Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Křupání v zádech a prstech

Od: jarka12 odpovědí: 6 změna:

Ahoj,

jaký máte názor na křupání v prstech a zádech?Je to nebezpečné?Pokud ano jaké jsou následky?Někdo říká že je to nezdravé,jiný že to nevadí...

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

eulalie*
hodnocení

0x

Dobrý den, záleží na tom křupání. Jestli to křupe samo od sebe, nebo si ty prsty křupete sama, což je zlozvyk mnoha lidí. U toho zlozvyku bych se bála, že se časem kloub opotřebuje do takové míry, že bude trvale poškozen. Jestli Vám křupe v zádech samo od sebe, nebylo by možné špatné zajít na ortopedii, aby zjistili, proč tomu tak je. Nebo se zkuste nějakou dobu živit želatinovými tobolkami na podporu kloubů. Však reklamy v televizi o nich často hovoří, určitě jste je zaregistrovala.

jarka12
hodnocení

Samo od sebe ne,spíše je to zlozvyk.Hlavně v zádech,když mě přítel obejme,dá ruce na záda,zatlačí a já vydechnu,tak se mi hodně uleví a je to příjemné:D.Ale pokaždé to zakřupá hodně a hodně hlasitě!

janourecek*
hodnocení

0x

z křupání prstů se prý pak klepou ruce *smich* ale podle mě je to nesmysl, ale stejně jsem se to radši odnaučila :-D ale požitek je to dobrej si prokřupat prsty :-D

myse*
hodnocení

0x

Taky mi křupe v zádech. Kdysi jsem se ptala doktora a říkal že je to normální, že to vůbec nevadí...

tak nevím...

jarka124
hodnocení

To možná ano,ale co záměrné křupání v zádech...

mortarz*
hodnocení

0x

Ono křupání může znamenat hodně věcí. Podle mě to s tim objetím by mohlo být spíše toho dobrého charakteru, něco jako když o rozcvičce kroužíte hlavou a křupne vám v krku -> uvolní se klouby -> riziko opotřebování, poranění při pohybu se spíše omezí

Ale vždy když vidim jak si někdo prokřupává prsty na rukou tim, že prsty tlačí směrem k dlani, to se mi vždy vybavují ty uvolněné klouby.

Je to jako posilování, i tam můžeme nalézt zdravé cvičení, ale z ničeho nic začít zvedat předměty vážící přes 100kg svalům/tělu nijak neprospěje, naopak :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]