Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nejde mi vyslovit svoje jméno

Od: preclik odpovědí: 5 změna:

Dobrý večer,chci vás poprosit o radu.Je mi 16 a už od malička zadrhávám.Chodila jsem k logopedum ale nic.Od září jsem na intru a jak komunikuji víc s lidma je to fajn .Teďka už zadrhnu jen občas ale mám stašně velký problém vyslovit svoje jméno a příjmení.Zkoušela jsem už dost věcí dokonce jsem stála před zrcadlem a říkala jsi jak se jmenuji.Ale když sem někomu mám představi nebo říct svoje jméno tak to prostě nejde.děkují všem.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

0x

Z toho si nic nedělej,mi ještě na stará kolena řada lidí nemůže přijít na jméno.

JABRAKA

Čím jsem starší, tím je takových lidí víc... *haha*

hodnocení

0x

To je důvod k přejmenování. (Znám člověka, který své příjmení, obsahující ř, takhle řešil.) Ale příjmení si možná stejně změníte, ovšem ne hned.

hodnocení

0x

Zadrhávání je boj...před každou větou se na ní soustřeďte, mějte uklidněný dech, buďte uvolněná a pokuste se mluvit pomaleji, bude to lepší. Pokud se chcete zadrháváním zabývat víc a jednou pro vždy, zkuste homeopatii, ale z rukou zkušeného lékaře a ne nějakých rádoby odborníků - mluvím z vlastní zkušenosti;)

kokta
hodnocení

0x

Urcite ti logopezka rikala, jak mas spravne u mluveni dychat a nikam nechvatat. Kdyz se te nekdo zepta na jmeno, tak to je presne ta situace, kdy clovek ma tendenci ze sebe vyhrknout okamzite odpoved. Spatne! Misto vystrelit jak z kulometu "Simona Brabcova", musis udelat tohle: pomaly nadech, a pak pomalu "Si-mo-na Brab-co-va". Takhle vyslovene jmeno zni sice trosku divne (protoze moc lidi svoje jmeno pomalu nevyslovuje), ale zase se budes minimalne zadrhavat. Zkus si to.

Vsechny logopedicke kurzy a rady jen zmirnuji, obchazeji a pomahaji predejit priznakum koktani. Vlastni pricinu koktani neodstranuji. Dodnes se pry nevi, cim je koktani zpusobeno. Asi nejaky blok v mozku, na ktery jeste nikdo neprisel, jak ho odstranit :(

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]