Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
dneska jsem se opět doběla naštval na náš stát. Zjistil jsem totiž že stát utahuje dalí a další peníze směrem k lidem - k těm lidem kteří ho živí, tedy pracují.
Moje otázka je jednoduchá, nechci už víc podporovat tenhle kocourkovskej stát, nebo aspoň ho podporovat co nejmíň. Asi těžko se sbalím a odstěhuju třeba na Filipíny stejně jako těžko v práci zařídím aby za mě neodváděli daň.
Jiný věci ale ovlivnit můžu, třeba ježdění na LPG, kde neplatím státu spotřební daň jako u benzínu. Víte snad ještě o nějakých dalších způsobech jak využít co největší část MNOU VYDĚLANÝCH peněz pro mě?
Otázku jsem položil, teď ještě osvětlím situaci...
moji předkové nebyli mamlasové a nepostavili si barák z vepřovic ani v záplavové oblasti, ani na větrné hůrce takže proč bych měl "dávat" 100Kč/měs na krytí škod povodní?!
Jsem mladej člověk a měsíc co měsíc odvedu státu několik tisíc Kč daní jen z výplatní pásky, další tisíce pak skrze DPH, nedávno zdvojnásobenou daň z nemovitosti, různý poplatky - třeba že mám doma TV přijímač (nebo snad platím za to že na ČT můžu koukat na reklamy a teleshopingy?) atd.
Policie pro mě v životě NIC dobrýho neudělala. Za svůj život jsem jim už odevzdal 3-4 tisíce Kč na pokutách kde oprávněných bylo jen jednou 200Kč za stopku. Jinak to bylo obyčejné plnění obecní kasy měšťákama a jinou lůzou.
Když jsem přepisoval auto, tak jsem spotřeboval asi tak 0.5 hodiny ouřednickýho času, ale zaplatil jsem "eko" výpalné tuším 3 tisíce, 800Kč za to že jsem si vůbec dovolil obtěžovat a ještě jsem musel zasponzorovat místní STK třema stovkama za zbytečnou prohlídku. Prostě tenhle stát na mě totálně maže, když už jsme začali uvažovat o prvním dítěti - tedy první příležitosti v životě kdy bych od státu chtěl nějaké peníze nazpět, tak se na www.vlada.cz dočtu že porodné chtějí "zacílit" na prvorodičky s příjmem rodiny do 13 000. Mám sto chutí udělat nejlepší investici svýho života a koupit si hnědej krém na boty.
Promiňte ten výplod rozhněvaný mysli, ale člověk si vážně připadá jako idiot když se snaží aby si něco vydělal takže jak ty mě - tak já tobě, milej schizofenní státe.
Vojto, až se uklidníte, můžeme rozebrat některé zlosti.
Domovní daň, platíte obci, a ta je použije na: dle trozpočtu Vaší obce, třeba aby po pejskařích uklizeli, svítili večer, odhrnuli sníh...
Pokuty, ty tu neřeště, páč jste se provinil a byl jste po právu potrestán. Pokud se domníváte že nikoliv, měl jste se bránit a neplatit.
ekovýpalné,,, třeba v Ostravě je nedýchatelno a je třeba postupně nevhodná auta odstranit z provozu, nebo musíte použít znalosti a vyhnoout se ekodani.
doma TV přijímač nekoukejte na reklamy ale na naučné programy pohádky a podobně.
Policie pro mě v životě NIC dobrýho neudělala ale pro mě ano, pokutovala Vás za porušování předpisu.
Myslíte že byste mohl žít ve státě, který nikdo neplatí? hasiče, zdravotnictví...atd
Přeji Vám, milý Vojto, abyste pochopil, že správa státu něco stojí. Někdo to musí zaplatit.
Milane, musím se bránit. Pejskaři si úklid platí sami, je poplatek ze psů a ne malý. I když... já bobasy uklízím a nechápu, zač platím.
Milane: Fandím Vojtovi ze všech sil. protože:
Domovní daň kterou zaplatím, obec "vyhází" za blbosti nepotřebné pro obyčejného člověka. Po pejskařích neuklízej, a svítěj jen někde a jen někdy.
Pokuty? Oprávněné? To by jste mě rozesmál. Jestli chcete, tak Vám pošlu záznam z jenání na odboru dopravy, kde mi úředník vysvětluje, že sice mám pravdu, že jsem se zachoval lépe než předpokládá vyhláška, že jsem svým chováním způsobil menší nebezpečí než kdybych se podle vyhlášky zachoval, nicméně on mi tu pokutu musí dát, protože jsem pro toto své jednání neměl povolení od MěÚ. Že jsem se neodvolal? Vy múžete jen tak hrát o deset nebo patnáct tisíc korun, které hrozily v případě, že by se to nepovedlo?: Já ne. Tolik jsem už neměl. Na to prostě nemám, a ten úřad to moc dobře ví.
Ekovýpalné? Nebudou jezdit starší auta, bude čistší Ostrava. Další blaf. Kolika procenty asi se tak autodoprava v Ostravě podílí na tamnějším znečištění vzduch? 5%? Nebo 10%? O kolik % z toho 10% podílu se asi to znečištěni sníží? Vždyť ty TV argumenty jsou k smíchu. Tam jsou daleko jiní, větší kabrňáci co se týče znečištění. Ale těch se každý bojí. Běda na ně jen pomyslet.
TV, specielně CT, Já bych je klidně zrušil. Anebo ať po mě nechtějí peníze. Stejně koukám na jiné. Na CT, a je jedno který kanál, se nedá koukat.
Policie? potřeboval jste je někdy? Nikdy nemají čas. Nic nemůžou, a kdykoliv něco potřebujete, tak se dozvíte, přijďte k nám tam to sepíšem. Tak se to sepíše, a vy čekáte, a čekáte, a ono nic. Nedostanete ani vyrozumění jak se věc vyřešila. Přestože jsem ho vyžadoval. A že mě pokutoval policista za naprosto bezvýznamný přestupek? Hlavně že se cítíte bezpečněji. Taková propadlá lékarnička Vás setsakra ohrožuje na bezpečí. To je přestupek jako hrom. A přitom to co předvádějí silniční "experti" tady na Jablonecku to je dílo, Když dokážou udělat ostrůvek na konci dost ostrého klesání uprostřed jízdního pruhu. Nikoliv uprostřed vozovky, abyste mi rozuměl, uprostřed jízdního pruhu ve směru z kopce. Nevím jak znáte zdejší zimy, ale když budete mít cestu, tak je to v Lučanech před Blaníkem. To uvidíte "bezpečnost" chodců. Uvidíte a neuvěříte, že někdo dokázal něco takového vymyslet.
Placení daní. Ale ano, ale ať je nikdo nevyhazuje oknem, za taková padíla na silnici, za nesmyslné zákony a vyhlášky.
Přeji Vám Milane,,,,,,, co vlastně? Možná by jste měl sundat růžové brýle. V tomhle státě je toho tolik nesmyslného, že to naprosto převažuje to dobré.
A že se obouvám do Vás? Jen proto, že oponujete Vojtovi. Tak holt jste zafungoval jako hromosvod. On Vojta má zřejmě podobné zkušenosti jako já. Nevím odkud je. Třeba jsme ze stejného města a je to takové jen u nás. Hi.
Pani ve vedlejsim meste pracovala skoro 40 let v jedne fabrice u pasu, prezila nekolik majitelů firmy, znarodneni, prodani do zahrannici...atd...plat vysoky nemela, dnes ma 5700,- duchodu..
Indoevropan ktery v zivote ve vedlejsi bytovce necvaknul ani korunu najmu, ani minutu nepracoval tak aby mel stat prinos dostava 8800,-
Nerikam ze je mate litovat..ale to je spravedlnost co.
Ja osobne mam kolem sebe par "bohatych" lidi a vetsina je jich "bohatych" a defakto stastnejich..ono s penezi clovek resi problemy jinak... a nemuzu o nikom rict ze by k tomu prisli poctive...
A kdyz jsem ja studoval jak obrat ty nahore, jedinne so sudlit s ostatnima a hotovo...taky patrim k "poctivcům" a zasnu jak snadno clovek muze vydelat kdyz chybi polozka dan,clo atd...jsme pak uplne nekde jinde...
Doporucim podivat se na tmave ti nejlpe vi na co maji pravo a co uz nemusi delat...
s každým názorem lze polemizovat,
růžové brýle nemám, jen se koukám více kolem sebe a nehledám jen to špatné.
reakce : důchodce si v 75 letech postavil dům, že by si nakradl., spoustu řidičů tvrdí, že dostalo neoprávněně pokuty, pak se ukáže že se mýlili, i v této poradně..
musím do práce a důchodci stojí u obchodáků...
hezký den přeji všem i těm co se mnou nesouhlasí...
I Vám Milane díky za odpověď. Určitě je fajn slyšet pohled z druhého břehu. Už sice tolik nezuřím jako včera ale spíš jsem se víc zatvrdil - a tak stále hledám...
Jen jsem chtěl dovysvětlit ty pokuty, jak jste psal že si vlastně platím PaCHy protože porušuju vyhlášku. Na té stopce jsem opravdu nezastavil - dali ji na nesmyslné místo 150m od mého domu kde jezdím snad 20x za den a je tam opravdu dobře vidět. I když je tam ta značka jen na obtíž tak PaCHové kontrolují právě tu i když hned vedle ní je zákaz vjezdu na 3,5t ale náklaďák tam v životě nazastavili...
Ostatní pokuty byly třeba za to že jsem stál na vyštěrkovaném plácku u silnice. Dostal jsem pokutu za stání na "zelené" ploše. Když jsem se podivoval nad zeleností onoho vyštěrkovaného plácku, tak mi sdělill že "zelená plocha může být i nezelená".
No a nejvtipnější byla stovka, to když mě ochránci naší bezpečnosti zastavili v Kostelci u Jihlavy a hledali. Hledali poctivě, ale nic nenašli. Lékarnu mi prolustrovali třikrát, pojistky, žárovky, trojúhelník všechno jsem měl v pořádku. Pánové mi tu pokutu ale dát chtěli a tak jsem musel vytáhnout rezervní kolo, PaCH změřil hloubku dezénu a byl sice malej ale ještě stále ok, tak nezbylo než "změřit" tlak v pneumatice -! pohledem a stiskem palce! vyhodnotili že mám rezervu příliš měkou a tak mi dá stovku pokutu. Marně jsem oponoval tím že vozím i pumpu.
Byl jsem tehdy dvacetiletý ucho, tak jsem zaplatil a byl rád že mě i s mojí š120 nechali jet. Dneska už bych se bránil ale to je ta moudrost která přijde vždycky až když je pozdě...
Poplatky ze psa taky platím, přestože mám dům se zahradou a když už náhodou jdeme dvakrát za rok k veterináři tak ten bobek uklidím. Přesto platím jako **** a v životě jsem v Jihlavě neviděl nikoho ze služeb že by hovínka sbíral. Zato jsem nesčetněkrát viděl městský kovboje jak prudí lidi že nesebrali bobajz po psovi kterej udělal kamsi do křoví.
Stojím si za tím že státu dávám mnohem víc, než od něj dostávám či dostanu. Rád bych si zaplatil soukromý zdr. pojištění, ale copak můžu? Klidně bych si sám spořil na důchod - ale copak můžu? Ano můžu, prej spořit si asi 100 000 ročně až do důchodu. To je vážně výsměch.
Vojto, zdravím,
to víte že mě taky zlobí a vadí nešvary, zlodějiny, podvody a podobné nekalosti. Že se bývalý státní zástupce vyhne postihu, na radnici omylem rozhodne a má z toho prospěch, že pán v obleku nezaplatí pokutu za špatné parkování, úřednice předloží návrh zákona a malinko ho upraví dle rady manžela, majitele velkého... že:
prosím doplnit 8 stránek textu o nešvarech...
...ale to bylo, je a bude vždy. V každém zřízení, v každém státě, mnozí z nás by se zachovali obdobně,,,,
ale já se raduji i z maličkostí, a vidím pozitivně. Stěžovat si na vše a vždy, to mám v rodině ségru a ta mi to vynahradí...
Přeji opravdu slunný den.
JJ to jsem viděl, kéž bych takhle otrslej uměl bejt taky. :D Ale já, blbec, se radši nehádám a solím...
Ano pane Cukrar, s každým názorem lze polemizovat, i s tím Vašim.
Já jsem Vás vždy považoval za rozumného člověka a teď se nestačím divit. Kolik Vám je let? Navažite se do důchodců jak nějaký půberťák. Proč Vám vadí, že si důchodce staví barák, když na to má. Proč Vám vadí, že důchodci stojí u obchoďaků. To podle Vás člověk v důchodu nesmí vytáhnout paty z baráku? Nebylo by lepší nacpat důchodce do koncentráku aby je nebylo vidět a nezabírali prostor mladším? Tak si to představujete? Vy když zestarnete tak se necháte zastřelit nebo někde zahrabat?
Já jsem důchodce, mám odpracováno bez par měsíců 40 let a do důchodu mne vyhodili proto, že zavřeli podnik. . A teď, když pracují při důchodu tak mi, asi Vám podobní lidé vytýkají, že zabírám mladým lidem místo. Tak co mám vlastně dělat, poraďte mi pane Cukrár.
Omlouvám se všem, že jsem se nechal vytočit, ale něco se mi zvedlo a žaludek to nebyl. Stafan.
stafane, asi jste mě špatně pochopil, já jsem toho důchodce obdivoval, fandil mu, a zdarma mu dělal poradce.
Prohlašuji že nemám nic proti důchodcům, a jako slušně vychovaný člověk pomáhám a vážím si důchoců.
Stafan nepochopil co jsem napsal. Bohužel. (a uráží mě to!)
Dobrý den, Vojto! A tož jako proč si stěžujete? Však nám přeci vládne to, co jsme si dobrovolně zvolili, néééééé? No že nám krapet (no krapet, spíše dosti) utahují opasek... když se podíváte do historie naší země, nebylo tomu tak vždycky? Aby se vladař (libo je-li to král, císař, vláda demokratická) měl dobře a zabezpečil chod státu, holt vždycky musel nějak získat od dělného lidu jeho těžce vydělané peníze. A to skrze daně. Jenže moudrý vladař věděl, že brát lidem může jen do určité doby a míry, že pak se mu lid vzbouří. Když se u nás někdo chystá do stávkové pohotovosti, ihned se objevují názory, že je to špatně apod. Myslím, že se chyba stala hnedka po roce 1989, kdy se nenastavila ta správná pravidla pro fungování námi volených zastupitelů, ať už v Parlamentu nebo v Senátu nebo v komunální sféře. Dovolilo se, aby měli tak značné výhody oproti běžným lidem, až to hezké není. Dovolila se korupce, která je to, co náš stát nejvíce zatěžuje. Všichni to víme, dokonce i současná vláda, ale kdo s tím něco udělá? Nikdo! Something is wrong in our state.
Kdybychom nevolili politiky , ale přijatelnou politiku , prospěšnou pro celou společnost , nebo aspoň pro většinu společnosti , mnohé by bylo jinak , méně zákeřnější , nevytvářející napětí ve společnosti a nepřijatelně překvapivé.To je ale věc složitá , jelikož jsou nám k vládnutí předkládáni právě politici se svými ideálními sliby - my jim věříme , a ne politika , která se pokouší řešit základní problémy ( npř. vzájemné vztahy ve společnosti) a směřující k lepší budoucnosti většiny národa - společnosti.Pokusme se třeba zamyslet nad tržním principem hospodaření . Vytváří ve společnosti na jedné straně prosebníka a druhé milodárce.To se plně týká i zde kritizovaných problémů v placení zaměstnanců.miro
Tak se zase po delší době probírám poradnou a zaujala mě tato debata. Měl jsem v životě to štěstí, že jsem měl možnost, jak se říká, procestovat půl světa. Východ či západ. Podotýkám, že ne jako výletník. Stručně, přes všechny ty nářky se tu máme královsky. Kdo měl možnost pracovně cestovat po světě, dá jistě za pravdu.
Souhlasím. Měl jsem možnost poznat jak se žije ve Švýcarech, Německu a Rakousku a nechtěl bych tam žít. Stěžujete si tady a nevíte pořádně ani proč. To v takovém Německu, to byste teprve poznali, co je to policejní stát. Co je to finanční stráž a jakou "volnost" tam mají prostí občané. Ten náš středoevropský bordel, nám jí dává podstatně víc.
No ono by to šlo, tak že by se cvakala jen daň z příjmu, zdravotní a sociální. Nakonec bezdomovci ani to neplatí (a někteří si vyžebrají dost). Žebrat někde v teplých krajinách. Co tak bydlet v maringotce, zemljance, lodi, na stromě .. na nějakém ostrově? Jídlo si vypěstovat sám, chytat ptáky, sbírat plody ... Jezdit na kole, na koni, oslu. Nepoužívat TV, rádio, nebo se nenechat nachytat. Šaty vyprosit, z popelnic... Koupit si nějakou nemovitost a prohlásit za své výsostné území. Prostě přemýšlet.
Kdyby stát dělal vyjmenované věci "zadarmo" což dost dobře nejde, dělají to lidi za plat, kde by se na něj vzalo? A pak ne všichni to využívají, tak proč by na to oni měli dávat z daní? Mě se také nelíbí a jsem pro, aby se v nemocnici hradilo aspoň to jídlo, ten člověk šetří. A jiné věci, něco prostě každý pěkně za své. To samé, když pojištění, proč hradíme někomu úrazy? Proč policejní zásahy, asistence soukromým spolkům, které vydělávají? Proč církev? Proč FVE z našich daní (proč není stejná výkupní cena jako jiným výrobcům, "státem" zajištěný job)? No toho by se našlo, co se přiživuje na státním rozpočtu, dojné krávě. Někteří to mají za oslíčka. Spravedlnost ale není.
A čí je to vina? MOC patří lidu, a ten je špatný zaměstnavatel svých dobře placených služebníků.
Ale doporučuji jednu věc, proč to nezměnit? Proč nekandidovat - psp, senát? Jenže jestli by to dobro pak chtěli i ostatní. Nadávání ještě nikdy nic nezměnilo, tak směle do politiky! Nic tomu nebrání, jen člověk sám.
Nikde na světě není stát, kde by bylo všechno OK.
až se opláchneš vlažnou vodou a rozlepí se ti očka, podívej se pořádně, kdo je to ten tvůj stát...kdo chce od tebe stokorunu na povodně, kdo jí nikd yxnechtěl a kdo tvrdí, že bude hlasovat proti...kdo chce zvedat DPH za protraviny, kdo v minulosti prosazoval politiku trvale udržitelného rozvoje, tento "zelený" rozvoj se nakonec stane především finančním rozvojem provozovatelů solárních elektráren, který zaplatíš i ty...stát jsi i ty...koho jsi si volil za svého zástupce, ten tě buď podpoří, nebo vyždímá jako citron...To je domokracie
Bohužel máš vojto pravdu, ale už dvacet let si lámu hlavu jak prorazit s občanskou neposlušností, napadla mě akorát tatra makadamu a zalít domíchavačem před parlament a před zbytečný senát...no a potom síla a dát každýmu z těch hajzlů přes držku aby se jim rozsvítilo, ono se jim rozsvěcuje ale pro sebe, kdo jste z olomouce zajeďte se podívat do Langrovy Vésky u Dolan...budete čučet jak obec využívá dotace a porce z medvěda...Jo přerozdělování je věc...černí řvou a dělají bordel tak mají...
Zdravím všechny diskutéry. S většinou příspěvků souhlasím.
Malé moje zamyšlení k diskutované problematice: Máme takový stát - režim , jaký si zasloužíme , jaký jsme si zvolili a ne jen ve volbách ale i na Václaváku , na Letné a pod.Myslím si a jsem přesvědčen , že každý způsob vládnutí (stát) má své charakteristické a nezpochybnitelné vlastnosti - způsoby vládnutí. Jiné priority sleduje stát pravicový (tržní hospodaření ) , jiné levicový (plánovité hospodaření) , to je zásadní rozdíl, který se zásadně promítá do veškeré činnosti státu i společnosti . Podle toho je také společnost organizována. Dále existují různé niance těchto směrů , které méně , nebo více , dávají najevo , které způsoby hospodaření - vládnutí jsou jim vlastní. Tady vidím jádro problému.Nepídíme se přesně po cílech pravicové a levicové politiky , neznáme je a pak volíme podle toho kdo je nám sympatičtější , kdo nám více a lákavěji nasliboval. Neuvědomujeme si , že konečné cíle jsou dány ne sliby , ale konečnými cíly jednotlivých polit. směrů. Z těchto důvodů sám cítím spoluzodpovědnost za současný neutěšený stav , který je zde uváděn a méně kladu vinu na konkrétním člověku , který ten či onen způsob vládnutí vykonává , zkrátka musí činit tak jak jsme si zvolili. Jistě , že existují jedinci více či méně iniciativní. miro
Jediná rozumná odpověď je odstěhuj se nebo to aspoň na rok dva zkus na těch Filipínách nebo třeba ve Venezuele.
Moje máma, která nuceně dělala za 2 Kčs na hodinu v kolchoze říkávala. "Kdo naříká že má moc (práce starostí čehokoliv) tomu patří přidat (toho na co si naříká) a kdo naříká že má málo (např peněz) tomu patří ubrat". Jako mlaďoch jsem to považoval za divnou řeč, ale během života jsem jí už tisíckrát dal zapravdu.
Jdu volit.. tak to rozhodování, snad i špetku odpovědnosti hodím na jiné.
Opakuji:
A čí je to vina? MOC patří lidu, a ten je špatný zaměstnavatel svých dobře placených služebníků.
Vypíšu co tady nabízí nezávislí, on ten výraz nezávislí sám o sobě je blbost. Kdo není závislý, ústava, zákony, teď €u, prostředí, rodina...
- je to o osobnostech, a to je jako kdo? herec, spisovatel .. bude dobrý politik, těch takm už bylo, jen zástěrky
- všichni naši kandidáti .. jsou v kontaktu s občany města a tak znají jejich potřeby a starosti, no potěš pánbu, to do mne vidí, šmírují ...? atd, jen sliby jako vždy. Něco na nich prostě nezáleží, jsme v nějakém prostředí. Když chtějí něco prosadit, tak to prostě nařídí, že?
Je to vidět na obci, kandidovali s holou řití a co mají dnes? Dostane se občan k informacím, co se kde šustne, co je kde k mání aby si uzobl? Má možnost si něco přihodit?
Nejlépe se mi líbí slib zvýšení zaměstnanosti... tak jedině do st. služeb, co vyrábět?, všeho je dost, doveze se. A na druhé straně snížit počet lidí... Kde to má hlavu patu? Aha, úředníky do výroby, to tu už bylo, že.
Joo, sehnat si 1000 podpisů založit stranu a je po starosti.
Ale doporučuji jednu věc, proč to nezměnit? Proč nekandidovat sám - obec, psp, senát? Jenže jestli by to dobro co já prosazuji pak chtěli i ostatní. Nadávání, stěžování si na nesprávném ještě nikdy nic nezměnilo, tak směle do politiky! Nic tomu nebrání, jen člověk sám.
Píšete politikům, co dobrého pro nás dělají? Co je ovšem dobro? Co po nich chceme? NIC! Mrskneme max. papír do bedny a odsouhlasíme jejich sliby, koryta. Je to taková hra... Proč jim nadávat, dělají jen to co jim dovolíme.
Buď je mi to volné a mlčím, tedy souhlasím, nebo mi to vadí a jdu do toho. Lampárny už nejsou ...
Nikde na světě není stát, kde by bylo všechno OK.
Ano, myslím, že jinde je hůř. Ale je to na NÁS a lid to neumí. (nedomluví se v rodině, v práci, v domě...)
Takže jaké jsou návrhy na to naše dobro?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.