Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Operátor mě vydírá - dostal jsem se do mínusu

Od: asd* odpovědí: 31 změna:

Dobrý den, stala se mi taková nepříjemná věc - dnes jsem si koupil nový mobil nokia - s GPS - bezplatnými. Asi svakrát jsem se pokusil určit svou polohu - pokaždé neúspěšně. Můj kredit činil cca 50kč. Před cca hodinou mi přišla SMS od T-mobilu s tím, že pro nedostatek kreditu mi byly zablokovány všechny služby. Bral jsem to tak, že mohu mít kredit 0 nebo pár korun v mínusu. Jenže jsem nikam netelefonoval a nebylo mi tak jasné kde mi strhli těch 50 kč. Chci zavolat tedy na infolinku - zablokováno. Volám tam tedy z jiného operátora - mimochodem zpoplatněná infolinka a bylo mi zděleno, že můj kredit činí -2300kč. Jako nevýdělečný student jsem myslel, že mě klepne. Vůbec tomu nerozumím. Na infolince mi řekli akorát, že jsem musel být na internetu a něco stahovat. Já si teda nejsem vědom, že bych něco stahoval a vůbec je možné, že mě dovolili pustit do tak hlubokého mínusu. Proto si přece kupuju kredit. Né? Mohu vás prosím poprosit o názor či radu? Dík

výtka
Upozornění od sys maverick 01. 10. 2010 08:04:56
Jinak važ slova. Nevidim tu nic o vydírání a zavání to pomlouváním.Další věcí je, že tvrdíš nevýdělečný, ale máš vizitky a razítka?

31 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ladinpraha*
hodnocení

0x

Co takhle si nejdříve pořádně přečíst smlouvu.

"proto so přece kupuji kredit" = predplacena karta = zadna smlouva

doplněno 30.09.10 20:52:

so = si *hi*

hodnocení

0x

Zkusil bych jeste jednou celou vec nejak resit, treba zadosti o nejakou formu vypisu za rozumny peniz. Pokud s nima nebude rec nebo za to budou chtit moc, vytahnul bych simkartu, hodil do kose a koupil novou.

mil®
hodnocení

0x

Zahoď SIMku a kup si novou*hej*, když si kupuješ kredit a nemáš žádnou smlouvu. Je to divný. Já když tam mám asi dvacku, tak mi to hned hlásí, že mám již málo kreditu.

doplněno 30.09.10 20:54:

Jinak, když si špatně nastavíš ovi mapy, tak to taky žere peníze.

asd*
hodnocení

Simka se mi moc nechce zahazovat kvůli jinému číslu. Tím bych mohl vyhodit všechny své vizitky, předělat razítka,...No a k přejití k jinýmu operátoru se stejným číslem potřebuju souhlas současného operátora a ten mi ho pochopitelně nedá.

janourecek*

k čemu potřebuješ jako student razítka a vizitky? *sok*

asd*
hodnocení

Třeba proto, že musím tvrdě makat abych se uživil - nelétají mi pečený holuby do huby*bezim*

pravdomluvny*
hodnocení

0x

Můj názor? Možná sis měl místo určování polohy nejprve prostudovat manuál k mobilu a seznámit se s tarify..

hodnocení

0x

Nevím, nemám Nokii, ale jestli to tahalo při GPS mapy z netu a po WAPu? Tak bych se ani ty částce nedivil. Jen je zajímyvý, že to nechalo tak hodně skočit do mínusu. Asi to muselo být skoro najednou...

ladinpraha*
hodnocení

0x

Žádná smlouva a mínusový kredit, to mi nějak nesedí.

asd*
hodnocení

Na otázku proč mě pustil tolik do mínusu by bylo zděleno, že zpoplatnění internetu se načítá až s odstupem, narozdíl od hovorů nebo SMS. Čili se to nedá včas zatrhnout.

jirbar*

To sedí. Taky jsem si všiml že mně ubývají peníze na kreditu. Totiž tlačítko ZPĚT je na poslední zmáčknutí volba WAP a to jsem si nastavil i nesmyslnou internetovou adresu. Stejně to odečetlo, ale trochu později. Totéž v kapse pokud nepršel čas zablokování tlačítek.

Tak jsem zavolal operátorovi o zrušení WAP a byl pokoj. Jenže nevím jak to zjistili, zas mi někdo jiný začal ten WAP nabízet.

jirbar*

Nevím, nemám zkušenost, ale skutečně jsem vyslechl, že na mobilu s předplaceným kreditem byl snad připojen k internetu a hrál nějakou hru. No a dostal se silně do mínusu.

Otec toho synáčka pak musel SIM "zahodit" a obstaral si nové číslo. Jinak by musel doplatit i ten mínus.

asd*
hodnocení

Právě mi bylo zděleno, že jsem skutečně byl na internetu a to několikrát. Operátorka mi sama od sebe nabídla, že mi ihned kompletně zablokuje internet a, že ona mi může jako "milodar" poskytnout stržení dlohu do max. výše 1000kč. Samozřejmě jsem souhlasil, ALE né že bych za to nebyl rád, ale nelíbí se mi, že si tam můžou peníze jen tak přehazovat bez žádných rozhodnutí. Příklad z praxe: kamarád chtěl vyrobit nějaké kovové součástky. Dostal nabídku na cenu 100 tisíc kč bez nátěru. Řekl, že chce i nátěr a zeptal se kolik tedy bude cena včetně nátěru. Blesková odpověď zněla - stejná. Sice to byl pěkný milodar, ale důkaz toho, že na něm chtěl pěkně narejžovat, když měl bez rozmyslu a propočtu stejně jistý, že bude v zisku.

pravdomluvny*

Operátoři jsou všemocní :) Dám Ti taky příklad: Kamarád pohrozil svému operátorovi, že přestoupí k jinému a ejhle..najednou platí místo 1000 kč jen 500 za stejné služby a má dvojnásobné volné minuty. Operátoři si to můžou dovolit, protože mají obrovské zisky díky hlupákům kteří platí horentní sumy za něco, co většinou vůbec nepotřebují. :)

asd*
hodnocení

S tím souhlasím - potřebuval bych svému operátorovi navrhnout, že přecházím k vodafonu, třeba by byl schopen mi ten mínus vymazat komplet.

mirek*
hodnocení

0x

Nepříjemné je zejména to, že si pletete dojmy a pojmy. Již několikrát zde zaznělo - je třeba číst manuál. Zdarma máte opravdu GPS navigaci, včetně určování polohy. Ovšem od NOKIE. Operátor Vám nic takového jistě neslíbil. Pokud jste zvolil určení polohy prostřednictvím GSM sítě, tak se nedivte, že penízky došly velmi rychle. Pokud není ve Vašem telefonu nainstalována aplikace OVI mapy, tak při požadavku na určení polohy se Vás mobil nepochybně ptal, zda se hodláte připojit k síti operátora ... souhlas znamená jediné. Jste bez peněz velmi rychle. Telefon si totiž začne stahovat aktuální mapy místa, kde se právě vyskytujete. Bez mapy opravdu polohu určit nelze. Prázná Nokie bez map sice ukáže nějaký terč na dyspleji, možná souřadnice, ale určitě nic víc.

asd*
hodnocení

Na to jsem si ale dále velkého bacha. Chcete se připojit k síti operátora? NE

mirek*

Asi ne dostatečného bacha. Těch dotazů může mít telefon celou řadu. Může se ptát na věci, kterým bez znalosti návodu člověk nerozumí. Většinou je doprovází i oznámení, že pokud nesouhlasíte, nebude to či ono pracovat správně. Pak vetšina uživatelů odklikne souhlas, v obavě, že něco zmrví. Výsledkem většinou bývá velký tok peněz do cizí peněženky.

Naprosty souhlas, clovek pokud vi ze to nikdy neuzivi tak by mel elektronicky skrze opretatora vypnout roaming, mobilni data, mmsky, premium sms a dalsi me ted nenapada...je toho vic a BFU to vůbec netusi..dnes jsou nastrahy uplne vsude a vysledku to je tak ze se sypou nekomu penizky...

Zdarma jsou mapove podklady, za vse ostatni se krute sype..kde mame navigaci, aktualizace, aktualizace FW , aktualizace SW, moznosti a-GPS, lokalni zpravy/informace, různe protokoly, kontroly posty atd...

hodnocení

0x

Jde o to že u telefonů obecně, tedy u Nokie stoprocentně je v nastavení GPS tzv asistovaná GPS která dohledává polohu i podle netu. Pokud vím tak stahuje z netu polohů družic pro rychlejší´zaměření nebo tak něco a druhá věc jsou přímo nokia (ovi) mapy které mají v defaultu taky přístup na net povolený a dotahují si tam informace...

amantgris*
hodnocení

0x

To je ten něštastný net, kolikrát já toto kdysi zažila. Že se jedná o kredit a nemůže tomu tak být? To je přece úplně jendo, to je dáno spomalením systému. Řeknu tu příklad který má zůstat utajen. Placené sms (90kč) za jednu - různé hry, kody atd. Pokud odesíláte jednu za druhou, vrátí se vám jich na 200kč kredit místo dvou třeba 10 :) pak jste samo v minusu, ale bacha pokud to děláte opkaovaně z jednoho mobilu (ne simky) tak operátor ten mobajl blokne :)

jirbar*

Nepošlu ani tu za 7 Kč, různé televizní hlasování a pod. natož tu za 90 Kč.

Vždy se vydělávalo a bude vydělávat na lidské blbosti.

repeeene
hodnocení

0x

Myslím, že tazateli se to stalo né z blbosti, ale z neznalosti, že GPS se při jeho požadavku napojí na internet a už platí, zřejmě si myslel, že mu to polohu zjistí bezplatně.

Ale klasické gps se na net nepřipojuje...to jsou jen fíčury jako asistované gps atd ;)

Mel si koupit iphona..ten se pripoji na net pri vstupu do smsek anebo adresare, pri gpsce to rovnou zčuchne půl mega..:D:D

amp
hodnocení

0x

Když to čtu, nic ve zlém, tak jem rád, že to všechno vyzkoušíte, zaplatíte omyly, zaplatíte počáteční náklady na zavedení atd. (klasická S křivka).

A my, co nepotřebujeme GPS, protože ještě furt používáme mapy, buzolu, telefonní seznam a další staré technologie z minulého tisíciletí, si počkáme až služba podstatně zlevní a bude za pár kaček :)

A ti chytri vyzkopuseli a stastne a efektivne pouzivaji s minimalnimy naklady za par kacek oproti "neosvicenym" ...

jirbar*

A kdo je ten osvícený či hlava pomazaná.

Ten jenz prozrel, zalovil v ceniku konkurence a nebal se zeptat na tohle onohle a tamhleto...

Osviceny je ten kteremů pali lampa do oci a pomazny ten jenz se nesikovne polil jeste tekutym sadlem...

Nadsenec do lubrikantů se můzu zaradit jako druh :Vsemi mastmi mazany..

jirbar*

Pokud to nebude tím že z mobilu místo na telefonování se dělá hračka.

Jenže osvědčená hračka pro děti je vláček a pro tatínka pěkné trojky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]