Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vořech, podvraťák - fuj?

Od: bimbam® odpovědí: 43 změna:

Stane se mi to každé léto, když je město plné turistů. Jdu se svým voříškem do města. Sama jsem čistě a úhledně oblečená, pes je na vodítku, má známku. Ale je poznat, že je to vořech.
Potkáváme známe pejskaře a naši psi se celkem přirozeně také "zdraví". Ale potkáváme i úplně cizí lidi a cizí psy. Jen velmi málo těch psů je vycvičeno tak, že kolemjdoucího druhého chlupáče absolutně ignorují. Většiná má zájem se po svém psím zůsobu zeptat: "Hele, kámo, co jsi zač?"

A opravdu se každé léto dočkám nějaké hysterické reakce ze strany majitele psa. Rozumím tomu, že se při psím očuchávání může přenést nějaká nemoc, přeskočit blecha. A mohou se i pokousat. Proto se také snažím tyhle kontakty omezovat, vyhýbám se, ale někdy prostě ke kontaktu dochází. Ale když uslyším - vořech - fuj!, jsem docela uražená já sama. Rozhodně nevypadám zablešeně, pes má lepší péči než mnozí lidé.

Jednou jsem se s takovým majitelem pohádala, teď většinou jen mezi zuby procedím: blbče.

Setkali jste se také někdo s tak moc povýšeným chováním majitelů vzácných psích plemen? Nebo mám tu smůlu jen já?

43 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Celkově se kult psů u nás začíná nebezpečně vyvíjet. Lidi mají radši pejska než dítě souseda. Moc se mi to nelíbí.

My lidé ale taky nejsme čistokrevní. Jsme takový voříšci. Šlechticů je jen málo, takže koukat na jiné rasy tímto pohledem je blbost. Navíc ze zkušenosti víme, že spousta voříšků je inteligentních, neb je vychovává ulice a zákon džungle. Nesedí doma v kleci a nežerou vločky.

ladinpraha*
hodnocení

0x

Všimla sis, že si dnes spousta lidí pořizuje psy jenom proto, aby byli in a ukázali, že na to mají? Je to přece jednodušší než třeba mít děti a věnovat se jim. Od takových lidí ti přece nějaké hodnocení může být ukradené.

hahanaj*
hodnocení

0x

Já bych tohle vůbec neřešila- srážka s blbcem je nejhorší co se může stát. Až se někdo zeptá co jsi zač- odpovězte ... princ.*smich*

jh*
hodnocení

0x

Úplně klasicky na to reagoval Hrušínský ve filmu Vesničko ...

Ten dal svému oříškovi aristokratické jméno Khárl Fon Banhoff, protože byl nalezen na nádraží.

Takže radím vymyslet něco podobného pro okolojdoucí primitivy.

mowla*
hodnocení

0x

Zřejmě se pohybuješ v místech s nadprůměrným výskytem takových ´zvláštních´ lidí... :-D Někdy je potkávám při kempování - pokud už přijdou k táboráku, jedí buřta nejlépe příborem z porcelánu a pod zadek si před usednutím instalují kapesníček - aby se jim zadní část kalhot - nedejbože, nedostala do přímého styku s tím ´přírodnem´... *smich*

Hádat se s někým takovým je každopádně ztrátou času a ohožením inteligence. *smich*

BTW - naposledy jsem potkal ´výstavní exempláře´ na Bezdězu - holka v botech na šteklu a celou dobu, kdy jsem ji měl v doslechu řešila, že ´někdo´ by měl tu kamenitou cestu vyspravit, že to je hrozné a nekulturní... Kluk v nějakých ťapkách (klouzaly po kamenech i z nohy) mlčel - asi ty byl on, kdo výlet vymyslel a kdo si ´to vyžere´ ještě mnohokrát. Naštěstí jsme se jen ´míjeli´.

majsterjoe*

*smich**smich*

lidi jsou ruzni, dneska az moc "rozezrani"

hodnocení

0x

neřešte, spousta vořechů je i hezčích než nějaká nóbl plemena. Na druhou stranu pokud někdo dá 10tis za štěně, tak ho prostě považuje za něco lepšího - už kvůli té ceně. Myslete si něco o blbcích a buďte v pohodě.

Někdo posuzuje lidi podle domů/bytů, auta, psa... co na tom?

lidus*
hodnocení

0x

Podstatné je, že voříška milujete vy, co si myslí namyšlenci s rasou za několik tisíc vám může být jedno. Máte pravdu, zbohatlíci co je pro ně pes modní doplněk se o něj neumí postarat a už vůbec to pro ně není ten nejlepší přítel. V okolí mám jen jednu rodinu co se jejich pes s žádným jiným nepřátelí, taky chodí venčit až jsou ostatní pejskaři doma a uklízet po svém psovi začali až jim to pejskaři několikrát důrazně řekli. Nevím rasu, byli pro něj v Holandsku a místo toho co to je všem říkali jak strašně byl drahý a že má rodokmen co bychom mu všichni měli závidět.

pt®
hodnocení

0x

"bimbam", to jsou lidé, kteří mají ubohý žebříček hodnot, žádné sebevědomí a v hlavě průvan, aby tu ubohost zamaskovali, tak se schovají za hodně barviček. Víte, že to je pro mně kontrolka? Když někoho takového potkám, vidím, jak okatě upoutává pozornost, holt až na tu hlavu, tam kde nic není, nelze nic nabídnout, tak alespoň ty "barevné mimikry". Myslete si, "ty jsi ale úplně malinkej", protože to tak je. Vy víte, že váš "Voříšek" Vás miluje a je Vám oddaný a to bych nevyměnila za nic.*srdce* - pt

hodnocení

0x

Bimbam, děvče, je s podivem, jak se vás toto dotklo. Kolik lidí mělo výhrady k vašim dětem, muži, bytu, zaměstnání, způsobu hospodaření, pečení, vaření, držení těla, k vůni kterou používáte, jídlu, které jíte.. . . . A všimla jste si, že to jsou lidé, kteří vám na to nedali ani šesták, ba ani vám neusnadnili nic na tomto světě. Jen říkají, že jsou "upřímní, co na srdci, to na jazyku". To není jen pejsek, to je cokoliv od barvy vašich očí, až po vaše konto v bance a obvinění, že za bídu světa můžete vy, protože jse . . . prostě nějaká. *vtip* Takže je třeba si říct, někdy docela nahlas: Ty mi taky můžeš, na každou půlku zvlášť! *hej*

doplněno 24.07.13 12:06:

Anebo se zeptat, jaký rodokmen má ten kritik. Já jsem si, mimochodem, poklikala a našla svůj rodokmen *sok**sok**sok* Asi také bych se mohla nazvat podvraťákem. *plac*:D A když se říznu, ani kapka modré krve!

buss
hodnocení

0x

No i to je živý tvor a máte k němu nějaký vztah, dlabte na pošuky. Zorganizovat výstavu takových neurozených tvorů, psů, koček aj.

hodnocení

Všem děkuji za moc pěkné reakce.

Na kritiku na mě samotnou kupodivu obyčejně reaguji mírně, ale nespravedlnost vůči slabým a bezbranným mě vytáčí.

Teď ještě na okraj. Když byl pejsek malý, byla jsem paní ředitelová. A někteří lidé si opravdu mysleli, že mám na vodítku zvláštnost za 10, 15 i 20 tisíc. Jen jsem se smála a odpovídala, že ano, že to je unikát, směska všeho nejlepšího a penězi k nezaplacení.

Příště, až potkáte nějakého takového nafrněného hňupa, hlasitě mu řekněte: "Měl byste být k jeho lordstvu uctivější!" a nechte ho tam stát, ať si láme hlavu... jednou se osopil číšník v restauraci na našeho syna, který (tenkrát asi pětiletý) nechtěl dojíst oběd a rýpal se v tom, a manžel pronesl přesně tuhle větu s naprosto vážnou tváří. Je pravda, že pak už jsme tam nikdy nešli, ale za ten pohled to stálo :D

hodnocení

0x
Oni ti voříšci jsou lepší než nějaký cistokrevný pes. Prostě ty lidi ignorujte.
doplněno 24.07.13 13:03: Oprava: čistokrevný
emilka12*

Pes jako pes.Psovi je to uplně jedno jaky má puvod.Hlavně že se má ve svej smečce dobře.A na to že se lidí ošívají na to bych nedala.Někdo má to ikvé zahrabané ve stodole pod slámou

majsterjoe*

Ja souhlasim. O cistote psa se nema cenu bavit. Tak je jedno odkud pes pochazi.

Ale ti vorisci jsou takovy vice inteligentni, hravejsi. Staci se podivat do utulku.

eulalie*
hodnocení

0x

Zatím jsem se s takovým jednáním vlastně nesetkala, ale vořecha mám taky - z útulku. A pokud bych se s tím chováním setkala, tak bych asi byla taky naprdnutá, protože můj pejsek je pravidelně koupán, odčerven a naočkován. A ano, mám dojem, že lidi se hodně zaměřuji na drahé psy, čím dražší, tím lepší. A k tomu drahé auto, čím dražší, tím lepší. Holt - je taková doba.

katerina77*
hodnocení

0x

Obcas na nekoho podobneho taky narazim a nejlepsi je proste je ignorovat, nema smysl se zabyvat s nekym, kdo ma v hlave vymeteno. Kdysi me to taky stvalo, ale pak jsem si rekla ze proc ja se budu zatezovat hlouposti ostatnich a kaslu na ne. Nejvic me bavi ti, kteri jsou evidentne "znalci" psu, delaji desne chytre a za voriska povazuji meho papiroveho psa se spoustou poharu z vystav, protoze "takovej pes nevypada jako zadna rasa co znaji a je to urcite vorech". A zaroven ale v moji utulkove fene, ktera je krizena s labradorem, toho labika poznaji, takze ji hned povazuji za krasnou labradorku. Je to akorat k smichu, vubec bych je neresila a uzivala si cas straveny se psim kamosem :)

2babajaga*
Dobrý den.Když ono to určitě zabolí jak jsou lidi zlí.Máme taky voříška Betynku.Kromě toho že má fousky po nějakém taťkovi knírači ,vypadá jako štěňátko labradora.Jsou jí dva roky a vždycky se musím smát když někdo myslí že je štěně.

pb®
hodnocení

0x

Dnes je tolik plemen psů, že u některých jedině znalec pozná, že jde o nějaké málo početné plemeno a ne o zparchantělého jedince plemen běžných. A některá plemena si s voříškem nezadají. Před lety jsem šla s kamarádkou, co má australáka. Někdo se ptal, co to je za plemeno a ona hrdě hlásila, že australský ovčák. Tak jsem se začala smát, že kecá, že je to voříšek. Ona osoba výžně nevěděla, komu má věřit. Najděte si nějaké plemeno, kterému je ten Váš voříšek podobný a když narazíte na blbce, co se bude vysmívat, pěkně ho setřete, že nepozná xy a že je jich pár v republice. Minimálně tím onomu blbovi nasadíte brouka do hlavy. Nedávno jsem poprvé v životě viděla jezevčíka merle. Musela jsem se majitelky zeptat, jestli je to uznaná barva, protože jezevčíky znám, merle taky, ale tuhle kombinaci jsem viděla poprvé. U akity inu merle jsem si vůbec nebyla jistá, na co koukám a jednou jsem viděla nádherného křížence několika plemen, tak jsem se ptala, co je to za rasu a majitelka že nic, že kříženec. Ale pes krásný.

ludak*
hodnocení

0x

Tebe to urazí?Mě by spíš rozesmála blbost toho člověka.

martin1965*
hodnocení

0x

Jsem sice dost velkým odpůrcem psů, hlavně ve městech, absolutně jsem nepochopil potřebu si psa pořídit, jen samé starosti, představa, že jsem v práci, na dovolené, na horách a ještě se musím starat o někoho dalšího, tak to mi nedává smysl. myslím, že by si člověk měl starosti spíše zmenšovat, než navyšovat. Na druhou stranu je pes jedním z mála zvířat, která se časem dokonale přizpůsobila člověku, umí mu i pomáhat, tak v tom bude třeba i něco vyššího. A každej voříšek je mi milejší, než nějaký přešlechtěný pes (obvzláště bojová pemena).

nutt*
hodnocení

0x
Zdravim,
osobně jsem se s tím nesetkal jelikož jsem nikdy ,,voříška" neměl. Ale přijde mi to na hlavu, raději potkám někoho na kom je vidět že jsou se psem sehrany pár než někoho kdo má psa pro parádu a je přímo otraveny že musí tu ,,chlupatou příšeru" venčit. Poslední dobou mne začíná vytáčet jak potkávám děti které doma dostali úkol vyvenčit psa aby rodiče měli chvíli klid, dítě táhne psa za sebou, škube s vodítkem a křičí v tu chvíli mám sto chutí dítěti předvést jaké to je pro toho psa.
.
Podle mě by psi měli žít s člověkem v rovnováze. Na to co říkají ostatní se vykašlete, Vašemu pejskovi je to jedno, protože pro něj jste ta osoba které je oddán a miluje ji.
.
Přeji mnoho krásných chvil s Vaším čtyř nohym kamarádem NutT
Vořech, podvraťák - fuj?

bibina*
hodnocení

0x

Vořech není vůbec Fuj. sama o tom vím své, jsem na vsi a už od malička jsme měli psy voříšky. Za svuj život už sem měla asi 4 voříšky, sama za sebe můžu říct,že voříšek je ten nejlepší pes a nejvěrnější mazel jakého jsme kdy měli. Jako bouďáci jsou to správní hlídači. Takže kdyby měla mít ještě znova psa,tak klidně zase voříška. Voříšci a kříženci? ty bejvaj nejlepší!. Takže se nenech vůbec odradit.

culdabulda1*
hodnocení

0x

Pro "bimbam" -

- zřejmě se stýkáte s hordou blbců a nafoukanců - a je škoda, že tak dovedou ovlivnit Vaše city k pejskovi!

Ale, pokud budete šťastnější, tak si pořiďte nějakou drahou RASU - ale pak nevím, co udělat s Voříškem, který Vás má rád, věří Vám a myslím, že i Vy ho ráda máte - i když se za něj stydíte. Každý normální a sebevědomý člověk by si měl umět svůj názor obhájit!

Ale - jak už zde někdo psal - když na to nemáte, zkuste ho vydávat za nějaké vzácné plemeno, podobné Vašemu Voříškovi. Dnes je tolik plemen, že lidé stejně prdlajs vědí.

hodnocení

Už jsem se sem nechtěla vracet, ale teď musím.

Culdo, možná jsem se nevyjadřovala v obou příspěvcích dost jasně, možná jste jen hala bala četla.

Mí přátelé jsou prostě mí přátelé, samozřejmě si mě i mého pejska někdy všelijak dobírají, ale jen v dobrém, i já si je kvůli jiným věcem dobírám. Na to jsem se vůbec neptala. Tyhle řeči a pošklebky zaznamenávám od cizích lidí. A bydlím v místě, kde je po celý rok turistů hodně, v létě se psy nejvíc. A snad ani tak nejde o absolutní odpor na dálku, ale ve chvíli, kdy se psi chtějí navzájem kontaktovat. Mému psovi už je 13 let, takže už ty reakce znám. Prostě jdeme my, potkáme rodinku s jorkšírem, psi jdou k sobě a jorkšír je i dost drsně odtažen. Za námi jde paní z našeho města, také s jorkšírem, ale oběma je dovoleno, aby se pozdravili. Ve výšce to nebude, můj je také dost malý.

Je v tom jakási předpojatost, že když vořech, tak blechy, nemoci... Co já vím.

Možná dnes nemám dobrou náladu, ale slova, "když na to nemáte", a že se stydím, musím trochu rozdýchat. Nicméně výzvu, že mám svůj názor obhájit, si beru k srdci právě touto odpovědí.

culdabulda1*

Pro "bimbam"

- taky už jsem se nechtěla vracet!- ale nedalo mi to - zeptala jsem se dnes na tento problém svého partnera - je sice dominantní vůči lidem - ale miluje zvířata - a na problém Voříška reagoval otázkou PROČ. - nemohl pochopit, proč se za svého Voříška stydíte - a co je to za blbce, kteří se Vám posmívají. On nemá rád psy, přešlechtěné z komerčních důvodů - ale pořád vzpomíná na Voříška naší sousedky, který byl velmi chytrý - a jak to říct - rozuměl všemu, co mu říkáte. - Tak chytrého psa jsme už nikdy nepotkali.

Ale říkal - že slyšel, že prý existuje vyšlechtěná rasa "český voříšek" - a je prý i dost drahý. Tak se zkuste poptat - mně to moc nezajímá - chovám kočky - ale partner pořád brouzdá po internetu, takže asi nekecá. Tak zdravím. Marcela.

Malý dotaz: z kterého příspěvku Bimbam usuzujete, že se za svého pejska stydí? Při zběžném čtení jsem na to nepřišel, a docela by mne to zajímalo.

culdabulda1*

Ahoj "kartaginec"

- přečtěte si pozorně úvodní otázku - co si mám podle Vás myslet? - Nikoho normálního by taková otázka ani nenapadla - znovu opakuju - když jsem se na téma zeptala svého partnera i ostatních přátel - odpověděli mi PROČ? - a otázku vůbec nepochopili. Tak nevím.

Děkuji za vysvětlení. Jen musím přiznat, že z něj stále nejsem moudrý. Ale no nic, prostě to zřejmě vnímám jinak než vy, což se může snadno stát u otázek, které nejsou zaměřeny na nějaká měřitelná jasná fakta.

dezz*
hodnocení

0x

Ahoj, taky mám vořecha takového univerzálního černého středně velkého :-D Mě zase drtí ti majitelé šlechtěných psů. "Jé ten je krásnej? Co je to za plemeno?" Když řeknu vořech, tak se mi snaží namluvit, že určitě né, že je to určitě plemeno, že tak vypadá, že mám buď štěně setra nebo dospělého kokra.. Odpovídám, že jsou mu 4, na setra je malej, na kokra velkej a navíc kokr nemá čistě černou barevnou variantu.. Těm, kteří si nedají říct, tak říkám "když mi říkáte, že nemám vořecha, ale rasu, to je jako byste mi říkali ,tvůj pes umře mnohem dříve, protože je šlechtěný," , až na to většinou slyší...

Ale než jsem si ho pořídila, to bys viděla ten blázinec - zamilovala jsem se do něj, ačkoliv (nebo možná právě proto) byl starší (3 roky), týraný a hendikepovaný. Navíc se řadil do kategorie prokletých psů (středně velcí černí vořeši zůstávají v útulcích nejdéle) Nejčastější reakce "Zbláznila jsi se, k dětem týranýho agresora?" "Dyť ho nevychováš..."

Ano, vychovaný úplně není, ale kamkoliv přijde, stane se okamžitě miláčkem všech, je mazel, je vděčný za kousek chleba a jakmile vidí děti, praští s sebou na záda a nechá se drbat.. Moje děti se po něm válí, blbnou spolu, pošťuchují se a když se mu náhodou nechce nebo se mu něco nelíbí, prostě si zaleze z ejich dosahu. Zároveň je skvělý hlídač. Lidi prostě mají předsudky a ty je jim potřeba vyvracet, pokud se nedaří, nech je, sami si svůj život ochuzují..

A s pejskařema většinou tedy vycházím, i když nedávno jsem se s jedním chytla, když to moje telátko očuchávalo jeho labradora a pán byl důležitej, že mi toho psa skope, ať si ho zavolám.. Bylo mi líto jeho psa, uvázaný na vodítku bez šance sociálního kontaktu s kamarádským psem.. Zavolala jsem si toho svého a dodala "někteří psi se s tebou nemůžou kamarádit, protože mají pánečky idioty a to si piš, že kdyby tě kopnul, já bych mu jednu vrazila." Chlap na mě čuměl, ale na odpověď se nezmohl, od té doby jsem ho u nás za barákem neviděla..

Ale nevím, chodíme víceméně na stejná místa, kde už nás znají, pejskaři kolem ví o minulosti našeho psa, znají jeho povahu a všichni spolu vycházíme.. Jsme - li někde, kde se neznáme, raději se ostatním vyhýbáme :)

culdabulda1*

Pro "dezz"

- furt nechápu, o čem je řeč - já bych na svého Vořecha byla docela pyšná - jestli se stydíte - zkuste lidem třeba vyprávět, jak jste ho zachránili vyhladovělého od popelnice, anebo přivázaného a umučeného v lese - a budete koukat - jak si Vás lidi budou vážit! Tak ahoj. Marcela. - Důležité je přece, jestli Vás zvíře má rádo a důvěřuje Vám - a jestli Vám něco dává.

dezz*

To jste mě špatně pochopila, já se za něj nestydím, jsem na něj pyšná, na telátko, naopak mi vadí lidi, kteří se všechno snaží škatulkovat do nějaké rasy, jakmile je tam jen malinkatý náznat. No a lidé, kteří mají předsudky vůči psům s minulostí.. No a pokud o to někdo stojí, vyprávím o jeho minulosti a jsem hrdá na to, jak se se vším popral a nezatrpknul, je mi každodení inspirací :) A tou by pro mě štěně s papíry, vymazlené od chovatele (ne od množitele), nebylo.. U lidí se tomu říká charisma. U psů možná psí duše? :)

Když nechápu, o čem je řeč, tak se do toho nemontuju.

72mona3*
hodnocení

0x

Já si taky postěžuju *plac*

Já mám "papírového pejska"! A řeším něco úplně opačného. Většina lidí se mi k němu vrhá (bez dovolení) a začne se s ním mazlit. Je to štěně - malé, chlupaté, kulaté a věčně vysmáté - a doslova si o to říká. Popravdě...co bych dala za to, mít (v takové chvíli) vořecha...

Na takové ty "frňáky", co neuznávají jiné psy, než ty co zrovna letí...bych se vykašlala. Lidi jsou zvyklí si zvyšovat sebevědomí různými způsoby a tohle je jeden z nich... Takže: hlavu i čumák pěkně vzhůru a ignorujte...

susenka*

72mona3 - Můžu se jen zeptat co je to za plemeno? :)

72mona3*

Tibetský španěl. K sežrání tvrdohlavý*srdce*

doplněno 07.08.13 10:49:

A uvítám každého vořecha, který mi ho pomůže socializovat... žádné fuj! Ať s papíry nebo s blechami, všechno jsou to prostě pejsani. *placni*

martinaa*

Nějak nechápu, co chtěl básník říci tou první polovinou... já měla křížence, také to byla jako štěně chlupatá nádherná kulička, ke teré si na ulici klekla i paní v kostýmku:D. Přítel má také křížence, jako štěně byl (a samozřejmě pořád je) nádherný a roztomilý.

Snad každé stěndo je roztomilé, ať kříženec/vořech, nebo papírák.

2babajaga*
hodnocení

0x
Taky máme voříška-co vesnice dala.Přestěhovali jsme se do města.Občas potkáváme paní která když nás vidí bere hned toho svýho Jorkšíráčka na ruku jako by jsme byli prašiví nebo co.Ze začátku mě to mrzelo ale už jsem si zvykla.Na to fuj vořech bych odpověděla že ten vořech má víc inteligence než dotyčný.Někteří lidé jsou fakt zlí.

babojago, stará paní nebere pejska do náručí protože se vašeho štítí, ale proto, že toho svého prťavého magora zná a ví, že zaútočí nebo bude alespoň sprostě nadávat. Já Dorce moc dobře rozumím, když tomu druhému nadává. Hůř, jak cygoši v bytě pode mnou. Teď se jí to nevyplatilo. Vřískala a druhá pes se nakrkla a vyjela po ní velice ostře, zubama. Musela jsem je rozhánět. Patří jí to, ale nemyslím si, že si zapamatovala, že má být potichu, když uvidí psa, který se jí nelíbí. Takže ji budu také uklízet z dosahu, když odhadnu, že jde někdo, kdo se jí nelíbí a řekne mu to. ;):D

zajixxx*

Také jsem doma měly vořecha ( taková "pouliční" směska) takovej chlupáč, každej chlup jinde xDD

Nejlepší pes, a když utekl na dědinu (bez dozoru, náhubku) všichni už věděli čí je, a místní se ho nebáli, věděli že nekousne i kdyby musel. Vždy se vrátil sám domů, zaškrábal na vrata, a pustili jsme ho zpět na dvůr. Ikdyž utíkal každý den, tolikrát přišel s přejetýmy nohami od aut, aj. stejně nakonec umřel na stáří. TO byl aspoň pejsek, takového má člověk jednou za život ;)

2babajaga*
On se ten pejsek nijak ,,netváří".Neštěká ani nevrčí.Třeba by se i rád seznámil.S ostatními cizími pejsky to děláme tak že se zastavíme v bezpečné vzdálenosti a podle reakce druhého pejska je buď necháme seznámit nebo pokud se mu Betynka nelíbí
jdeme dál.Ona neřeší jestli je to pejsek nebo fenka.Chce se kamarádit.Taky se kamarádí s kočkami u nás v ulici.

hodnocení

0x

My jsme čistokrevného psa nikdy neměli a sama záměrně vyhledávám křížence. Nejvíc se mi líbí takoví ti typičtí voříšci - špicovitého typu, s huňatým ocasem a stojatýma ušima. *palec*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]