Potřeboval bych odkaz na definici důvodného podezření. Je to termín užitý ve spoustě paragrafů, tak by mě zajímalo, kde ho najdu nadefinovaný (ne co si kdo myslí).
Pojem "důvodné podezření" není v českém právním řádu zcela přesně specifikován. Obecně lze říct, že jde o souhrn skutečností nasvědčujících tomu, že byl spáchán nějaký trestný čin nebo přestupek.
Doporučuji si přečíst právnickou literaturu, třeba pro školy. Lze začít trestním řádem. Ale nelze říci za a/, b/, c/ ..., třeba domovní prohlídka..., skutečnosti, které nasvědčují atd.
sanyo*
Já myslím, že termín důvodné podezření si může dovodit téměř každý, nepotřebuje nějakou Wikipedii a pod. - stačí si jen položit otázku sám sobě : mám podezření , že např.: žena mi chodí za jiným - toto moje podezření se však opírá pouze o moji domněnku, přesvědčení, názor a pod. které není ničím podložené, tedy žádnými důkazy, svědky, fakty , fotografiemi, videm atd, atd. Na druhé straně - mám důvodné podezření, že žena mi chodí za jiným, mám podložené jak fakty - např. psaníčky, sms, věcnými důkazy, svědky, tak i vlastním zjištěním , atd, atd - proto kouzelné slovo důvodné. Metoda získání důvodného podezření není vůbec v daném okamžiku podstatná ... Proto na toto nepotřebuji studovat trestní řád a pod.
Pravděpodobná příčina a důvodné podezření, google překlad : Jakmile bylo zjištěno, že osoba má rozumné očekávání soukromí v místě, které hledaného nebo věc musí být vzaty, Čtvrtá změna je ochrana uchytit, a poté je otázkou, jaké jsou povaha těchto ochran. Policisté potřebují žádný důvod k zastavení někoho na veřejné ulici a ptát se, a jednotlivci jsou zcela odmítnout odpovědět na všechny tyto otázky a jít o jejich podnikání.Nicméně, může policista vyhledávat pouze lidi a místa, kdy úředník má pravděpodobnou příčinu nebo důvodné podezření se domnívat, trestnou činnost. "Pravděpodobná příčina"znamená, že úředník musí mít dostatečně důvěryhodné skutečnosti, které se domnívají, že byl spáchán trestný čin. V některých případech může úředník potřebujete pouze důvodné podezření z trestné činnosti provádět omezené hledání. Přiměřená podezření, znamená to, že úředník má dostatečné znalosti se domnívat, že trestná činnost je na dosah ruky. Tato úroveň znalostí je menší než pravděpodobná příčina, je tak důvodné podezření, že obvykle používá k ospravedlnění krátký Frisk ve veřejné oblasti nebo dopravní zastávce u silnice. Chcete-li mít buď pravděpodobnou příčinu nebo důvodného podezření, musí osoba měla být schopny uvést konkrétní skutečnosti, které odůvodňují articulable vniknutí. Položky související s podezřením na trestné činnosti zjištěné v hledání může být přijato, nebo zadrženo podle důstojníka. Zdroj : legal-dictionary.thefreed/... Jinak se dá vycházet už z toho sousloví, mám důvod tě podezřívat, myslet si, že jsi to udělal, mám k dispozici přímý a nebo nepřímý důkaz a dál je na vyšetřovatelích, jak se s tím vypořádají
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.