Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Povodňová daň

Od: babajaga® odpovědí: 8 změna:

Dobrý den, po minulých velkých povodních byla zavedena tzv. "povodňová daň." Lidem byla každý měsíc strhávána stovka z platu a měla to být taková železná zásoba, kdyby zase něco přišlo. Nápad to byl dobrý, proč ne? Jistě se sešlo hodně peněz. Ovšem, letos zase přišly povodně a o tom, co bylo našetřeno díky povodňové dani, se nikde nemluví. Jen - dávejte, pomáhejte, ale že někde musí být pěkná rezerva z povodňových daní, je ticho po pěšině. Ví někdo, kolik se takto naspořilo a kde peníze skončily? Nikde jsem o tom nic nenašla. Myšlenka to byla dobrá, ale kde je výsledek? Je to asi jako se vším u nás. Jaga.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

jo zatim ticho po pesine , buhvi , kde to vubec skoncilo ...

hodnocení

0x

tyden.cz/...

Tady je článek z pololetí roku 2011, kdy se povodňová daň vybírala, a už za toho půl roku nevěděli, kde ty peníze jsou...

pacourek*
hodnocení

0x

Povodnová dan byla jen záminka pro zvýšení daní a nikdy se nemyslelo na povodně

hodnocení

0x

Někde sem četl že se mělo vybrat kolem 5ti miliard.

Myslím si že to ale skončilo na nějakým Kradlouskovo účtu ve Švýcarsku nebo na nějakejch ostrovech.

lidus*

"lujs" také jsem slyšela o 5ti miliardách a napadlo mě téměř to samé jako vás. nejhorší je, že lidi i z mála dávali a stále na něco dávají rádi a nějaký parchant se pak směje na Bahamách.

hodnocení

0x

Povodňová stovka se strhává stále?Manželka má na výplatní pásce stále -100kč!

To bude asi něco jiného. "Povodňová daň" znamemalo, že běžná sleva na dani na poplatníka, která činí 2070,- (to znamená, že z vypočtené daně se odečte tento paušál a teprve zbytek daně odvedete), byla v roce 2011 o 100,- menší, čili každý odvedl o 100,- Kč vyšší daň. (Ve skutečnosti ne každý, jenom lidi s výdělkem kolem 10.000, protože při nižší mzdě je daň tak nízká, že ji sleva celou pohltí.) Takže byste to neviděl jako nějakých -100,- na výplatní pásce.

ronyx*
hodnocení

0x

Zdravím,
těžko taky něco najdete - nikde o tom není už od poloviny roku 2011 ani čárka. Poslední článek, kde se o to někdo zajímá, jsem našel tento zpravy.ihned.cz/... a tam se lze dočíst, že žádný extra povodňový účet neexistoval, že se vlastně vůbec neví, kolik se vybralo (že jsou jen nějaké odhady) a kde přesně peníze skončily. V jiných článcích po webu jsem našel jen to, že peníze, které se nedaly na škody po povodni, skončili s největší pravděpodobností v našem stále i tak minusovém státním rozpočtu. Takže opět jen další klasický tunel a podvod slavné vlády "rozpočtové odpovědnosti".

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]