Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vyplata nemocenske a odpracovane dny

Od: honza24* odpovědí: 3 změna:

Dobry den,

rad bych se zeptal.jsem ted na nemocenske ale mam z minuleho mesice odpracovanou pulku.mel by mi to zamestnavatel zaplatit?nebo az spolecne s vyplatou od socialky? zapomnel jsem odevzdat listek na penize,ale to by nemelo mit vliv na to co mam odpracovane ne? dekuji

doplněno 22.07.13 12:42:

prosim poradte

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

lejla311
hodnocení

0x

Zaměstnavatel je povinnen Vám zaplatit mzdu za odpracovanou dobu + náhradu mzdy od 4. dne nemoci do 21. dne nemoci, od 22. dne nemoci Vám vyplácí nemocenskou sociálka. Nevím co myslíte lístkem na peníze - ale od doktora jste dostal neschopenku, kterou musíte zaměstnavateli předat.

Abbasová

hodnocení

0x

Mno... když to vezmu podle sebe, tak by Vám měl zaměstanavatel zaplatit v normálním výplatním termínu tu část, kterou máte odpracovanou. Sociálka pak vyplácí svou část za neschopenku přímo na účet, který jí uvedete na "schopence". Pokud neschopnost trvá přes konec kalendářního měsíce (např. od 15.6. do 15.7.), tak lékař vystavuje ke konci měsíce potvrzení o trvání neschopnosti, které se odevzdává zaměstnavateli a na základě kterého sociálka peníze vyplácí za ten který měsíc. Zbytek pak vyplatí na základě vyplněné "schopenky".

doplněno 22.07.13 13:46:

+ jsem zapomněl dodat, že zamšstnavatel platí i určitou část neschopenky... viz. příspěvek od Lejly...

doplněno 22.07.13 13:48:

Pokud jste zapomněl odevzdat "lístek na peníze", tak Vám fundovanou odpověď dá snad jen sociálka (nevím, jestli se někomu z rádců stalo něco podobného). Zavolejte tam a zeptejte se, jak máte postupovat, zda odevzdat lístek dodatečně, nebo zda Vám vyplatí celou svou část zpětně až na základě odevzdání "schopenky".

atreus*
hodnocení

0x

Prvních 21 dní pracovní neschopnosti nedostanete nemocenské dávky, nýbrž náhradu mzdy od zaměstnavatele. Ale pokud jste zaměstnavateli neodevzdal Průkaz o trvání pracovní neschopnosti k 30. 6., tak to ve výplatě dostat nemůžete. (a dostanete jen mzdu za odpracované dny).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]