setkat - no ale zase blbý nápad - takže se omlouvám - vlastně se musím pořád jenom omlouvat - a to už asi něco naznačuje. Zdravím Marcela - a opouštím kocianovou - ať mne tedy vymažou.

pt®

"culdo", tak jsem k vůli tobě vyfotila "eskymo", které kupuju já. Než jsem to vyfotila, tak se celé orosilo, má velikost, jako asi tři normální eskyma, je smetanové a samá chuť. Nefotila jsem obal, aby to nebyla reklama. Jen ti řeknu, že je v modré krabici po 8 kusech, která stojí 45 korun, tak si to kup, ochutnej a dej vědět. Ahoj.

Komunistické eskymo
culdabulda1*
hodnocení

Pavlínko - moc děkuju za odpověď - ale já právě NECHCI smetanové eskymo - mně chutnalo právě to vodové. Moc děkuji za všechny odpovědi i za pochopení. Marcela.

Vodová eskyma a zmrzliny mi teda vůbec nechutnají. Tadyta nová, smetanová... to je perfektní. A ještě lepší je točená jogurtová!

jirbar*

Blbost smetanové. To se o smetanu ani neotřelo. Pro jistotu upřesním, že za smetanu považuji odstředěný produkt z kravského mléka. Totěž šlehačka ve spreji.

kvac
hodnocení

0x

Eskymo, ploché, bez špejle, v čokoládovém obalu, v papírovém obalu, sice trochu vodové, ale za 50 haléřů - výborné

Nanuk, Polárka - na ploché špejli, výborné, smetanové, jedno v čokoládě, druhé bez čokolády na povrchu . za 1 korunu

Zmrzlina - obyčejná (ovocná, vanilková) - 1 kopeček za 70 haléřů, lepší kávová, kakaová a další, kvalitní smetanová za 1 korunu

Kofola - za 90 haléřů - výborná limonáda z kvalitních materiálů (ta dnešní se s ní vůbec nedá srovnávat)

Tatranky, esíčka, sušenky, čokolády (z opravdického kakaa) větší, normálnější, kvalitnější

Ovocné sirupy a marmelády z opravdického ovoce z Fruty Krč, a dalších. Rybízová byla z rybízu a ne s rybízem, jahodová z jahod, lesní směs opravdu z lesního ovoce a ne to, co nám dnes nabízejí na pultech. Fuj

hahanaj*
hodnocení

0x

nežij vzpomínkami,ale přítomností ...recept ti těžko někdo dá a stejně bys takové neudělala

hodnocení

0x

Jojo, eskymo bez špejličky, to byla úžasná dobrota. A dřeň ve voskované krabičce! Meruňková, jahodová, malinová. *palec*A vodnatá zmrzlina na čtvercovém oplatku s prohloubeninou uprostřed! A pokapané tričko, ruce i pusa :D

hodnocení

0x

Jójo, to mládí...

eulalie*
hodnocení

0x

Ale nejste obětí sebeklamu a dětských vzpomínek, i když samozřejmě i to může určitou roli hrát. Jako za totáče bylo víc takových mňamek, co už nyní v éře kapitalistické svobody prostě neseženeme...ani kdybychom se na hlavu postavili.

doplněno 27.07.13 19:47:

Já třebas zase vzpomínám na bonboniéru hořké čokolády s karamelovou náplní, na krabičce bývala kytka - možná karafiát, nebo tak nějak. Po revoluci se to přestalo vyrábět... ale zato je všude jakýchsi dovozových pralinek, přeslazených a nedomrlých

Eulálie, ledovky, křehulky, fialky. *uspech*Jsem zvědavá, na které sladkosti budou dnešní děti vzpomínat, až se také jejich jejich svět změní a dnešní sladkosti zmizí.

doplněno 29.07.13 08:26:

Culdo, vy jste kociannova? No nekecejte! *sok*

culdabulda1*
hodnocení

Pro "babkazov"

- Zdravím - no a to je dobře, nebo špatně?

pametnik

Ale blbost. Samozřejmě, že se dnes dají velmi jednoduše sehnat skvělé a kvalitní věci. Ale nesmíte je hledat v akčním letáku Lídlu a nečekejte, že cena bude stejná jako za toho blaženého totáče.

Ten pocit, že těch lepších věcí bylo tenkrát jaksi víc, než dnes, pramení z faktu, že dnes se prodává víc náhražek a z nich vyrobených sraček a ty kvalitní věci se mezi nimi trochu ztrácí. Ale kdo hledá, najde. Ostatní můžou nadávat a vzpomínat

culdabulda1*
hodnocení

No - nestěžuju si - ale škoda -! - stejně tak se nemohu vrátit do domu mého mládí v Mirošovicích - barák je dávno zboruranej- ale pořád se mi o něm zdá.! - chtěla bych se tam vrátit alespoň ve snech!

lidus*
hodnocení

0x

Eskymo, obyčejný čokoládový ledňák na špejli, stará ruská zmrzlina, limosáčky, limonáda zonka, kačení mejdlo, pendrek, lipo, šumák, obyčejné olomoucké syrečky a nevím právě teď co ještě ale nic z toho když to koupíte není co to bývalo, možná jsme jako děti měly jinou chuť. Také vzpomínám.

A hořické trubičky... dnes nejsou k jídlu, ani když je koupíte přímo v Hořicích, ta náplň je hnusná *blee*

hodnocení

0x

Citronový, pomerančový , jahodový (?) Vitacit, který se nasypal do dlaně a pak baštil...:)...

pt®
hodnocení

0x

"culdo", tady je nějaké čtení o zmrzkách. Já jen toho "Míšu". :"Test nanuků: I ty levné můžou chutnat!" prozeny.cz/...

culdabulda1*
hodnocení

pro "pt"

- Pavlínko, moc děkuji za odpověď - přece jenom koukám po tom "vyfoceném" eskymu - chtěla bych ho ochutnat. Ale ani v Kauflandu, ani v Tesku jsem ho zatím nenašla. Takže zbývá ještě Lidl, Penny a Billa. Víc supermarketů v Sokolově nemáme. Zatím zdravím. Kouknu se i v Německu, až tam pojedu. Marcela.

doplněno 11.08.13 14:38:

Tak už jsem prověřila i náš i německý Lidl - ale nikde jsem Tvoje vyfocené Eskymo nenašla - v Německu sice jo, ale to nemělo modrý obal (ale nějaký červený) . Stálo 1,75 Euro.

Zato jsem si ve všech našich "kaufících" (zatím kromě Billy a Penny) koupila Eskymo na špejli i různé kokosové pochoutky - ale všechno bylo moc tučné. - smetana to asi není, ale nějaký tuk. Tak hezký den. Marcela.

gamapolis*
hodnocení

0x

Zdravím.Taky mě moc chutnalo.A taky jsem si vzpoměl na Rollo,Čoko a limonádu v sáčku s brčkem.A klasický polárkový dort s eskymákem-buď malý za 10,50 nebo velký za 18.(těch komunistických).Jo a taky mošt za 2.55,- a džus v plechovce za 6,-a takový ten míchaný kompot,ten ale si nevzpomenu kolik stál.A DUO za 8,-a limo Ovona.To byly opravdu kvalitní výrobky.Přikládám obrázek,výrobky už neexistují,tudíž nejde o reklamu

Komunistické eskymo #2
Komunistické eskymo #3

culdabulda1*

dík za odpověď, polárkáč ve čtverhraném PET obalu (pokud je to on) prodávají i dnes ve všech kaufících za 12.90 kč - čokoládový, vanilkový a straccitela. A je dobrý, stejně jako za komoušů.

Eskymo, doporučené Pavlínkou jsem objevila v PENNY a od té doby ho pravidelně kupuju. Sice to není pravé "komunistické" - to už nikde nenajdu, ale je dobré a není moc tučné. Zdravím. Marcela.

buss

No nevím, kdy co jste měla, ale to je obarvená, přizmrzlá voda ve čtverci. Co tak ruská?

culdabulda1*

No, ten polárkáč mi dost chutná (čokoládový) - ruská zmrzlina je dobrá, ale moc tučná. Ahoj.

nona
hodnocení

0x

Naprosto s Vámi souhlasím. Míša byl opravdu z tvarohu (ne jako ten dnešní), eskymo bylo smetanové, pak se prodávala smetanová polárka na tyči a později nanuk. Vše bylo z pravé smetany a ne z žádných náhražek. I polárkový dort byl ze smetanya navíc velký (v papírové krabici), navrch se šlehačkou. Vždy když jsme šli do kina, tak jsme si některou z těchto zmrzlin, před představením koupili. Dále si pamatuji na sušenky ráz dva, výborné vafle, tatranka byla větší a vyšší, mýdlíčka, tik ťaky, šumáky a ještě řadu dalších mlsků.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]