Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Obsah ethanolu - destilace

Od: klm odpovědí: 6 změna:

Potřebuju zdůvodnit proč jsem při pokusu při destilaci naměřila u všeho ovoce 2,5% alkoholu (měřeno jedno ovoce vícekrát po dnech na 2,5% to stouplo již po hodině a už se to nezměnilo) a to i u toho které mělo výrazně víc cukrů. Mohlo to být tím že jsem všude dala stejné množtví kvasinek nebo to bylo něčím jiným?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

0x

Kvašení jsem ti vysvětlil-

Destilací z kvasu odchází t.zv. azeotropická směs par.Tedy v parách nad kvasem je v obsahu asi 50% alkoholu.Jednou jednoduchou destilací lze získat pouze 50%ní alkoholdestilát.Samozřejmě postupně obsah alkoholu klesá.

JABRAKA

klm
hodnocení

Ale proč je u různého ovove stejný obsah alkoholu i když někde je cukru víc?

paw*
Pri urcitem obsahu alkoholu v kvasu se kvasny proces zastavi. Alkohol uzavre hladinu a kvasinky nemaji vzduch a odumrou. Ale presne pomery cukru kdy toto nastava nevim.

jabraka*
hodnocení

0x

Kvašení jsem ti vysvětlil níže.

JB

klm
hodnocení

Pokud jsem to pochopila správně, je to tím že jsem do všech roztoků dala stejně kvasinek?

jabraka*

Obsah alkoholu nezávisí vůbec na množství kvasinek.Pro vykvašení ovoce je důležité jen množství cukru v ovoci.

JABRAKA

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]