Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Podvodník na bazoši

Od: joseff* odpovědí: 10 změna:

Dobrý den, potřebuji poradit.Můj syn si přes bazoš.cz chtěl koupit zboží.Inzerující nabízel zboží v hodnotě 1000 kč, ale po špatných zkušenostech chtěl poslat peníze předem na účet.Syn peníze zaslal, ale zboží nebylo inzerujícím dodáno. Inzerující neodpovídá na e-maily. Jak byste postupovali dál vy.Na inzerujicího není žádný kontakt, než jen e-mailová adresa a číslo účtu na který mu syn peníze zaslal.Jak byste postupovali vy? Moc prosím o vaše rady.Děkuji.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ladinpraha*
hodnocení

0x

Po tisící a prvé: OBCHODNÍ PARTNER SE PROVĚŘUJE PŘEDEM.

#podvod+bazos

repkin*
hodnocení

0x

Na nejbližší obvodní oddělení policie ČR podat "trestní oznámení", je to přinejmenším přestupek proti majetku podle § 50 odst. 1 písm. a) z.č. 200/1990 Sb., o přestupcích. Ssebou veškeré podklady o aukci, emailovou komunikaci,potvrzení o platbě (složenka, výspis z účtu apod.) a veškeré dostupné info o inzerentovi.

joseff*
hodnocení

Prosím všechny kdo jste byli podvedeni na bazoši, a posílali jste peníze na toto číslo účtu 101 254 1255/6100

hodnocení

0x

Peníze předem neposílat! Kdo to nechce poslat na dobírku bez zálohy předem s tím neobchodovat! Jinak na www.bazoš.cz je napsáno, jak postupovat při podvodu(ale pokud jste jediný podvedený od tohoto člověka, tak už peníze asi určitě neuvidíte).

laybor*

mcgyvere - na dobírku jsem posílal - milostivá si balík nevyzvedla ,14 dnů bylo zboží blokováno a byl jsem chudší o 200 kč.

Od té doby na dobírku seru,prachy předem nebo nic.

Laybor-Já jsem řekl svůj názor. Já bych teda peníze dopředu neposílal, protože jsem takto posílal zálohu 3500Kč na telefon, telefon nikde, peníze zatím nikde(to už to policie řeší asi 5 měsíců a ten dotyčný podvedl dalších 9 lidí). Bylo to taky přes inzerát na bazos.cz

2babajaga*

Souhlasím.Prodávám taky na Bazoši a peníze si nechávám zaslat předem na účet.Než peníze dorazí,připravím balíček a jakmile přijdou okamžitě ho posílám.Nedovolila bych si ho neposlat.Ta ostuda mi za to nestojí.

pel

Víte co, ono je to těžké s důvěrou vůři neznámým lidem. Člověk zaplatí předem a já mu to už nemusím poslat nebo mu to pošlu na dobírku, on si balík nepřevezme a já si peníze na poštu můžu zaplatiti sám a výdělek žádný :-D Osobně na různých inzertních stránkách prodávám (především nepotřebné učebnice), ale ještě nikdy jsem nic ,,ojetého" nekoupil. Těžko říct proč, možná se bojím nebo si radši připlatím při vědomí toho, že zboží opravdu dostanu a v plné kvalitě. Toť můj nejasný názor :-D

martinaa*

Blbost. 90% plateb na aukru, mimibazaru apod. je vyžadováno předem a pokud je prodávající předem prověřený, není problém. Všichni to tak berou. Téměř vše platím předem (a všichni platí předem mně), a několik let nákupů jen jedna potíž, když jsem si prodávajícího neproklepla.

xxx*
hodnocení

0x

tel. 730629903 je to podvodník okrádá lidi na internetu a jeho účet je 3076568093/0800 ... nic neplatit !

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]