Nejste přihlášen/a.
Řešil někdo spor s mobilním operátorem ohledně přemrštěné ceny za datové služby. Mám tel. Nokia 5230 a smlouvu od T-Mobile. Nyní se mi stala nepříjemnost že jsem stahoval věci z internetu a tel. se mi automaticky připojil přes WAP (vubec jsem netušil že je to 10x dražší než standardní GPRS). Přišlo mi vyúčtování na 8500,- za 14MB dat. Příjde mi to jako lichva. Má někdo zkušenost jestli se proti tomu dá nějak bojovat? Nebo nezbývá nic jineho než jen mlčet a platit?
Že by operátor účtoval něco, co nemá ve smlouvě nebo podmínkách právně ošetřeno? Problém bývá obvykle v tom, že zákazníci si důkladně nepřečtou, co podepisují.
Ano, to je pravda. To jsou ty nejdrobněší písmenka, která nelze skoro přečíst. Mě spíše zajímalo zda se dá bojovat s tím, že mi prodají telefón, který je nastaven tak aby mi udělal průvan v peněžence. Příjde mi to jako zlodějina. Takový trojský kůň.
Taky jsem měl problém. Nový Samsung má jako poslední volbu při funkci Zpět volbu Live. Stačilo jedno zmáčknutí navíc a hned byl kredit o pár korun nižší a to jsem se ani nepřipojil (nastaveno nesmyslné www).
Zavolal jsem operátorovi, možnost připojení zrušil a mám pokoj. Jo za blbost a lenost se platí. Nikdy není tak nutno, abych neměl čas si sednout k internetu a mám to zadarmo.
Nebo mít předplacený tarif. Tam se při této situaci mohu dostat na 8000 Kč mínus. Pak jen zahodím SIM a dám novou. Je to ovšem nové telefonní číslo.
Draha sranda, blbej určitě jsem, ale takto okradených lidí musí byt mraky. Nemělo by se stím něco dělat?
nejsi první ani poslední, zaplatit, není jiná volba. Já si přístupový bod WAP přepsal pro jistotu definicí internet.
První rozumná odpověď. ... mě to, 3/4 výplaty v haji za nic, ale přežji to. Jen mě vadí, že se tohle může legálně provozovat a nikdo s tím nic nedělá. Mám zaplacenou službu internetu a vůbec jsem netušil že WAP je zvlášť, a ani mě na to nic neupozornilo. Operátor se dohodne s výrobcem a vytáhne z vás prachy. Asi je to lepší než vydělávat poctivě, to by byli zbytečné náklady na vrch . Zaplatim a jdu k jiným zlodějům, Snad budou alespoň trochu slušnější.
VE vetsine zemi evropy toto zakazuje "CTU"..
Bohuzel na nasem ctu, sedi vetsinou "trafikanti"a to bezne takovi kteri tunelovali nekolik melopusu a pak byli souzeni..no a ted tam sedi, mame jedno z nejdrazsich volani na svete... viz totok.. mobilmania.cz/... smutne na tom je ze podobne veci obdobne ctu zamytaji a zakazuji..u nas bohuzel oligopol bezi na plne otacky a vsem nahore je to jedno...mPS tusite nekteri ze ze Slovenska jde roumingem volat do CR levneji nez cze simkou na cze cislo..usmevne ze
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.