Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Požití 60% ethanolu - kdy vede k otravě?

Od: anonym00* odpovědí: 4 změna:

Dobrý večer, mám dotaz. Od známých jsem se doslechla, že kamarád vypil hned za sebou 5 půlek 60% ethanolu, a pak neuměl prý ani mluvit, chodit, zvracel několikrát za sebou a měl křeče, a to mu ještě není 18, ale je pravda, že je urostlý a dost vyspělý na svůj věk. Nevím co udělali, ale už je to v pořádku nejspíš, myslíte ale, že to mohla být otrava? Celkem mě to zajímá, protože ty následky se mi zdají už trošku nebezpečné. Jinak byla to nejspíš sázka, ale nevidím v tom žádnou logiku a ani trošku zábavy, takže asi tak.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Záleží na stavu jeho jater. Jako hranice akutní otravy se uvádí 3promile alkoholu v krvi. Deci 60% slivovice obsahuje 60g čistého lihu. Kdyby játra alkohol nerozkládala, stačilo by deci slivovice na otravu čtyř chlapů ;)

noviny*
hodnocení

0x

A jak velké ty půlky byly? Pro člověka, který není "zvyklý" je smrtelných přibližně 100 ml čistého alkoholu. Pokud to byly půlky o objemu 2 cl, tak smrtelné množství je přibližně 8 takových půlek.

O otravu se určitě jednalo. Jak asi sama víte, takových hloupých sázek je rozhodně lepší vyvarovat se.

jirbar*
hodnocení

0x

Urostlý, vyspělý, ale především debil.

figurek*
hodnocení

0x

jj, pit se musí umět. Jinak přijdou ty stavy, kdy opilci slibují : Já už nikdy nebudu pit. Já už nikdy nebudu chlastat.

Váš kamarád pit neumí a není na alkohol zvyklý. Pět půlek 60% etanolu je pro sedmnáctiletého kluka hodně silná dávka. Si pamatuji, že v sedmnácti jsem cítil draka po třech pivech. A to jsem taky nebyl zrovna nejmenší.

No a dále, těžká kocovina není nevolnost žaludku a bolení hlavy. Těžká kocovina je takový stav mysli a organismu, že kdybyste viděla jak si pro vás jde Smrťák, pak by se vám ulevilo. No ale touto zkušeností si asi musí projít každý. Váš kamarád už ji má za sebou.

tak na zdraví *pivo*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]