Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Motor na cirkulu

Od: kravsko* odpovědí: 8 změna:

Dobrý den

Chtěl jsem se zeptat co říkáte na cirkulu, která bude mít 2,2kW a je na 400V. Bude dostačujíí nebo doporučujete silnejší?

Děkuji za rady

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

technoman*
hodnocení

0x

Záleží co na ní budete řezat. Tak třeba kámoš má 1,5kW a na silný prkna mu stačí...

doplněno 06.07.13 20:49:

Strejda má 4,2kW a to fikne trám razdva*palec*

hodnocení

0x

Záleží na účelu.

U každého pilového kotouče je uvedena obvodová rychlost, z čehož plynou potřebné otáčky motoru (eventuálně je lze zpřevodovat). Pokud budete mít např. 50cm kotouč, a 2,2kW motor, tak je to málo.

doplněno 06.07.13 22:34:

Moje chyba, neuvedl jsem podnět. Samozřejmě jsem myslel výkon motoru.

cyril*

Čeho je to málo - otáček?

paw*
hodnocení

0x
Pokud s tim.chcete rezat palivove drevo, tak 5,5kW. Ten vas motor je tak na rezani do prumeru 30mm :).

hodnocení

0x

Záleží, co s tím hodláte řezat. My máme doma cirkulu s 4kw motorem a tvrdší dřevo je s tím trochu problém pořezat. Takže na větší průměry a tvrdší dřevo minimálně motor 5,5 kw.

technoman*
hodnocení

0x

Další věc je jak je kotouč nabroušený. Jestli to dělal brusič*palec* nebo "brusič"*blee* Táta nechával vždy kotouč přebrousit ve fabrice v nástrojárně. To pak byla radost dělat. Jenže pak fabrika skončila, tak to strejda musel dát brousit jinam, tam to nějak ošudlali (za těžký prachy) a stálo to za *blee*

hodnocení

0x

Záleží jaký plánujete průměr kotouče a co tím budete řezat. Do průměru kotouče cca 450 mm je to v pohodě. Pro průměry nad 500 mm se dává 4..6 kW. Fungovat to nějak bude vždy, jen musíte mít ostrou pilu a nepůjde tak "tlačit na pilu".

honzmalatny*
hodnocení

0x

2,2 kw je na cirkulárku kterou budete chtít řezat palivo málo.Možná snad na odkory.na formátovací pilu či pilu do dílny na řezání desek a menších průměrů to by šlo. Osobně mám 5,5 kw.Otáčky nevím,.musel bych se podívat.Ale jede jak máslo.Ať už používám vidiovou pilu,či hanibalku.(60 cm).Vždycky říkám když něco řežeme,bacha na ni,ona chyby neodpouští.*sok* Jistě že základem je ostrá pila.u nás se to dá nabrousit za 2,50 za zub.(myšleno vidiová pila).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]