Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaké máti radi spisovatele?

Od: valentyna* odpovědí: 9 změna:

Dobrý den,

jsem vášnivá čtenářka knih, ale poslední dobou mi dochází inspirace. Co a koho vy čtete? Mám ráda vlastně všechny žánry. Nejvíce asi detektivky a romány. Tím myslím román, ne červenou knihovnu. Děkuji

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hella*
hodnocení

0x

Jsem takový knihomol, takže mých oblíbených spisovatelů je obrovská spousta: Betty MacDonaldová (Co život dal a vzal), Val McDermidová (série s Tonym Hillem), Charlotte Linková, Frederick Forsyth, Lee Child, Jarmila Loukotková, John Lutz, James Patterson, Jeferry Deaver, Karin Slaughter, Erich Seagal, Alex Berenson, Vince Flynn, Keith Ablow, Patricia Cornwell, Jonathan Kellerman, Karen Rose, Boris Sterling, Sidney Sheldon atd. atd., teď si ani na všechny nevzpomenu. Obecně se dá říci, že ráda čtu thrillery, detektivky, špionážní romány a napínavé věci. Nicméně číslem jedna v oblíbenosti u mě zůstává zmíněná Betty MacDonaldová a její Co život dal a vzal, protože to je prostě a jednoduše nejlepší román, jaký jsem kdy četla.

lidus*
hodnocení

0x

Mám ráda Huga, Remarqua, Waltariho, Prestna ale pokud si chci odpočinout čtu Frýbovou myslím, že její Z neznámých důvodů by se vám mohlo líbit.

pu®
hodnocení

0x

Jestli Vás baví detektivky, zkuste Scotta Marianiho, nepíše špatně. A pak klasika detektivní literatury - sira A. C. Doylea! (knihy jsou samozřejmě lepší než filmy, i když klasické anglické zpracování je hodně dobré, to zase jo). Co do románové literatury... třeba Woolfovou? Ale pozor, je to už náročnější čtení - ale zase Vám chvilku vydrží. Totéž lze říct o Faulknerovi. Taky Joyceovi povídky, třeba, stojí za to. A z povídek ještě Katherine Mansfieldová, vynikající autorka, trochu pozapomenutá... A Harryho Pottera! Jakože vážně :) Vynikající čtení - ať se říká, co chce, a opomenu-li mánii Pottera provázející - Rowlingová umí psát a není to pohádka pro děti. Hezké čtení!

ladinpraha*
hodnocení

0x

Dříve jsem měl několik okruhů čtenářského zájmu. Dříve se kvalitní knihy špatně sháněly, po revoluci pak postupně překročily moje finanční možnosti. Potom se však objevil telefon, na kterém se daly číst knihy stažené z internetu. Od té doby mám stažené tisíce knih a mám do smrti co číst. Začal jsem číst úplně všechno a byl jsem překvapen, kolik kvalitní literatury existuje. Čtu teď i knihy, o které bych v knihkupectví vůbec nezavadil. Někdy se to taky nepovede a knihu odložím, ale tento způsob mi neuvěřitelně rozšířil obzory. Číst knihy v PC na monitoru je nesmírně únavné, ale mít u sebe v telefonu neustále cca stovku knih je na cestování prostě ideální.

valentyna*
hodnocení

Přiznám se, že číst z monitoru či z telefonu mě ani trochu nebaví, i když asi na cestu do vlaku to není špatné. Jinak moc děkuji za inspiraci. Hned v knihovně pohledám. Val

durancea*
hodnocení

0x

Hana Andronikova - Zvuk slunečních hodin - román

Z detektivek jsem nedávno zkoušela P.D.Jamesovou, ale nějak jsem to vzdala (svou vinou).

re*
hodnocení

0x

Je jich hodně, např.: Cormac McCarthy (díte boží, tahle země neni pro stary,...), Adam Andres (sága Wetemaa), Winston Groom (forrest gum p, Gump & Comp.)

patronka*
hodnocení

0x

Teď už si mnoho knih nekupuju, aby nebyl s nimi problém až natáhnu bačkory, ale pravidelně chodím do knihovny.Mám ráda chytré detektivky.Většinou si vyberu nějakého plodnějšího autora a pak jsou pro mne jeho (její) knihy jako návštěva u přátel.Abych si nepůjčovala něco 2x mám "čtenářský deník" , ten pak přepisuju do PC a seřadím přes data.Opisuji :

Bain Ed Mc, Brown L. J. (Kočka, která...), Carr J.D.,Cimický Jan, Cockey Tim, Dexter Colin, Durrell G.(příroda), Francis D.(koně), Gardner E.S., Graftonová Sue, Gulik R.van, Hejcman Pavel (těch knih je málo, ale super), Chandler R., Cheyney P., Parker Robert B., Parker Jefferson T., Stout Rex a samozřejmě mnoho dalších

hodnocení

0x

Tak to jsem rád, ze ctenarske pléme jeste nevymrelo...No pro mne je jasny favorit John Irving a A.C.Clarke potazmo Douglas Adams...z ceskych ani nevim, rakl bych ze nejspis knizky ktere jsem cetl jako malej kluk...Takze tak*jasne*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]