Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Stačí při cestování do Švýcarska občanka?

Od: fofin odpovědí: 12 změna:

Stačí při cestování do Švýcarska občanka?

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mowla*
hodnocení

0x

Ano...

Jinak - takových dotazů je tu do tuctu 12 - stačí kouknout #cestování+švýcarsko - a odpověď bys měl hned.. :-D

doplněno 25.07.13 16:22:

Není zač -a příjemný výlet... ;)

fofin
hodnocení

Máš pravdu samozřejmě jsem se koukal, ale našel jsem i negativní odpovědi, takže jsem chtěl mít

jistotu každopádně díky a zdravím.

Bez obav, Švýcarsko je v Schengenském prostoru, občanka stačí.

hodnocení

0x

Ideální je, mrknout na stránky Ministerstva zahraničních věcí ČR. Tam je vše a stoprocentně.

Bohuzel i tam to obcas neni na 100% a i po dotazu jsou odpovedi rozporuplne.
Pred par lety jsem resil UKRAJINU.

zabu
hodnocení

0x

Stačí a nestačí. Někteří policajti tolerují i občanku. Ale obecně musí být pas.

Nikoliv. Švýcarsko se vstupem do Schengenského prostoru smluvně zavázalo, že bude uznávat doklady EU, tedy i náš občanský průkaz.
luke237
obecně musí být pas

Pravidla Schengenu rikaji, ze staci krome pasu staci i narodni identifikacni prukaz (coz je v CR obcansky prukaz). Svycari tato pravidla dodrzuji.
zabu

Mého kolegu v práci, motorkáře, a celou skupinu motorek doprovodili až na hranice. Někteří neměli pas jen občanky. Stalo se loni na podzim.

luke237

Jaky byl oficialni duvod doprovodu na hranice? Kdyz museli odjet i ti s pasama. *sok* Kdo je vypovedel za hranice? Policie? Nejak se mi to cele nezda.

Premyslel jsem, jestli by to nemohlo byt tim, ze meli treba nejake stare obcanske prukazy, ale to by na to snad nemelo mit vliv.

zabu

Ti s pasem nemuseli, ale byli tam jako parta, tak jeli všichni. Oficiální důvod byla neexistence pasů. Policajt má vždycky pravdu. Hádejte se s policajtem ve Švýcarsku, jak asi dopadnete? Kdo si prosadí tu "svou" pravdu? Policajt nebo Vy?

luke237

Hned bych si zapsal cisla tech policajtu a po navratu odpalil dopisy na velvyslanestvi Svycarska v CR, policejni reditelstvi ve Svycarsku, Ministerstvo zahranici/imigrace (nebo jak tomu ve Svycarsku rikaji) a nektere nejvetsi deniky ve Svycarsku.

Dulezite je zatrast stromem. Ono uz neco casem spadne. Zvlast z toho svycarskeho. Tam by se tema stiznostma urcite alespon jeden clovek v jednom z tech uradu nebo novin zacal zabyvat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]