Nejste přihlášen/a.
Potřebuju zdůvodnit proč jsem při pokusu při destilaci naměřila u všeho ovoce 2,5% alkoholu (měřeno jedno ovoce vícekrát po dnech na 2,5% to stouplo již po hodině a už se to nezměnilo) a to i u toho které mělo výrazně víc cukrů. Mohlo to být tím že jsem všude dala stejné množtví kvasinek nebo to bylo něčím jiným?
Kvašení jsem ti vysvětlil-
Destilací z kvasu odchází t.zv. azeotropická směs par.Tedy v parách nad kvasem je v obsahu asi 50% alkoholu.Jednou jednoduchou destilací lze získat pouze 50%ní alkoholdestilát.Samozřejmě postupně obsah alkoholu klesá.
JABRAKA
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.