Nejste přihlášen/a.
Otázka zní : Já a moje sestra máme každá jiného otce . Jsme vlastní sestry nebo nevlastní?
Getrekzagary nemáte pravdu.
Jsou to vlastní sourozenci viz wikipedie -
sourozenci vlastní, kteří mají společného alespoň jednoho biologického rodiče, ti se dále dělí na
plnorodé, kteří mají společné oba biologické rodiče; a
polorodé, kteří mají společného jen jednoho biologického rodiče;
sourozenci nevlastní — ti nemají společného ani jednoho biologického rodiče, ale matka jednoho dítěte si vzala otce druhého dítěte.
Tak mám dojem, že dokud nebyla Wikipedie, bylo to všechno o moc snazší a jednodušší.
Měli jsme v rodině podobný případ. Žena jednoho mého dědečka zemřela, děda se znovu oženil, narodil se táta a pak ještě teta.
Tahle teta byla tátovou vlastní sestrou. Děti z prvního dědečkova manželství byly pro mého tátu nevlastní bratři a nevlastní sestry.
Podobná otázka na vztahy mezi sourozenci se zde často opakuje, vždy se argumentuje Wikipedií. Skoro mám pocit, že je to nějaký překlad z angličiny. V jiných zemích mohou být vztahy i slova pro pokrevnost všelijaké, nevím, ale vlastní sourozenci musí mít oba rodiče stejné.
Jiná věc je, když si do manželství přivedou dva partneři své děti. Nevidím nejmenší důvod, aby si ty děti jen tak samy sobě a před lidmi neříkaly nevlastní sourozenci, ale úředně jsou to navzájem cizí lidi.
Měl jsem stejný problém. Hodně dlouho jsem říkal, že mí mladší bratři jsou nevlastní, ale později jsem názor změnil na to, že jak je společný i jen jeden rodič, tak jsou vlastní.
Nikdy jsem neslyšel o plnorodých a polorodých , ale to už je detail. Ale tak asi to bude nejpřesnější.
Ale určitě by mě zajímalo, kde se píše jak to doopravdy vidí naše zákony, protože jedna nebo druhá odpověď je hezká věc, ale jak to není černé na bílém, tak z toho můžou být leda tak dohady.
Trošku jednostranný přístup, ale určitě se dá říct, že každý bude souhlasit, že na sexuální vztah budou pro kohokoli dost nevlastní jen ti, co nemají žádného společného rodiče. Ale myslím, že z genetického nikoli jen morálního hlediska může vzniknout problém i tehdy, pokud mají společné příbuzné v předchozí generaci, to znamená, pokud jejich prarodičové, nebo dokonce praprarodičové byli či jsou sourozenci. Moje prababička z matčiny strany byla sestrou mojeho pradědečka z otcovy strany a i to je uváděno jako jedna z možných příčin mojeho neurologického onemocnění, které mám od narození. Ale samozřejmě ze zákona už nic neřešilo, že by se snad moji rodičové nemohli vzít a mít děti. Genetika zkrátka sahá dál než zákony, v kterých jde do značné míry právě i o to morální hledikso.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.