Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak přijít o nenarozené dítě

Od: dobrovolnaa* odpovědí: 32 změna:

Dobry den mam otazku. Slysela jsem, ze existuje par zpusobů jak prijit o nenarozene dite. S partnerem jsme to neplanovali a i pres antikoncepcni ochranu se stalo. Nejhorsi na tom je, ze nemame penize na interupci. Miniinterupce je od 2800.- Kc do 5000,- Jestli ma nekdo zkusenosti jak nejakou metodou potratit doma, budu rada kdyz napisete. Predem dekuji.

zámek
strejc uzavřel tuto otázku

32 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

marenka*
hodnocení

0x

Já vám žádnou domácí metodu neporadím, jen mi to nedá vás varovat. Jakákoliv taková metoda, nebo nelegální potrat někde... vás může stát život, v lepším případě zdraví. *zed*

eulalie*
hodnocení

0x

Dobrý den. Potrat doma? To snad nemyslíte vážně? Můžete vykrvácet, můžete dostat otravu krve... A může se Vám lehce stát, až jednou to dítě skutečně budete chtít, že už prostě nikdy nepřijde.

myse*
hodnocení

0x

doma to nijak nezkoušejte... stejně žádná bezpečná ,možnost není...

ještě můžete dítě donosit a anonymně porodit nebo podepsat souhlas s adopcí...

pt®

Třeba se Vám jen cyklus spozdil. Svařte si litr červeného vína na noc a vypijte a jděte spát. Uvidíte do rána. - stařenka

marenka*

Jen doplním, že už i u nás je možné být náhradní matkou, dítko porodit pro manželský pár, který vlastní mít nemůže. ;)

novinky.cz/...

lidus*
hodnocení

0x

Na jedné straně otázka více jak 40ti leté ženy, která dítě chce a špatně se vyrovnává s interupcí a na druhé straně vy-patrně mladá a zdravá. Víte, že už třeba nemusíte dítě nikdy mít? Co vás k tomu vede? Copak nemáte rodiče, kteří vám pomůžou? Dříve si to dělaly ženské jehlicí aspoň podle knihy, no tak hurá do toho a pak až se to nepovede choďte plakat jinam. Ženská neblázněte, buď interupce v nemocnici , když už to tedy musí být-mini- je vidět že čas máte a 2800 snad není tak moc a riziko je menší.

doplněno 19.10.10 13:36:

Jinak jste ten případ, kdy já se přimlouvám za toho nenarozeného tvorečka.

doplněno 19.10.10 13:53:

právě jsem to pohoršeně vyprávěla dceři, ta to komentovala jedním slovem-BLÁZEN ale zároveň měla dobrou poznámku: Pokud berete antikoncepci v tabletách, máte kapsli pod kůží nebo zavedené nitroděložní tělísko tak máte při selhání nárok na přerušení zdarma.

lenan

pokud berete antikoncepci v tabletach, tak vam nikdo preruseni nezaplati. vy si zapomenete vzit prasek a pak se to budete snazit uhrat na selhani

hodnocení

0x

Všechno, co bych řekla už řekli přede mnou. Ale nikdo neřekl, že se může stát, že se vám to narodí a zmrzačené, postižené. *plac*Běžte k ženské lékařce a zjistěte, co lze a co ne. Tady není prostor pro babské rady! Na toto téma *bum*

kamila*
hodnocení

0x

Jak už bylo řečeno výše - "domácí" potraty ve většině případů vyjít nemusí, ale riziko, že se plod nějak naruší a narodí se vám pak postižené miminko je velmi vysoké!
Nepíšete zde, kolik je vám let, ale ještě jednou si s partnerem promyslete, zda jste nezměnili názor...

isab
hodnocení

0x

Vy chcete zabít ještě nenaroné dítě? Chcete si to celý život vyčítat nebo jste takový cynik? Kolik je vám let, že nemyslíte na následky? Tady už je život, ať se vám to líbí nebo ne, zabijete človíčka. Myslíte, že máte na to právo? Tolik párů si přeje mít dítě a rádi by třeba to vaše vychovali. Na to jsou tady adobce a babyboxy.

Potrat..no mozna ze praveproto to voli, protoze maji rozum a mysli na budoucnost...ono je tu psano malo veci na takove velke soudy..

ladinpraha*

Nemám nic proti potratům podle pravidel, ale ta základní a podstatná informace pro mě vyplývá z formy, jakou je otázka položena: NEZODPOVĚDNOST A NEÚCTA K ŽIVOTU.

Neucta k zivotu je relativni...vidim tam absolutni zodpovednost, nez privest dite do otresnych podminek pro normalni zivot a delat kupe lidem starosti, jak s praci, co hlidat, kde vzit na zakladni potreby, tehotna dnes to dnes diky krizi a dalsim faktorům nemam moc jednoduche..atd, radeji tohle zodpovedne a uvedomele (zoufale) chovani...nez zivouckou katasrofu.

limetka*

Hangar - dítě není žádná živoučká katastrofa - katastrofa je sobectví lidí, kteří myslí jen na sebe a nedojde jim, že zabíjejí tvora, který už žije, cítí, vnímá. Lidé dokázali (a dokážou dodnes ve světě) uživit děti v mnohem horších podmínkách, než jsou dnes u nás, ale právě by tu nesmělo být to hrozné sobectví, které spoustě lidí vládne. I v té krizi se nám žije o mnoho lépe něž velké většině lidstva na této planetě. Jít na potrat (až na opravdu vyjímečné případy) není zodpovědné a uvědomělé chování (jak píšete), ale právě naopak - sobecké a neomluvitelné (máte představu, kolik bezdětných párů by to miminko chtělo a zoufale po něm touží? )

lidus*

limetko to je na 100 bodů.

sebod*

Já jsem taky bojovala o narození vnučky. A narodila se zrovna do dost těžké doby. A jsem šťastná, že ji mám.

Ale na druhou Souhlasím s Hangarem. Dítě se má narodit do prostředí, kde ho chtějí *ua*. Kde se na něj těší a budou ho milovat *houpy*.

Z těch pár řádků, které tu tazatelka napsala, nejde posoudit, proč se takto rozhodli *nevi*. Proto jí není možné odsuzovat zato, že mimčo nechce. Ano, je plno párů, které dítě mít nemohou a touží po něm. Ale co s tím má co tazatelka dělat? Má se stát chodícím inkubátorem pro někoho jiného? Porodit dítě a někomu ho dát? Na to také musí být povaha. To je mnohem horší, než interupce. myslíte si snad, že všechny takto darované děti se dostanou do milujících rodin? Možná byste se divili, co některé z těchto dětí jsou nuceny zkousnout. Tohle není červená knihovna, kde vše má dobrý konec. To je život

Tech hornich 100 bodů si pujcuji a udeluji /sebod/...znam "dite" ktere se narodilo nechtene a necekane... a ten clovicek to nema lehke ani doma ani v zviote a z toho ze zije neni stastny, aspon si to myslim...muzu jen dodat ze v zambii se jinak vychovava 10/15 deti nez tady v CR...nerikam ze discovery a national geographic nauci cloveka zivot v jine krajine..ale v CR tezko seknete macetou palmu na placky pro 11 krků a vecer vam prijde manzel s cunikem na ohen...v moderni civilizaci to mnohdy znamena hranici chudoby, ztratu strechy..premisteni a oddeleni do různych ustavů anebo priserne vyrůstani nechtenoho ditete v rodine ke kteremu nemaji rodice cit a ani si k diteti nikdy nenajdou cestu...zkusim pohledat jeden paradni clanek kde krasne psali o tom proc jsou a odkud jsou problemy dnesnich 20/30 letych parů ss nemoznosti mit deti...

limetka*

Hangar neblázněte - sebod 100 bodů od lidus klidně dám, o to tady vůbec negou - ale nemůžete za někoho posoudit, jestli žije rád a jestli by raději byl potratem než živým člověkem - a lehké to nemá nikdo a rozdíl je v tom, s jakou porcí kuráže (jak zpívá Radůza) ten úděl nese.

A když jsme u té Afriky - v těch dokumentech i ta bída vyznívá velmi idylicky a exoticky zajímavě, pokud byste to chtěl porovnat se skutečností, můžu vám zprostředkovat zajímavý měsíční výjezd do takových míst, spojený s humanitní činností (letos už to nestihnete, příští rok by to šlo),kdy budete spát pod stanem a žít přímo mezi těmito lidmi a prožívat s nimi jejich všední starosti - myslím, že tam bychom se o pokoře a těžkém životě (a jeho zvládání) hodně naučili všichni. To spíš u nás je hodně lidí zvyklých čekat, co jim z té palmy spadne a nenapadne je, že by se mohli trochu snažit.

Prostě si myslím, že materiální podmínky jsou v případě nechtění dítěte jen výmluva, tohle se dá vždycky řešit, jen to nepřijde samo a stojí to nějaké to úsilí ( a to bývá často jádro problému).

sebod*

Limetko. Já si života nesmírně vážím. Života všeobecně. Nesnáším ubližování v jakékoliv formě.

Ale k těm potratům. Je tady něco, čemu já říkám syndrom nechtěného dítěte. To, čím ty děti procházejí ať před narozením, tak po něm je hrozné. Následky toho sebou nesou po celý život.*nevi*

Na druhou stranu je plno dětí, které také v tom prvopočátku byly "nechtěnými" a teď žijí se svými biologickými rodiči obklopeni láskou.

Já už jsem tu psala,že před takovým rozhodnutím byla i moje dcera. Moje maminka nás považovala za blázny *zed*, když jsme řekly, že se to maličké narodí. Do poslední chvíle nás přemlouvala k potratu*cert*. Dneska na svoji pravnučce visí, je to její všechno. A mockrát mi řekla, jak je šťastná, že ta malá JE. A že je dobře, že se narodila.

limetka*

Sebi - tak to u mne nemáš 100, ale 1000 bodů! Ne, to se ani bodama vyjádřit nedá, to je prostě o statečnosti a obrovské obětavosti - díky Bohu za každého člověka jako jsi ty a tvoje dcera.*slunce* Klobouk nemám, přesto hluboce smekám! *slunce*

denisa26

ja sem ted take tehotna s pritelem sme to neplanovali o interupci sme premysleli ale svedomi mi to nedovoli a take nemame moc financi na to uskutecnit to jelikoz mame moc velke naklady ale to dnes asi kazdy na miminko nejsem pripravena je mi 24 let a mam uz 2 deti a dalsi sem uz nechtela ale sou tu clanky ktere sem velmi choulostive a to ze bi bila mozna adobce a ja bych ji rada poskytla jen nevim jak na to

výtka
Upozornění od sys strejc 17. 08. 2014 13:54:59
Tato diskuze již není aktuální.

wazi*
hodnocení

0x

Omlouvám se dopředu, protože sem nečetl předchozí reakce respondentů a odpovídám přímo na Váš dotaz. Potřebujete vyřešit situaci, kterou si myslíte že finančně neunesete. Uvážila ste všechny možnosti, který jsou? Pomoc rodiny apod.? Jakýkoliv potrat se může podepsat na Vašem zdraví a to tím způsobem, že možná nebudete moct mít děcko už nikdy vůbec. Prosím, opravdu to zvažte. Pokud si tím budete na 100% jistá, potom vyhledejte doktora, ať Vám s tím pomůže, protože i ten tzv. "potrat doma" znamená, že ve Vás "něco" umře a Vaše tělo to musí zvládnout, takže je to riziko a nemá cenu spoléhat na rady lidí, kteří tomu nerozumí (včetně mě). Pokud potratíte samovolně tak potom je pomoc našeho zdravotního systému grátis - to už se řeší je vejškrab zbytků a dostanete nějaký prášky - sorry za tu upřímnost, ale je to tak. Urobte ten potrat, užijte si života, ale pak se nelekněte, že když to s partnerem budete plánovat, tak že to taky nemusí vyjít a to je pak daleko větší problém než tíživá finanční situace (vím, o čem mluvím).

doplněno 20.10.10 23:18:

Pardon, v tý euforii sem zapomněl na zodpovězení dotazu - babičky říkaly, že se má chodit po schodech od nevidím do nevidím a hodně fyzické námahy taky pomáhá. Stres je samozřejmě taky třeba. Ale nezapomeňte,že se tím možná připravíte o ten největší dar, kterej člověk může mít...

pet*

Dobrovolnaa: Je to vražda. Přeberte si to, jak chcete.

zuzee*

Pořád nechápu jak může mít nekdo takový názor, já si nemyslím že je to vražda v pravém slova smyslu. Osobně bych na potrat nešla, ale... nikdy nevíte co vás k tomu přivede. Kdybych na tom byla opravdu finančne mizerně (treba oba partneři bez práce) nevím jestli je rozumné přivést dítě. A pořád lepší než odhodit již narozené miminko. A argumenty že je možné dítě porodit a dát k adopci... myslím že málokterá žena se s tímpak dokáže vyrovnat...

limetka*

... jasně, to se asi líp vyrovná s tím, že ho raději včas zabila, aby ho nemusela dát třeba do babyboxu...to je fakt šílený uvažování...

zuzee*

Já si myslím že je to každého věc a nemáme právo nikoho soudit. Já jsem taky otěhotněla nečekaně ve 20 letech, ale dítě jsem si nechala a jsem za to ráda...

janica*

Taky si myslim že je to každeho věc, ted budu mluvit sama za sebe a chtela bych rict ze jsem momentalne na pocatku 6tt, s pritelem jsme to chteli, ale z mojí strany se udelal blok, a proste jsem se rozhodla dat to pryc, je to hnusne ze to tak rikam, ale proste jsem si to vsechno predstavovala jinak, momentalne na to nemame jak finance, což by zase nebyl az takovy problem, ale proste jsem se rozhodla na to pockat, je mi 20 let, a takove řeči jako tolik páru nemůžou mít dítě, nebo že je to zabití živého tvora jdou mimo mě, na to má myslím každý svůj vlastní názor, chtěla bych s těhotenstvím počkat až budu pevně rozhodnuta a na všechno připravená je to myslím i moje vlastní věc a moje vlastní rozhodnutí..

as*

Koukni a zapřemýšlej, zda-li život -i nenarozeného dítěte- stojí za to. Pakliže ano, dej svému dítěti šanci. videacesky.cz/...

borax*

Ano je to vaše věc a taky myslím vašeho přítele. Ale může se stát, že až budete připravená (osobně nevím jak se to pozná) tak to prostě už nepujde. Taky jsem si svoje těhotenství představovala jinak, a taky pocity až se to narodí...Osobně jsem ke svému dítěti první tři dny necítila nic, nebo spíš jsem ho vnímala jako problém, co sním jako budu dělat, budu se muset starat, žádná pařba, žádné výlety, zavřená doma... a tak podobně. Ale pak ze dne na den se to zlomilo a za nic na světě bych neměnila. Ono je to teď prostě tak, nejsou peníze, až postavíme dům (koupíme byt) , až se zařídíme, až to a až tamto...ano jste mladá máte čas, ale ten šíleně letí. Tak to vidím já...

borax*
hodnocení

0x

Jestli chcve jít na potrat, je to vaše volba, ale jak píší jiní, bude vás to mrzet. Ještě to zvažte. A pokud se opravdu rozhodnete dát dítě pryč, tak si peníze pujčte, nebo část vy, část přítel. ALE V ŽÁDNÉM PŘÍPADĚ se o potrat nepokoušejte sama. Opravdu můžete umřít. Nebo budete mít takové komplikace, že stejně do špitálu budete muset a provalí se to stejně..o to to bude horší.

Přimlouvám se ať si to ještě promyslíte. Vždycky se to nějak udělá. Jinak mám kamrádku, otěhotněla v 16, šla na potrat a nepřála bych vám ji vidět. Troska, šílené výčitky svědomí, hrozně ji to mrzelo (a mrzet bude už na vždycky) a litovala, že se nenechala přesvědčit.

Jaký máte důvod? Strach z rodičů? Škola? Pocit, že si zkazíte život?

hodnocení

0x

Kamarád také nechtěně přivedl svoji družku do jiného stavu. Dítě nechtěl a tak se dohodli, že se toho zbaví. Slyšel, že horká koupel a červené víno pomůže. Šel do koupelny s válcem tehdy ještě na tuhá paliva, zatopil, připravil vedle vany na stolek láhev červeného, napustil vanu horkou vodou, vlezl do vany, začal popíjet červené víno a čekal na příchod družky. Ta když asi za 2 hodiny přišla, tak ho našla úplně vožralýho spát ve vaně v teplé vodě. Nepotratil.

To jsem dnes zrovna potřebovala *smich**haha**palec*

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]