Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Řidičák-jak ho dostat zpět

Od: tregedo* odpovědí: 10 změna:

Dobrý den, sebrali mi papíry řp-sk.B na 2roky (trestný čin) jelikož trest vypršel kamarádka mi napsala žádost na soud o vrácení kterou sem ještě neposlal a zde začíná má otázka...prý do toho dopisu mám rovnou vhodit 1000kč kolek na soud,pak mi něco příjde prej a pak na přezkoušení do autoškoly prej...každý říká že to stojí to přezkoušní 1000kč někdo že 7000kč maáte někdo zkušenost podobnou a můžete poradit jak ho získat zpět,popř. znáte někdo nějakýho šikulu v autoškole?děkuji za jakoukoliv odpověd.jsem z nymburska.díky Všem!

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

znova do autoškoly zaplatit a udělat zkoušky= testy, a jízdy s policajtem. V A.Š. se vše dozvíte. Nechete si raději koupit nějakou věc, kterou nebudete tolik ohrožovat ostatní... auto může v nesprávných rukách být stejně nebezpečné jako zbraň. Zkuste nad tím zamyslet...

tregedo*
hodnocení

milá miro já vim co sem udělal moc dobře,proto sem si trest vylízal celej a nežádal na půlce jako ostatní tak nad tím nemusím přemýšlet co by se stalo,...chybuje zkrátka každý a mě se to stalo nebudu popisovat jak...já se zde ptám na postup vrácení a je mi divný si platit autoškolu znova když mě čeká přezkoušení tak se ptám kolik to stojí a na postup o rady jak je auto zbran nestojim -to ví každej průměrně inteligentní člověk,ale děkuji .sem s pozdravem...*slunce*

danekom
Musíte se přihlásit do autoškoly, která Vás předvede na přezkoušení. Žádné cvičné jízdy v autoškoly nemusíte mít, ale aspon dvě doporučuji. Jak se půjdete přihlásit, tak si sebou vezměte rozsudek soudu. Přihlášku vám dají v Autoškole a ještě budete potřebovat posudek o zdravotní způsobilosti.

cyril*
hodnocení

0x

Nejlépe uděláte, když si zajdete na Váš místně příslušný pověřený úřad - odbor dopravy -evidence řidičů, to je tam, kde jste odevzdal řidičák a zde Vám řeknou naprosto přesný postup, jak získat zpět ŘP. Dozvíte se přesně to co bude třeba bez nějakých jiných zavádějících rad.

hodnocení

0x

Poslechněte Cyrila, radí nejsnadnější postup. Na úřadě Vám dají přesné pokyny, formuláře a doporučení co teď a co pak.

Přeji hodně klidných kilometrů.

danekom
Nevím jaké mu dají na úřadě formuláře, ale tohle dělá autoškola.Úřad mu nepůjčí auto na přezkoušení apod. Jen bude absolvovat dvě cesty podle vás,protože ti ho pošlou do autoškoly,která ho bude předvádět.Tu ať si vybere podle ceny kdekoliv.Nemusí pod příslušným úřadem kam patří.Samozřejmě že nebude platit celý kurz,ale jen předvedení ke zkoušce s výcvikovým vozidlem.U nás za to chtějí dva tisíce,záleží jak která autoškola si vezme.

danekome, klidně bych mohl odpovědět stejnou větou, copak mu dají v autoškole formuláře pro soud a žádost o navrácení,...

"Úřad mu nepůjčí auto na přezkoušení" nic takového jsem nepapsal, to je Váš text.

Na úřad jsem ho poslal, aby mu dali všechny potřebné formuláře pro soud, pro žádost o vrácení řidičák, pro žádost pro autoškolu,

už si rozumíme?

danekome

Pane Milane asi si nerozumíme :) Tazatel uvádí, že mu vypršel celý trest zákazu, aníž by žádal o půlku. Jestliže mu uplynul celý trest, tak žádný soud o vrácení řidičského průkazu žádat nemusí. Ani na úřad nemusí chodit, protože tohle vyřídí vše autoškola. Pokud by měl odebrán řidičák na dobu kratší než jeden rok, tak na přezkoušení nemusí a tím pádem by žádal o vrácení na úřadě.
Teď si už rozumíme? :)
tregedo*
hodnocení

děkuji Vám*palec*

danekome, rozumím, a necháme si každý svůj názor.

OK?

doplněno 15.11.10 17:56: "jelikož trest vypršel kamarádka mi napsala žádost na soud o vrácení"
co to?
proč žádá soud?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]