Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer, nemohu nikde na netu najít zasunovací nůž, myslím takový, že vypadá jako kuchyňský nůž, ale snadno při nárazu do těla se zasune. Za měsíc točíme takový horor s dobrou technikou, takže to bude kvalitka, ale potřebujeme i nejreálnější předměty a efekty. Děkuji za případné rady,
Mischon.
Tohle je málo reálné? Tady kvalitnější obrázek. A mají ho i ve Sparkys
doplněno 07.07.13 14:16:Axus: No jo, proto se neptám, jestli vypadá kuchyňsky, ale reálně. Jak píše Ladin, aby vypadal z kuchyně, tak by měl mít větší čepel, než ručku a to pak tu čepel těžko zasunete.
Ale je fakt, že ten z odkazu vypadá jako hračka. Ale to je pak na filmaři, aby tak nevypadal
Ještě mě napadlo, co se zeptat v půjčovně kostýmů (mohli by mít i rekvizity), případně u filmařů. (Barandov, Zlín)
Google, taky něco našel.
Z tohohle zase neuděláš zasunovací.
doplněno 07.07.13 14:13:Máš samozřejmě pravdu, ale pochybuji, že se dá sehnat něco jiného. Aby to vypadalo kuchynsky, tak jedině z gumy nebo si něco vyrobit sám. Kdysi pradávno jsem měl gumový nůž, který používali k výcviku paragáni, bůhví kde skončil.
To bezesporu neudelam.
Taky mi ale neslo o kritiku, pouze o upozorneni, ze pokud se dana scena s nozem ma odehravat v kuchyni s napr. nahodne popadnutym prvnim nozem, co prijde pod ruku, bude ta dyka pusobit spise komedialne, nez hororove.
Ale např. podle tohoto nebo nějakého filetovacího či vykošťovacího nože by to asi šlo...
Mischon: Neporadím, kde něco takového koupit - ale pokud máte k té kvalitní technice i kvalitního odborníka na rekvizity a efekty, neměl by pro něj být problém nějaký reálně vypadající nůž vyrobit...
doplněno 07.07.13 14:29: Jen přeju, aby ten natočený horror byl sice realisticky vyhlížející, ale ne reálný...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.