Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přišla jsem od zubařky a začal bolet zub

Od: ave* odpovědí: 6 změna:

Ahoj,

v květnu mi vypadla plomba na horní pravé 4. Ale protože jsem zrovna měla Svaťák a maturitu na krku, nějak jsem na to v těch nervech zapomněla. A k zubařce jsem šla, až mě začal zub bolet - v září. To už jsem tam samozřejmě měla kaz jak blázen, takže mi zub obrousila a nechala mi tam skoro jen ty stěny - laicky řečeno prostě byl zub dutý. To mi zacpala cementem (tuším) a za dva týdny jsem měla přijít zase.

Při druhé návštěvě vše zopakovala a objednala si mě za další dva týdny naposledy. To bylo dneska. V tu dobu už mě zub vůbec nebolel, všechno v pořádku. Dnes mi to obrousila, vyčistila a dala mi tam bílou plombu. Všechno bylo v pořádku a já šla domů.

A teď - asi o hodinu později - mě začal zub docela dost bolet při zkousnutí. Také mám pocit, že se kýve. Ale nepamatuju si, že by se kýval i před tím. Co mám dělat, je to normální, že po zásahu zub může bolet, nebo mám volat zubařce?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

sasdax*
hodnocení

0x

Zavolejte. Já k zubařce chodím rád, protože si s ní vždycky rád pokecám. Takže bych ji zavolal a řekl že po návštěvě u ní mě zub bolí. Určitě si vás pozve znovu. Nač se zbytečně trápit.

doplněno 07.10.10 15:59:

Třeba se ta plomba při tvrdnutí rozpíná. Kdo ví. To poví ona vám a třeba vám řekne, že pokud to bude ráno ještě bolet ať přijdete. Pamatujte si že lékaře platíme a tudíž by měli poskytovat za svou mzdu kvalitní služby.

binka*

Pokecáte? S otevřenou papulou? *smich*

sasdax*

Já ji většinou moc dlouho otevřenou nemám. Dělá si ze mě srandu s tím, že ji nevydělám ani na suchou vodu :D

Jinak i když nemáte ráda svou zubařku, slušně bych se ji zeptal. Ono při nespokojenosti můžete jít i jinam a ona přijde o peníze. Teda pokud vás vůbec někdo přijme. U nás jsou zubaři co jsou plní na 100% a další lidi neberou.

hodnocení

0x

Zavolejte jí. Je možné, že je tam problém - ona si Vás pozve. A je taky možné, že Vám řekne, že máte týden vydržet, že se to usadí. Mně se po nasazení korunky zub usazoval asi 10 dní, ale protože mě na to předem zubajda upozornila, byla jsem v klidu.

ave*
hodnocení

Já nemám zubaře ráda. A navíc tuhle - chodila jsem k výbornému zubaři a on si našel kolegyni - hned po škole, mladá.. A dal mě k ní. Jde z ní nejistota.

eulalie*
hodnocení

0x

Dobrý den. Teoreticky je možné, že zub bolí proto, že je poněkud zhmožděn od zásahu lékařky. Zub je živý útvar s nervy. Být Vám ale zavolám lékařce. Přeci jen, má být víkend, tak ať ho nemáte zkažený bolestí. Lékařka Vám může potvrdit tuto moji teorii, nebo vyvrátit a pozve si Vám na opětovnou kontrolu. Mohu Vám ale potvrdit, že mě po plombování též zub nějakou dobu bolel. A pak přestal. Vy jste měla v zubu dosti veliký zásah a zoubek to asi dává najevo.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma vypadla plomba

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]