Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak odstranit lepidlo?

Od: alli* odpovědí: 9 změna:

Prosim vás nevíte jak odstranit lepidlo, co zbylo po kobercové pásce na parketách? Pasku jsem odstranila nahřátím fénu, ale nemůžu se zbavit kbytku lepidla. Prosím poradte :)!

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

27.07.13 00:24
hodnocení

0x

Acetonem

Acetonem to půjde, ale aby to nešlo dolů i s tím lakem na parketách. Nejdříve bych to zkusil spíše lihem či benzínem.

hodnocení

0x

Lepidlo z kobercovky jde čistým benzínem a ten většinou ostatnímu neublíží, aceton je zbytečně agresivní.

zippo

Mám na lakovaném povrchu zbytky lepidla z komunistické kobercové pásky a čistý benzín nezabírá. Možná benzínový čistič skvrn. To ještě musím zkusit, ale nechci poškodit ten lak.

Nevím jak vypadá komunistická kobercová páska :)), ale kobercovka vyráběná i před 30 lety u nás byla opatřena stejným lepidlem jako nynější byť by měla být od 3M, když po letech vyschne a ztvrdne tak to je hůř, ale pořád na to nejlépe zabere benzín aniž by poškodil lak, jen je potřeba delšího působení. Jiná rozpouštědla jako aceton nebo metyl-etyl-keton zaberou na 100% a rychleji a určitě i s lakem. Některé nátěry naruší i líh.

hodnocení

0x

Co perchloretylen?

hodnocení

0x

Nejbezpečnější bude technický benzín. Odstraníte jím taky třeba zbytky samolepicích cenovek.

Půjde to i lihobenzínem z lékárny, ale ten bude zbytečnčně drahý. Na druhé straně lihobenzínem můžete krom uvedených odstranit i zbytky lepidla z kůže po odstranění náplasti.

zippo
hodnocení

0x

Odstraňoval jsem přeschlé lepidlo z totalitní kobercové pásky. Čistý líh, ani čistý benzín nezabraly. (Benzínový čistič skvrn obsahuje další rozpouštědla a také nefungoval.) Nakonec jsem se zatnutými zuby zkusil technický líh, (který obsahuje aceton) a lepidlo jsem odstranil bez poškození laku. Nešlo ale o parkety, ale přístroj natřený kladívkovým lakem.

tomaash*
hodnocení

0x

Jedině aceton. Neboj se toho!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]