Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Lze přečíslovat evidenční číslo?

Od: duzinda47* odpovědí: 5 změna:

Dobrý den.

Mám takový problém.Bydlím trvale v domě,který má popisné číslo 2.Ve stejné vesnici bydlí též trvale pán,který má číslo evidenční taktéž 2. Náhodou jsem na to přišla,že mi přišel dopis na mé číslo.Tak jsem zjistila,že je všude hlášen pod popisným číslem.To už jsem vyřešila,na OÚ to opravili,na registru obyvatel také,též na živnostenském Úřadě.On podniká a místo na mapě je můj dům.Znovu jsem upozornila pracovnici OÚ,ta mi tvrdí,že to nejde přečíslovat.Podle zákona o OÚ má být každé číslo v té dané obci JEDINEČNÉ,t.zn.jen to jediné.Mám strach,že když se tento pán dostane do ztrát,tak exekutoři půjdou ke mně.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Objekty mají většinou čísla dvě - jedno popisné a jedno orientační. Ta dvojka je orientační...

iz*
hodnocení

0x

Budovy se označují dvěma čísly: šíslem popisným, které je v každé obci jedinečné, a číslem orientačním, jež se může opakovat v každé ulici.

Budete-li ve své adrese uvádět obě čísla (č.p./č. orientační), nemělo by docházet k záměně.

bt
Vaše tvrzení není správné.
V malých vesnicích obvykle nejsou čísla orientační a ani ulice. Stavby mají číslo popisné nebo číslo evidenční (chaty, stavby k rekreaci) a je doopravdy možné že číslo evidenční je stejné jako číslo popisné.
zabu

Ja si myslím, že každá stavba určená k bydlení, musí mít popisné číslo. Jestli se nepletu, je přidělení ČP podmíněno kolaudací. Takže bydlí-li pán v objektu s evidenčním číslem(chata, garáž), neměl by mu úřad tento objekt zapsat jako trvalé bydliště. Takže případný exekutor ho bude hledat někde jinde.

Upozornil bych na to poštu, ať si na záměny dává pozor, když by to nepomohlo klidně i písemnou stížností. A proti exekutorovi stejně nemáte šanci, i kdyby jste měl jiné popisné číslo. Ale změnit popisné číslo opravdu nejde. Evidenční nevím, asi také ne.

V obci čísla popisná mají svou řadu a čísla evidenční také svou, takže objekty s číslem 2 opravdu můžou v obci být. Rozlišuje se to tak, že evidenční čísla mají mít na začátku 0 nebo E. Pán všude sdělil špatné číslo. Má uvádět 02 nebo E2. Trvalý pobyt tam samozřejmě může mít.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]