Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kniha z knihovny

Od: zab odpovědí: 4 změna:

Dobrý den mám půjčenou knihu, ale pes si s ní trošku hrál a ted je na hřbetu utžený kus papírového obalu je kniha na tom obal a na tom obal jko na sešity a kus těch dvou obalů je utrženej...poradte, jestli s tím máte vzkušenost ... děkuji

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Nemám zkušenosti, jen naznačím, jak bych postupovala já.

Přečetla bych si knihovní výpůjční řád. Naše knihovna ho má na internetu. Dočetla jsem se v něm, že v případě poškození knihy bude po mně požadována nějaká finanční náhrada, případně obstarání stejné knihy.

Odnesla bych knihu tak, jak je, vysvětlila, co se stalo, a sama od sebe nabídla nějakou kompenzaci. Podle popisu se nejedná o nic moc závažného, děvčata v knihovně mají s opravami pravděpodobně větší zkušenosti než vy, nechala bych to na nich.

Snad se jedná o nějakou běžnou knihu, ne v ceně tisíců korun.

hodnocení

0x

Myslím, že nebude tak zle. Knihovnice knihu přebalí, důležité je, že třeba nechybí stránky, ale odnesl to jen přebal. Možná dostanete pokutu, ale myslím si, že víc jak 30 - 50 korun to nebude, obzvláště, je-li kniha už starší a víc očtená. A Vašeho čtyřnohého čtenáře si příště víc hlídejte, knihu někam vysoko, kam ten kulišák nedostane. Jaga.

hodnocení

0x

Naše knihovna má i knihařskou dílnu, kde se podobné záležitosti dají opravit.

V každém případě bych došel do knihovny a seznámil je s problémem, mají s podobnými věcmi určitě zkušenosti.

2babajaga*
hodnocení

0x
Domluvte se v knihovně.Pokud je poškozený jen obal zaplatíte nějakou pokutu.My jsme na tom byly hůř.Naše fenka se dala do čtení Kytice a musely jsme koupit novou knížku.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]