Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kufříkový šicí stroj

Od: stafan* odpovědí: 10 změna:

Holčata, rádkyně, rádcové atd. Poraďte mi prosím, s výběrem kufříkového šicího stroje, poněvadž tento aparát mi vůbec nic neříká a na výběr je jich milion. Měl by to nějaký jednodušší stroj pro běžné použití v domácnosti. Ale mohl by mít nějaký overlock, což také nevím co to žere. Děkují předem všem.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jolinar*
hodnocení

0x

Kufříkových strojů je mraky. Já sama za sebe jsem prošla 4 značkami, ať to byl overlock, coverlock nebo normální šicí stroje.

Měla jsem starou Veritasku po mamce, ve škole Pfaff, a doma Veronicu overlock a Janome. Nejdříve je třeba si ujasnit to, že žádný domácí šicí stroj nebude mít stoprocentní overlock. Ty jsou prostě samostatné. Každý šicí stroj má základní entlování, což Vám na bežné domácí opravy stačí.

Teď k typu, předposlední stroj co jsem měla byla japonská Janomka - domácí šicí stroj za pár korun. Poté co jsem se začla věnovat šití pořádně jsem přešla na profi Janomku. texcentrum.com/...

Ta už například overlockový steh má, ale ani tak to není stoprocentní. je hodně typů, otázkou je kolik do něj chcete vrazit.

za sebe bych doporučovala tyto:

Levnější:

sicistroje.cz/...

sicistroje.cz/...

dražší:

sicistroje.cz/...

Je ještě mnoho značek, které mají kvalitní šicí stroje, Brother, Veronica. Snad jsem trochu pomohla :)

lidus*
hodnocení

0x

Mám Minervu po babičce a ta nemá chybu. Singr-Merkury sice není v kufříku ale jen v jakési tašce ale stál pouhé 2000 v akci v Globusu, šije bez problému 5 let a má výhodu, že jde sundat ranemo a třeba rukáv navlečete a nemusíte celý rozpárat, má 10 druhů stehů, vyšívání dírek a 3 vyšívací stehy. Jednu chybu má, pokud všíváte zip do riflí tak to neprošije ale na to mám tu Minervu 60 let starou a šlapací.

eulalie*
hodnocení

0x

Dobrý den. Většina těch šicích strojů se stejně montuje v Číně či na Thajwanu, takže bude celkem jedno, kterému dáte přednost.

karmak
hodnocení

0x

Skutečšé Kufříkové šicí storje jsou na celém trhu jen dva! Basia a Gosia. Jinak je to klam!

karmak
hodnocení

0x

To co tady uvádí kolegyně, to je nesmysl. Kufříkové stroje jako za starých časů nejsou, vyjma těch dvou co jsem uvedl. Ostatní jsou jen náhražky. Jo, dají se přenést, dají obal, někteří i plastový, ale to je tak všechno. Maximálně jsouněkteří schopni to do kufru z první republiky vložit. Stroje se dneska všechny vyrábí v Asii. České značky dávno neexistují, ikdyž je tak někteří prezentují a Japonci? Hlavně neskočit na špek.

stafan*

Vážený -á karmak, můžete více rozvest Vaš názor? Děkují. Stafan.

jolinar*

Kolego neřešíme staré časy, řešíme výběr šicího stroje.. Šiji dlouho ne jen pro sebe, kdybych si nemyslela, že je ten stroj dobrý tak bych ho nedoporučovala. Ale jinak se ráda nechám poučit. *cteni*

5o
hodnocení

0x

Pokud máte stroj na větší šití,nejen na občasné spravování,kufříkový nedoporučuji,není nad ten velký.

stafan*

Tak jak jsem uvedl - běžné šití, látání potrhaných kalhot atd. v domácnosti.

raadek*
Řiďte se stafane radami jolinar. R.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]