Nejste přihlášen/a.
Ahojte,chci si koupit štěně,fenku flat coated retrívr,musí být elegantní stejně jako ona Nenapadá vás nějaké opravdu výstižné jméno pro tyhle pejsky?Jen prosím neodkazujte mě na různé seznamy psích jmen,zajímá mě čistě osobní názor každého z vás
Děkuji
Jestli je s papírama, tak se musí jmenovat dle vrhu fenky. Když štěně pochází z prvního vrhu, tak jeho jméno musí začínat na písmeno A . Z druhého vrhu na písmeno B atak dále.
Já znám tahle pravidla,ale říkat jí můžu jak chci,takže spíš čekám vaše nápady a ne poučování
Gratuluji k vyberu, flatici jsou super psi, taky jednoho psiho blazna doma mam Muzu se zeptat z jake CHS stene bude? Jmeno asi neporadim, kdyz jsem vybirala jmeno, prosla jsem asi milion seznamu, z nich si vypslala ty co se mi libily a pak jsem to postupne eliminovala kdyz jsem si predstavovala jak se mi bude pouzivat a jak mu bude sluset, byl to dlouhy proces
Pro pripadnou dalsi fenku mam v zaloze jmena jako Kira, Rea... ale to je otazka jestli na ne nekdy dojde
Štěně budu mít od kamarádky,jako veterinářka mám tu zkušenost,že štěnata z CHS jsou podražená,tím jak jsou na fenu kladené vysoké nároky co se týče výstav a rození štěnat.Nepotřebuju lámat rekordy ve sbírání titulů,chci pěkného zdravého pejska,ale pokud víte o CHS která má zdravé nepřešlechtěné psy a chová se k nim ne jako ke zdroji peněz,budu ráda když mi poradíte O Kiře jsem také přemýšlela
V tom pripade urcite vite dost o problematice DKK, DLK, PRA a dalsich dedicnych nemocech, to me prekvapuje, ze chcete bPP stene. Urcite jsou vyjimky, ale naprosta vetsina chovatelu chce v prvni rade produkovat co nejkvalitnejsi stenata a prinest do chovu perspektivni jedince a podle toho se taky ke svym psum a fenam chovaji - cili chovaji se k nim dobre a ne jako k tovarne na penize, ono se na tom ani moc vydelat neda, jestli vubec neco. Velka rada flatu u nas je taky lovecky vedena, takze i podle toho si clovek muze vybrat, jestli chce psa spis exterierove nebo pracovne perspektivniho. Cena stenat po kvalitnich rodicich, pripadne importovanych rodicich je urcite vyssi nez u prumernych rodicu, ale ten rozdil moc zavratny neni, i proto, ze letos sla cena flatu hodne dolu, stenat bylo celkem dost a poptavka hodne klesla. Moc nevim co mate na mysli preslechtenosti, takze k tomu se nedokazu nijak vyjadrit. Kazdopadne za sebe musim rict, ze bych do bPP retrievera nesla, i kdyz flati jsou na tom s DKK hodne dobre, treba oproti labradorum, tak ale stejne bych to neriskovala. Seznam chovek i informace kde se chystaji na stenatka jsou k nalezeni napriklad tady: art.4fan.cz/...
Vsechny chovky samozrejme neznam, takze si netroufnu vybrat jen nektere jako nejvhodnejsi, nicmene jestli si nejake vyberete jako kandidaty, dejte vedet, nejake informace bud budu mit sama nebo vim na koho se obratit o radu
Myslela jsem že máte s nějakou CHS zkušenosti. V tom případě si stojím za štěnětem kamarádčiny fenky.Jak říkám,jsem veterinářka a technika,jakým stylem se diagnostikuje DKK apod není dokonalá,dá se obejít a hlavně i na sebeobjektivnějším snímku nemůžete stoprocentně určit zda je tam vada.Vím,že majitelka této fenky má jiné snímky několika generací rodičů nazpět,které sice nejsou oficiálně posuzovatelné ale všichni lékaři vám potvrdí,že na diagnozu jsou mnohem praktičtější. A po letech v lékařství mám zkušenosti s tisícovkami pejsků a mohu tedy porovnat štěnata z CHS a jiná,tímto je neodsuzuji a nechci házet všechny do jednoho pytle ale prostě na to mám vlastní názor z hlediska jejich zdraví.Myslím že se nemusíte obávat toho,že si pořídím nekvalitního pejska,opravdu mi jde jen o jméno
Ale jo, je to vase volba a chapu, ze se na to divate jinak, at uz si vyberete psa jakehokoliv, tak doufam, ze vam bude delat tolik radosti jako me ti moji chlupaci. S nekterymi chs osobni zkusenost samozrejme mam, nektere chovatele znam, znam nektere psy z jejich odchovu, jen jsem nechtela vyzdvihnout nekoho konkretne, tech dobrych a zodpovednych je dost
Karamelko, určitě to bude super pejska, ale jméno zkusím navrhnout čistě logicky a prakticky. Ne moc dlouhé, protože pokud bude mít více než tři slabiky, budete stejně používat zkráceninu. Je dobré ve jméně mít nějakou výraznou hlásku, třeba "R", "S", "Č", prostě "něco", na co bude pesinka reagovat, když Vás náhodou "naštve" a Vy její jméno vyslovíte důrazněji. Doporučuji dvojslabičné jméno, nebudete ho potom muset upravovat podle situace, bude stačit změnit tón hlasu. Napadají mne jména jako Rety, Kari..., pokud máte "techničák" (myslím PP ), mrkněte na předky a z nich můžete jméno odvodit. A napište, co jste vybrala, dík!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.