Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Platba faktury za registraci

Od: vasington* odpovědí: 6 změna:

Dobrý den,

zaregistroval jsem se na německých stránkách bez čtení podmínek (nemluvím německy) a teď mi k mému nemilému překvapení přišla faktura na úhradu 12 000 za registraci.

Nikdy jsem stránky nepoužil, navíc je to tak, že za registraci je 9 000 + 3 000 jako nějaká pokuta za pozdní splátku, nebo nevím.

Je nějaká cesta, jak se tomuto mohu vyhnout, nebo to bránit? Vyhrožují tím, že to pošlou k soudu a upřímně: na právníka nemám už vůbec peníze.

Ponaučení pro příště, nikdy nedělat něco, čemu nerozumím, ale teď bych prosil o nějakou radu od Vás.

Děkuji moc

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

První rada zní: dej sem odkaz na ty stránky a jejich podmínky (jak ti má někdo poradit, když neví o co jde?)

vasington*

Jasný, to jsem úplně zapomněl, jsem to ale pako.

Zde je odkaz gsm-trade.de/...

iz*
hodnocení

0x

Není. měl jste k dispozici jeden den (24 hodin) na otestování, během nějž jste měl poskytovateli e-mailem nebo faxem sdělit, že o další užívání nemáte zájem.

Následující den se přístup změnil ve zpoplatněný (300 € ročně). Obávám se, že budete muset zaplatit.

doplněno 22.07.13 23:10:

Jde o německý web a řídí se německou legislativou.

Web nabízí zázemí/sytém pro prodej a nákup, nejde tam o běžnou registraci běžných uživatelů (jako třeba na Sbazaru).

V Německu, stejně jako u nás lze uzavřít smlouvu na dálku.

I u nás najdete weby, které sice nabízejí základní registraci zdarma, ale nepozornému uživateli unikne např. zaškrtnuté okénko u placených služeb a po roce se diví, zač mají platit ...

vasington*
hodnocení

Opravdu to jde takto jednoduše?

Takže když do svých podmínek napíši, že je jeden den na testování a poté se bude za registraci platit 15 000,- Kč dejme tomu, tak mi ten dotyčný musí zaplatit tyto peníze?

Myslím si, že spousta lidí podmínky právěže jen odklikává a proto mne toto zarazilo.

Ano, většina to odklikává, ale ty podmínky tam nejsou pro srandu.

vasington*
hodnocení

Jasně no, ale připadne mi to jako pěkný podvod na lidi, když si vezmu, že bych si to mohl dát do podmínek také a pak žádat tyto peníze po uživatelých, nevím no.

Dobře, nezbyde mi asi nic jiného než to zaplatit, i když je to dle banky nějaký soukromník a mastí si na tom takto kapsu :(.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]