Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Staré knihy - jakou mají hodnotu?

Od: 28danda* odpovědí: 7 změna:

Dobrý den všem,

Mám doma staré knihy od roku 1900 (spisy sebrané) a ráda bych věděla jakou mají hodnotu? Děkuji všem za odpovědi :)

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Nejspíš nulovou. Když jsem se stěhovala, nutila jsem knihovně spousty knih. Pak jsem to řešila tak, že jsem jim je postavila za dveře a utekla jsem. *hi* Vezměte vzorek a zastavte se v atikvariátě. Třeba vás potěší. *placni*

..a utekla jsem.. *smich* *smich* *smich*

lidus*
hodnocení

0x

Také mám doma staré knihy a svázané Besedy lidu z r. 1900, zjišťovala jsem jejich cenu, že bych zbohatla ale ceny jsou od 150-500 Kč. Mezi nejdražší patří Ječmínek z r. 1908 a J.Š. Baar Poslední povídky z r. 1933. Myslím, že je jim lépe v knihovně a snad jednou až doroste vnučka budou mít vyšší cenu. Zkuste se zeptat v antikvariátu na konkrétní knihu, třeba budete mít štěstí.

doplněno 01.11.10 17:49:

Ještě doplním, že sběratelé mají zájem pouze o prvovýtisky ale i tam¨je cena cca 500Kč.

alf*
hodnocení

0x

měl jsem asi multikáru knih cca 1800-1930, nabízel, obcházel antikvariáty a nakonec skončily ve sběru. Třeba máš opravdu skvost, zkus.

patronka*
hodnocení

0x

Pravda, cenu by určil antikvář, ale bude nejspíš nulová.Jen dám typ na možnost, jak se knih zbavit, aniž by se musely likvidovat.Podařilo se mi zkontaktovat psycholožku, která měla částečný úvazek ve věznici a tam se knihy převezly.Taky by mohl mít zájem domov důchodců.

doplněno 02.11.10 09:45:

Neobcházet antikváře a jiné zájemce s kolečkem knih, ale s jejich seznamem dle autorů a roku vydání.

durancea*
hodnocení

0x

To je moc těžké, já zkusila posílat seznam antikvariátům, mám pár historických knih, neúspěch, většinou nechtěli. Nedávno jsem reagovala na inzerát v našem kraji, že vykupují knihy, poslala seznam, pán si vybral a nabídl cenu, což bylo hrozně málo (pořizovací cena jedné z těch asi 15, co si vybral).

Pokud Vám na tom záleží a bydlíte poblíž většího města, vezměte dle Vás nejdražší vzorek a obejděte si pár antikvariátů. Nebo druhá možnost - zkuste jednu z knih vydražit na Aukru nebo na nějakém serveru, kde se objevují nadšenci a sběratelé.

buss
hodnocení

0x

Pokud tady není nějaký literární historik, sběratel, aktikvář tak se to tady asi nedozvíte. Pořídit seznam, podle žánrů a nabízet na intu, kvanta inzertních webů zadarmiko, i specializovaných, zapřemýšlet.Knihovny samy staré vyhazují, antikvariáty neberou kdeco. Pak místo sběru někam do krabic možná s: Přečti a vrať, či na čd nádraží, ať se ve vlaku baví. V činžáku někde položit u vchodu ... Sběrny jsou knih plné, je to sice škoda, ale čte se ani málo.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]