Nejste přihlášen/a.
zdravím prosím o radu - kamarád mi ukradl dva modely vagónů k modelové železnici H0 poradte vím na 100% že mi ho ukradl on, když sem ho vyděl u něho doma a on si vimíšlý blbosti mám ho i svojí ojedinělou značkou označen pomoc jak na zloděje
jo kamaráde, tato společnost má několik pozoruhodných pravidel. Jestli dojde k tomu, že ti někdo něco ukradl, pak se při dokazování jedná o tvrzení proti tvrzení. Ty tvrdíš, že ti zloděj něco ukradl, zloděj tvrdí, že ti nic neukradl. Právo v takové chvíli stojí na straně zloděje a zloděj je podle práva nevinný.
Je to sice blbost, ale je to tak. Holt tak už to na světě chodí.
A ví ten "bývalý kamarád" o tom, že máš vagónky označené? Pokud ne, tak bys mohl za přítomnosti svědků (možná i policie, když předtím oznámíš krádež) zloděje usvědčit tím, že Ty o značkách víš a on ne, a na žádném jiném sériovém vagónku nejsou. Bylo by dobré, kdybys měl i jiný vagónek s tímto svým jedinečným označením...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.