Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Záchranná služba - motorky

Od: daniell* odpovědí: 5 změna:

Motorka- jednostopé vozidlo pro dvě osoby, rychle akcelující, svižné, dobře ovladatelné, v městském provozu obratné. Motorka se v městském provozu dokáže přes kolony dostat rychle i bez majáků. Ve státě kde první pomoc většina obyvatel pořádně neumí a ti kteří ano tak jen teoreticky a velice málo lidí umí převést první pomoc z teorie do praxe by se motorka jako záchranné vozidlo jevila jako dobrá možnost. Samozřejmě nechci říct že by mohla nahradit sanitku mohlo by jít tak nějak o tu pomoc před příjezdem sanitky tedy dopravit záchranáře rychle na místo a do kufrů na motorce se to základní vleze. např. u infarktů, nehod, v létě až velice častých kolapsů nebo tonutí. Motorka by se dokázala na místo dostat nesrovnatelně rychleji než rychlí osobní automobil což je v případě kdy se hraje na minuty velice důležíté. Jaký na to máte názor? Jen mě to tak napadlo.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

k2
hodnocení

0x

Chci-li nejakou smysluplnou pomoc, tak ridice motorky musim vybavit nejakymi vecmi=kufry nutne. V tu chvili odpada lehkost, ovladatelnost a obratnost. S majaky musi jet tak jako tak, ale je pri propletani kolonami mene videt (i kdyz blika a houka)=nebezpecnost.

Nikdy jsem auto s majaky neridil, ale muj subjektivni pocit je, ze s osobakem se na majaky da mestem jet rychleji nez na moto. Navic auto muze ridit kdekdo, se silnejsi moto uz je problem.

Vse je pekne videt na moto, co vlastni PCR, kdy i ta sama priznava, ze to neni nastroj na stihani aut a motorkaru, protoze diky hmotnosti jsou jizdni vlastnosti dost bidne, nebavime-li se o jizde stale rovne po dalnici.

daniell*
hodnocení

Já mám tu čest jezdit městem s vozem s majáky sice ne záchrané zdravotnické služby ale hasičů a věřte že v městě auto s majáky má problém a projet a to i osobní někteří řidiči prostě zpanikaří a nevědí co dělat a začnou divně kličkovat za strany na stranu s umýslem uhnout ale neví kam což mě přivádí k další věci někdy prostě není kam uhnout a to hlavně při hustším provozu a tak se auto s majáky jen stane součástí dopravní zácpy a někteří řidiči jsou jen a prostě ignoranti a nedokáží si prostě připustit že oni musí na červenou stát a někdo ne *zed*

k2

Prave klickujici ridic, ktery nevi co delat, je pro motorkare daleko nebezpecnejsi. Muj osobni nazor je, ze by to nedelalo dobrotu, protoze nekteri ridici se budou snazit v kolone v dobre vire udelat motorce "misto", a vysledek bude horsi, nez kdyby nedelali nic. Moje laicka predstava je, ze s autem se proste "vecpu" a prednost si vynutim. Na motorce bych na to koule nemel.

Osobne si myslim, ze pouziti moto v jakekoliv slozce zachranneho systemu je zbytecne a neopodstatnene. Nikdy jsem treba nepatral, jestli PCR moto pouziva ke kontrolam ridicu, ale ja je vidavam jen jako doprovod ruznych konvoju a kolon. Navic uvazuji-li delku sezony v nasich klimatickych podminkach, tak mi to prijde jen jako dalsi draha hracka...

hop®
hodnocení

0x

Ano, pražská záchranka motocykly ve své výbavě měla, můj kamarád měl asi před 15ti lety jednu Jawu 350 odkoupenou, jen sundal maják. Dnes, možná v rámci šetření, používají elektrokola... *smich*

majsterjoe*
hodnocení

0x

Dnes zbytecne a velmi, velmi nebezpecne pro posadku motorky.

Zbytecne proto, ze k pripadum je zasilan sice vetsinou doktor s ridicem zdravotnikem v mensim vozidle, zato na miste uz muze byt sanitka s vybavenim a zdravotniky. Doktor nekdy odjizdi zase jinam a to s plne vybavenym automobilem, kde mu nehrozi takove nebezpeci jako na motocyklu. A ber to tak, ze motorko obsazena dvema lidma a s nejakou vybavou uz opravdu nebude umet to rychle akcelerovat, dobre ovladat a v mestske mprovozu obratna.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]