Obsah ethanolu - destilace

Od: Datum: 24.04.13 14:09 odpovědí: 6 změna: 24.04.13 17:38

Potřebuju zdůvodnit proč jsem při pokusu při destilaci naměřila u všeho ovoce 2,5% alkoholu (měřeno jedno ovoce vícekrát po dnech na 2,5% to stouplo již po hodině a už se to nezměnilo) a to i u toho které mělo výrazně víc cukrů. Mohlo to být tím že jsem všude dala stejné množtví kvasinek nebo to bylo něčím jiným?


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Datum: 24.04.13 14:25
avatar

Kvašení jsem ti vysvětlil-

Destilací z kvasu odchází t.zv. azeotropická směs par.Tedy v parách nad kvasem je v obsahu asi 50% alkoholu.Jednou jednoduchou destilací lze získat pouze 50%ní alkoholdestilát.Samozřejmě postupně obsah alkoholu klesá.

JABRAKA

Od: klm
Datum: 24.04.13 14:33

Ale proč je u různého ovove stejný obsah alkoholu i když někde je cukru víc?

Od: paw®
Datum: 24.04.13 14:48
Pri urcitem obsahu alkoholu v kvasu se kvasny proces zastavi. Alkohol uzavre hladinu a kvasinky nemaji vzduch a odumrou. Ale presne pomery cukru kdy toto nastava nevim.
Datum: 24.04.13 15:17
avatar

Kvašení jsem ti vysvětlil níže.

JB

Od: klm
Datum: 24.04.13 15:21

Pokud jsem to pochopila správně, je to tím že jsem do všech roztoků dala stejně kvasinek?

Datum: 24.04.13 17:38
avatar

Obsah alkoholu nezávisí vůbec na množství kvasinek.Pro vykvašení ovoce je důležité jen množství cukru v ovoci.

JABRAKA

 

 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.