Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Sněží

Od: marenka* odpovědí: 75 změna:

Máte rádi sníh? U nás právě začalo sněžit. *zed*

75 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

michal958*
hodnocení

0x

u nas u prahy prší

marenka*
hodnocení

Jo, to u nás pršelo teď od soboty. Pár minut padá sníh. Šluknovský výběžek. *zed*

miljan*
hodnocení

0x

Nemám, sníh má rad pouze ten, kdo ho v životě neodklízel.

ladinpraha*
hodnocení

0x

Já chci u nás alespoň metr. Pošli to sem.

marenka*
hodnocení

Jé, kdyby to tak šlo. *modla* Varnsdorf a ještě můj rodný Jablonec nad Nisou bývají na sníh opravdu bohaté.

doplněno 08.11.10 22:30:

Takhle nějak.

doplněno 08.11.10 22:32:

Lui fakt? Tak to je věc... Ta fotečka je zrovna z Jablonce. *slunce*

Sněží
ar*

Maruš u nás to každoročně vypadá takto.

Sněží #2
ar*

Ani z okna toho moc není vidět *smich*

Sněží #3
marenka*

Are, Ty mi dáváš.. Jenom to ne. *zed* Pryč jsou ty časy, kdy jsme takové hromady milovali. Táta nám vždycky vydlabal v hromadě sněhu bunkr a to byla paráda. *ua*

lui*
hodnocení

0x

V Jablonci taky sněží. A hustě. Silnice jsou jen mokrý, ale na trávě to zůstává.

doplněno 08.11.10 22:53:

Tak já taky jednu loňskou přihodím.

doplněno 08.11.10 22:56:

Takhle to vypadá, když kolem vyházenýho chodníku projede pluh. Něco na tom Sisifovi asi je...nebo ne?

Sněží #4
marenka*

Lui, to takhle táta vždycky čekal na pluh s placaticí a chlapi mu to vzali i s chodníkem. *frajer*

lidka*

A loni to byla kalamita nevídaná. Letos před pár dny ta chumelenice byla zvláštní. Takové flákance sněhu jsem už dlouho neviděla. *sok*

doplněno 11.11.10 15:47:

Ještě doplním datum k obrázku - 16/10 2009.

Sněží #5
marenka*
hodnocení

Tak to už jsme tento rok téměř měsíc překonali v suchu. *ua* (Lidko, v Tanvaldě bydlí můj bráška *pusa*- jak je svět malý...)

lidka*

Mařenko, jsem vdečná za každý den bez toho bílého nadělení. *tanec* Ono to nakonec stejně příjde - nahoře to nezůstane.:( Brášku budu pozdravovat - je to tam cobydup! *placni*

michal958*
hodnocení

0x

ja ma rad snih, na hory je tu suprovy, ale kdyz ho mam na dvore nebo pred barakem odklizet tak uz ho rad taky nemam*smich*

cyril*
hodnocení

0x

Tak sníh zrovna moc nemusím, ale zkoulovat se dokáži! *frajer*

patronka*
hodnocení

0x

Sníh nemusím, naštěstí ho tady moc nemáme.Ale moje chaloupka si vloni užívala.Kdyby tam šel zloděj, má smůlu.

doplněno 09.11.10 08:05:

Moje chaloupka minulou zimu :

doplněno 09.11.10 08:13:

Moje chaloupka minulou zimu :

doplněno 09.11.10 08:21:

Takhle to tam vypadalo.Nevíte někdo, jak zmenšit rozlišení fotky v programu Picasa 3, našla jsem tam jen pro web.

Sněží #6
pepane*

*nevi*Patronko co toto?

jnp.zive.cz/...

patronka*

Díky, skvělé, už je stažena.Já totiž chodím do kurzu pro senilní stařenky ( a pár stařečků) a tam nás měli naučit něco o digitální fotografii.Jenže používají program GIMP a mně se víc líbí Picasa.Něco jsem už zvládla, ale zmenšit rozlišení zatím ne.Stále víc si potvrzuji Sokratovské "vím, že nic nevím".

sebod*

Patronko. To je nádhera!

rob*

náááádhera ..., ale odklízet bych to nechtěl :)

na jižní moravě svítí sluníčko *slunce*

elbarto*

Ta jižní Morava je jistě krásná zem já su z Břeclavska :-D

ar*

Tak to nejsi moc velký patriot , když máš atavar Komety a né hlavu lva. *smich*

elbarto*

To by ses divil, na WP bojuju jako lev :-D za to aby se u Ernsta Macha nebo Sigmunda Freuda napsalo aspoň českého, případně moravského původu

Ale Kometka je můj milovanej klub a kategorie sama pro sebe. :)

doplněno 09.11.10 16:41:

a toho s tym patriotem je daleko víc :-D

ar*

To je jasné každý někomu fandí, V hokeji budem rivalové, já jsem odjak živa "pernikář"*jasne*

rob*

to elbarto: tak to máme kósek, já každý ráno vidím pálavu ;)

marenka*

Tak takový domeček je můj velký, celoživotní sen. *modla* Krása, závidím. *hi* (až na ten sníh, to musí být *ee*)

malvinka*

Patronko, chaloupka je vskutku dudavá*palec*.

lidus*
hodnocení

0x

Krásné fotky ale dejte pokoj sníh na vozíku to je vážně super. Ještě štěstí, že u nás v Brně ho zase tam moc nebývá. Dnes tu krásně svítí sluníčko a doufám, že to tak nějaký den ještě zůstane.

sebod*

hele, moraváci. Neprovokujte *cert*. Podkrkonoší zataženo, mží *plac*

marenka*

Štaidl Ladislav

Mží ti do vlasů, když úsvit stříbří pláž,
mží ti do vlasů a prázdná zůstáváš.
Jak rád bych na tu krůpěj sáh´,
jež se ti třpytí na řasách.
Mží ti do vlasů a můj vlak hvízdá v tmách.
Naspěch mám, ač neodjíždím rád,
když tě déšť, ten špatný kamarád
do vlasů, do vlasů za mne líbá,
musím já ti sbohem dát.
A já ty vlasy havraní,
před chvilkou bral jsem do dlaní.
Mží ti do vlasů a vchází svítání.

*smich*

sebod*

Já věděla, že se někdo chytí :D. Takže přesně v 8.55 všichni přihlášení zasednou k počítači a tuhle písničku si sborem zazpíváme. Odmávne to Mařenka, Hejkal bude držet výšky (nebo spodky :D). A uděláme si z toho tradici. Každý den začneme písničkou *smich*

marenka*

*ua* A pěkně podle počasí. Mží ti do vlasů, prší prší jen se leje, padá sníh padá sníh pojedeme na saních, nechoď tam prší tam je tam velký bláto... *haha*

binka*

*smich* potřebovala bych pro naše počasí písničku o mlze, neznáte nějakou?*haha*

marenka*
Dům smutný víly
Miki Ryvola

E7 Ami E7 Ami G7 C E7
1. Ležím sám v těch ohradách a kon-čí den,
Ami G7 C E7
ležím sám jen s ránou zlou.
Ami E7 Ami E7 F
Ležím dál v horečnejch snách, mám div-nej sen
Ami Dmi Ami
z dálky smutnou píseň slyším najednou
Ami C A Ami C D
R: Jdou, jdou mlhy bílý, jdou, jdou nocí zlou.
Ami C G
Znám dům smutný víly,
Ami F7 E7
bloudím k němu cestou mlhavou.
Ami C A Ami C D
Vím, vím, že se blíží, dům smutnej jako kříž.
Ami D Ami D
Už nemá šance žádný, kdo bloudí v mlze zrádný,
Ami F Ami
moje smutná vílo, ty už dávno spíš.
2. Rána zlá, krev ubejvá a žízeň mám,
není cesta k ohradám.
Už to vím, nic nezbejvá, sám umírám.
Smutná vílo, už tě nikdy nezlíbám
R:
Jdou, jdou mlhy bíly...
lidus*
Zlatý klíč (Táborový oheň) 23.11.1965 (40)
Hudba a text: Wabi Ryvola
Tuto píseň jsem napsal osadě a těm, kteří myslí a
jednají jako my. Nenechte se mýlit její sentimentalitou.
Je to prostá písnička a proto i sentimentální.

Modrý dým už korunami stromů
stoupá letí ke hvězdám
praská dřevo do kytary tónů
oheň zpívá nám
Hoří jasně oheň křišťálový
lesem smůla zavoní
mluví s námi důvěrnými slovy
píseň krásných dní

Mládí s jiskrama odlétá
hoří oheň kamarád
jednou až uplynou léta
každý bude vzpomínat

Padá do údolí mlha bílá
měsíc dávno už šel spát
Tmavé noci bránu otevírá
oheň kamarád
Padá do údolí mlha bílá
měsíc kouzelný je míč
tmavé noci bránu otevírá
starý Zlatý klíč
doplněno 09.11.10 09:53:

Ještě mě napadla jedna. ZIMA BYLO BLÁTO BYLO CIKÁNĚ SE NARODILO, ZIMA JE MLHA JE CIKÁNĚ UŽ TANCUJE. Tož ta asi nebude IN, co?

marenka*

Liduš, copak o to, in... ale za ty cikány bychom mohli mít problém. Jedině to zpívat takhle:

Zima bylo bláto bylo, romáče se narodilo. Zima je, mlha je, romale už tancuje. (sakra jak se skloňuje rom?)*zed* Resp. zdrobňuje?

karina*

marenka, vzor pán? Páníček...*smich*, ale to se nehodí do rýmu. Kar.

marenka*

Takže malý Romáček? *sok**vtip*

doplněno 09.11.10 10:19:

Šmarjá ostuda. Jak se mi to povedlo, dát tam velké R. *hi*

karina*

řekla bych že romíček, jenže tak jsme říkaly kolegyni - přirozené blondýnce Romaně *smich*. To bylo ale s velkým "R" :D. Třeba přijde nějaký jazykovědec. Kar.

marenka*

Karino, jdu vrátit vysvědčení. *zed*Tady píší slovo rom s velkým R. Jak to tedy je? *ee* zpravy.idnes.cz/...

lidus*

sebod, je nejvyšší čas ladit, hodina H se blíží.

binka*

Jejda,jejda a já tu písničku o mlze pořád neumím...:D

marenka*

Takže Binko, dneska po škole. *cert* A tak dlouho, dokad se tu písničku nenaučíte, jak když bičem mrská. Bez možnosti odvolání. :D

binka*

*hi* ách jo ... prší,prší je lehčí, tak proč, sakra, neprší?!*bum*

georges*

Něco od Mistra - taky o počasí:
Nádherný léto
Pomalu ti stáhnu kůži pravou dlaní,
pak se stáhnu hezky někam do ústraní.
Vždyť je nádherný léto, ram pa pam pam,
vždyť je nádherný léto, ram pa pam pam,
vždyť je nádherný léto, bez danění.
Ručičky si spokojeně za hlavu dám,
po pupku mi skáčou filcky a tak nejsem sám.
vždyť je nádherný léto, a já se mám.
Ram pa pam pam
Ram pa pam pam
Tvrdí o mně kamarádi z pohraničí,
že mě má zvláštní láska k ženám jednou zničí.
vždyť je nádherný léto, tak ať to fičí.
Tvrdí o mně kamarádi z kolonie,
že to nikdy se mnou žádná nepřežije.
vždyť je nádherný léto, a to se žije.
Ram pa pam pam
Ram pa pam pam
Pomalu ti stáhnu kůži pravou dlaní,
pak se stáhnu hezky někam do ústraní.
vždyť je nádherný léto, bez danění,
vždyť je nádherný léto, bez danění.
Nebo zde:

fidonet*
hodnocení

0x

Mařenko nestraš mě! Snih ještě nééééé

marenka*

Fidoušku zlatý, já za to nemůžu. *plac* V Rumburku prý sněžilo víc a déle než u nás, o 15 km dál. *sok* Jímá mě hrůza.

doplněno 09.11.10 11:38:

A ještě víc mi to připomíná blížící se vánoce. *plac* Z těch mám hrůzu taky.

georges*
hodnocení

0x

Jojo, letos prý bude tuhá zima. Začátkem října přiletěli z Ruska havrani, začátkem listopadu přiletěli z Kanady... Aha, Kanaďani!

doplněno 09.11.10 11:49:

zpravy.idnes.cz/...

marenka*

Tohle říkám pořád. Tzv. sýčkuju. Však si to vemte. Bylo něco normálního v průběhu roku? Když pršelo, tak povodně, když vítr, tak rovnou vichřice, když teplo, tak sucho a vedro... Bojím se, že jeden týden bude kalamita, nehorázné množství najednou napadaného sněhu, další týden teplo, všechno roztaje a pak mráz, když už, tak alespoň -30. *zed* Bojim bojim..:(

lidus*

A nejlepší na tom je, že silničáři jsou připraveni už nyní ale jak napadne 5 čísel tak je kalamita. No a letos jim Bárta strouhne výdaje a budou odhrabovat dálnice pěšky a hrablama. Jo a o sobotách jdete všichni na brigádu.

elbarto*

Prej navíc bude nejkrutější zima za posledních 1000 let protože kvůli BP se jaksi rozdělil golfskej proud nebo co...

Já tomu sice moc nevěřím, ale pokud je to pravda bude snihu letos ažaž

elbarto*
hodnocení

0x

Nechápu proč ale hodně lidí v mým věku sních nesnáší (dost o tom říkaj tyto skupiny na FB (Varování: necenzurováno): Sviť sluníčko sviť a tý bílý sračce nakopej řiť a Nesnáším sníh, CHCI LÉTO! ale já mám sníh moc rád (samozřejmě jak kterej pokud je to tak jako v Ladovský zimě od Nohavici: A aby se člověk bal zajit do teska na nakupy, jak sou na tech rovnych střechach sněhu kupy) tak to mi samozřejmě vadí

Mě dokonce baví sníh odhazovat lopatou :-D (pokud je ho aspoň 10 cm ne když je to jako v Praze -zase nohavica- a v Praze kalamita jak na Sibiři 3 centimetry snihu, a u muzea 4)

ladinpraha*
hodnocení

0x

Zapomněli jste na tuhle!

janourecek*
hodnocení

0x

sníh miluju... hned jak napadne první sníh tak vytáhnu auto a jdu jezdit

lidus*

Auto? Já žiju v domění, že na sníh se vytahují lyže a sáně.

janourecek*

to jo neříkám že sáně a lyže jsou špatný ale autem se zažije lepší adrenalin :-D

kato*
hodnocení

0x

A na Hané chčije a chčije.Tady pořádnej sníh nebyl,ani nepamatuju.*blee*

stafan*

U nás (havířovsko) hezky, 13°C, sluníčko. Nezáviďte nám, to škaredo k nám dorazí taky.

natalije*
hodnocení

0x

Krkonoše sníh, pod horama né

tregedo*
hodnocení

0x

na nymbursku je krásně martin nikde na bílým koni...jinak hezký fotky zimu miluju ale na horách k nám do polabí se nějak moc nehodí..*slunce**slunce*

pt®

Sníh je krásný, jak tiše padá ve světle lucerny pouličního osvětlení, když sedím v přítmí kuchyně v křesle. Ale venku, při chůzi a jízdě autem, to ráda nejsem, když padá. - stařenka

sasdax*
hodnocení

0x

Sníh patří do hor a ne do města. Já nechci sníííííííííh :( Ještě že tady v Opavě je pěkně a svítí sluníčko.

elbarto*

Copak Opava, tam je to ještě dobrý, ale Praha... Tam bývá kalamita jak na Sibiři, 3cm sněhu a u muzea 4. (Jarek Nohavica)

elbarto*
hodnocení

0x

Nechápu ale několik věcí: Proč většina teenagerů (hlavně holek) sníh nesnáší, (např. jedna moje spolužačka měla na FB tyto stavy: (Vyjebkanej sníh :/ Už toho mám dost ... Léto by nebylo?:/ a Ten sníh není ani 24 hodin a už mě solidně jebe!) ale tohle je leda trapnost na entou :( Myslí si že tím, že budou na něco tak nevinnýho nadávat ze sebe udělaj dospělý :-D jo a hodně jich nadává na to že je v něm vyvalujem ale tohle shrnula jiná spolužačka na FB :ale řekla bych , že jsou leda tak trapný . Chodijou na hřiště jenom aby se ukázali a vy aby jste je "zvlhčili " ( :D ) Nejmenovaná osoba tak dojde v mikině stůpne si pod hřiště a směje se a čeká až ju nekdo zkuluje .. *nechápavost*

A napadne 15 cm a už se mluví o sněhový kalamitě, vždyť kalamita je minimálně 50cm (výjimkou jsou silnice)
lidus*

elbarto pubertu mám již mnoho let za sebou ale sníh moc nemusím, dost špatně se na něm jezdí na invalidním vozíku a ještě mi mrznou nohy. Dřív jsem sníh milovala, dalo se lyžovat a užilo se srandy.

kacu*
hodnocení

0x

V brne uz snezi skoro vod rana ale ta sra.ka je na silnicích zas.. *blee*

lidus*

kacu u nás v Bystrci je to nádhera.

03.12.10 18:45
hodnocení

0x

Sníh *zed**bum**sok*

Sníh *blee**stop**ee* nyslím, že stačilo... teď by se mohlo začít oteplovat *slunce**slunce*

ar*

Nesouhlasím, oteplovat se mělo už začátkem listopadu.:D

elbarto*

Nesouhlas, musí to vydržet až do novýho roku, já totiž ještě žádnou holku nevyválel ve sněhu :( a to se musí napravit :-D

ar*

Kuš ty brepto, naškrábej si sníh v mrazáku

mil®

*smich* Taky jsem pro. Sníh už stačil.

ar: anebo.

marenka*
hodnocení

0x

*smich* Až nám z toho hrabání sněhu začne... dá se to pořešit takhle. Jo, jo, sranda musí být, ale doporučuji se podívat na to video, alespoň mě to pobavilo. *haha*

stream.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]