Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výkup starých rovnátek

Od: marekluks* odpovědí: 4 změna:

Dobrý Den, měl jsem rovnátka na pevno a teď mi je obě sundali a nechali mi je že už je nebudu potřebovat. Stály mě kolem 12 000 Kč . Jsou to velmi drahé slitiny Titanu a kobaltu, titanu a molybdenu a chirurgická ocel. Zajímalo by mě kde bych je mohl zpeněžit a kolik bych za ně tak asi dostal. Váží kolem 4g.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hanher*
hodnocení

0x

Já si myslím, že za materiál moc neutržíte, že větší část ceny je za práci při výrobě.

sebod*
hodnocení

0x

Zeptej se Marenky tady na Poraďte. Ta má sběrnu surovin . Třeba Ti udělá cenu ;)

Zkus se optat zubního laboranta. Ty by mohly tohle vědět.

doplněno 28.09.10 11:08:

V těch laboratořích s tímhle materiálem pracují a mají určitě mnoho "odpadu", který od nich někdo vykupuje. Ale jak je tu už psáno. Nečekej tisíce. Největší částka je opravdu za práci. Teda druhá největší částka. Nejvíce dělá marže *zed*

marenka*

4g ve sběrně určitě nevykoupí. ;) Zkusila bych se zeptat taky toho zubaře, je možné, že tyto materiály recyklují - roztaví a znovu zpracují.

pb®
hodnocení

0x

Poptejte se ve firmach, kde se zabyvaji zpracovanim drahych kovu, mohou je i vykupovat, treba v Safine.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]