Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jakou hodnotu má kniha z roku 1847?

Od: kulturak* odpovědí: 11 změna:

Prosím o radu. na půdě jsem našla nějaké staré knihy. Jedna je z roku 1847. Napsal ji Wáclaw Nowák a název je Sedlák, jak by měl býtiVzhledem k tomu jak je stará je v dost dobrém stavu a má všechny stránky. Nevíte prosím někdo, jakou má asi cenu? Děkuju

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

buss
hodnocení

0x

Takovou, jakou vám řeknou v antikvariátě, nebo znalec. Tady zřejmě nebude.

doplněno 25.04.13 09:10:

Známý moc nebude, Seznam ho nezná, na guglu též ne až po dalším hledání. A nakonec knihu si není třeba kupovat protože je na intu celáá - Sedlák jak by měl býti. Staré knihy hledá jen pár lidí, a ti ví co hledat. Mám celého Jiráska bez Psohlavců a nezájem. Ptáci od Brehma. Najděte si na lepší web na tyto věci, nebo známšjí antikvariát a tam nabídnout. Hledejte tam, kde o tom něco ví.

ukulele*

Bussi, toho Jiráska máte od Vilímka? a nebo z jakého roku? mě nabízelo komplet Jiráska spousta lidí a byly zajímavé cenové relace, jeden slušnej člověk chtěl symbolických 100 kč za komplet a nejvyšší hamižník a hladovec chtěl 150 kč za jednu knihu, směšné. Toho Brehma bych bral, ale kompletního, čistého a velmi zachovalého, bohužel jsem na něj ještě nenarazil.

vanesa68*
hodnocení

0x

Zkuste napsat do Národní knihovny, podle všeho tam tuto knihu mají tak by Vám mohli poradit.

aleph.nkp.cz/...

ukulele*
hodnocení

0x

asi takhle, většina lidí si myslí, že staré knihy a nebo vše staré má nedozírnou hodnotu, mě prošlo rukama pár starých knih, ale nepovažuji se za znalce a nerad staré knihy oceňuji, poněvadž vždy zklamu jejich majitele. Vzhledem k tomu, že se jedná o knihu psanou v češtině, vydanou za Rakouska Uherska, stav neznám, tak bych řekl, že cena se může pohybovat od 600 kč do 1500 kč, záleží na momentálním zájmu na trhu, jestli se objeví třeba někdo z regionu Wáclawa Nowáka a tak podobně, je to hodně faktorů, které mohou ceny knihy navýšit

lidus*

"ukulele" nejsem znalec ale cca 1000kč napadlo i mě, budete mít nejspíš pravdu. Já také patřím k těm co chtěli zbohatnout prodejem starých knih a pak zjistili, že na barák to není a snad koloběžka v akci by se dala za utržené peníze sehnat.

ukulele*

no jasně, je to smutné, že si to lidi myslí, jaký mají doma klenoty a přitom jde o běžné věci, tak najdou se, takový Verne, první vydání v češtině, Main Kampf podepsaný autorem, ale to jsou vyjímky. Bavím se třeba u inz.typu : nabízím starožitné, vzácné knihy z předválečné doby...hm, 90 % jich má cenu jen na kila papíru.

doplněno 25.04.13 10:24:

abych byl upřímný, tak si spíš myslím sotva 600 kč, tu vyšší částku jsem uvedl jen v případě boje na aukci, ale je to nesmyslné...já osobně bych nabídnul tak 400 ono i to poštopvné se musí započíst do ceny ( 400 + 100 )

Jen tak pro zajimavost a omlouvam se za OT.

Radove o jakych hodnotach se tu mluvi v pripade napr. prave kompletni sbirky Verneho Podivuhodnych cest, prvni vydani v cestine (54+8 knih)?

ukulele*

axusi, to je úplně jiná věc, v tomto případě mluvíme o řádech statisíců, neřkuli milónů, ale jak jistě víš, vše je relatiovní, tak i a to obzvlášť ceny ,,zboží,, Pro někoho to je sběratelský artefakt, pro dalšího to je jen zboží, pro dalšího to je haraburdí. Měl jsem v ruce pozemkovou knihu psanou někdy od roku 1760 a její majitel jí nabízel sousedovi na podpal do krbu!

zkusím najít článek o tom, jak se prodal Verne na Aukru, je to ten příběh nikdy nerozbaleného dárku...

krysaznojmo
hodnocení

0x

Máš štěstí! Zabývám se totiž odkupováním knih a to starých. Za knihu z roku 1847 dám klidně aji 70000 Kč,-

O tu hrozně stojím:::::::: Má nejstarší kniha je z roku 1662, potom 1798 a MÍT TU TVOJI? To by bylo fakt super.

Napiš mi na e-mail : vojtikskoumalik@seznam.cz

kulturak*
hodnocení

*zed*Tak to je doufám vtip. V pátek ráno jsem za ni v antikvariátu dostala 200,- a to prý můžu být ráda, protože je skoro neprodejná. tak buď si ze mě dělal srandu antikvariátník, nebo ty ...No nic

ukulele*

to je velká škoda, že jste se neozvala, že se vám 200 kč nelíbí, já bych dal 300 + poštovný, no jo, i tak to chodí...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]