Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Druhé jméno

Od: petrpetros odpovědí: 5 změna:

Rozhodl jsem se zvolit si druhé jméno. Nedělám to z nějakého rozmaru, ale spíš protože bych chtěl dát svému jménu něco, co semi bude líbit. Změnit si celé jméno je podle mě až moc velký zásah do osobnosti, navíc více administrativy a riziko zamítnutí. Se svým jménem nejsem spokojený, ale měnit ho nechci. Chci si zvolit druhé jméno, které bude doplňovat to první a mě se bude líbit.

ALE TO, CO BYCH POTŘEBOVAL PORADIT A CO JSEM SE NA NETU NIKDE NEDOČETL: Co se týká volby druhého jména, musí to být jméno z českého kalendáře nebo to může být libovolné jméno uz libovolné země libovolné jazykové mutace? Dokáže mi s tím nikdo poradit? Pokud ne, zavolám si zítra na matriku, ale dnes mě zrovna čeká dlouhá noc, tak bych o tom už rád více přemýšlel. Díky.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

joudic*
hodnocení

0x

administrativa je stejna i s druhym jmenem... ja bych potreboval si zmenit cele jmeno kvuli zahranici, pod tim me vsichni znaji a planuji to, az budu delat kolaudaci a trvaly pobyt, a vemu to pak pri jednom, omlouvam se rodicum, ze nas rod vymre po meči ... neda se nic delat, je to nutne, jsou s tim vecne problemy

hodnocení

0x

Jsem přesvědčen o tom, že i druhé jméno musí být v seznamu schválených jmen. Pokud tam není, musíte požádat o odborný posudek Dr. Knappovou. Ta na Vámi zvolené jméno vypracuje posudek, ve kterém ho schválí, nebo také neschválí. Pokud obdržíte souhlas, předáte posudek matrice, která Vám na jeho základě může přidělit druhé jméno.

grande
hodnocení

0x

Dobrý den, je možné použít jako druhé jméno jméno Grande.? Vypadalo by to takto: Jirka Grande Novák. Jméno Grande je s Itaštiny a v překladu velký. Jestli ano, co je k tové změně jména potřeba.

Za brzkou odpověd předem moc děkuji.

Jirka Grande Novák je úžasné. Stejně jako třeba Andula Šeherezáda Vocásková. Když vidím, o co jsem za ty roky přišla, jdu do toho taky: Co myslíte: Baba Madonna Jaga? Baba Sexy Jaga? nebo Baba Gaga Jaga?

doplněno 25.09.13 07:00:

Jinak: jsi Čech: Jsi český Jirka a český Novák. Tak proč do toho plést italštinu? Buď tedy Jirka Velký Novák. Jen tak mimo otázku, chodíš přece také na velkou stranu a nikoliv na Grande stranu, nemám pravdu? Docela mě vytáčí to zmatení jazyků. Každý si myslí, že cizí slovo jeho jméno povznese, zatím ho spíš ztrapní. Zvláště, když má někdo tak strašně moc české jméno, jako Ty. Probuď se.

To posllední jenejlibozvučnější.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]