Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Brigáda na příměstském táboře

Od: miserable* odpovědí: 4 změna:

Letos jdu poprvé na brigádu na příměstský tábor. Ze začátku mi to přišlo jako dobrý nápad, ale jak se termín blíží, mám z toho obrovský strach. Zaprvé ani nevím co tam budu dělat. Vím, že tam bude pár dospělých a pár nás skoro dospělých, co ale konkrétně budeme dělat, to nevím. Vedoucí mi napsala jen velice stručné informace, že budeme mít svoje družstvo, aby se nám děti lépe počítaly. Napsala, že by bylo dobré mít v hlavě zásobu nějakých malých her na vyplnění času. To mě opravdu děsí, sama vymýšlet nějaké hry a sama děti bavit? Já počítala s tím, že budu jen asistovat těm dospělým. No abych to shrnula, jsem z toho opravdu ve stresu. Nemůže mi někdo napsat nějaké rady a tipy na hry, popřípadně jakékoliv informace, které by se mi mohly hodit? Taky třeba rady jak ty děti vůbec zvládnout. Nemám v sobě moc mateřského citu, na tuto brigádu jsem šla právě abych se naučila zvládat děti. No trochu jsem se přepočítala.. Prosím o jakoukoliv pomoc, budu hrozně vděčná.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

mowla*
hodnocení

0x

Hry apod. (a zábava vůbec) - primárn záleží na tom, jak malé/velké děti budeš mít svěřeny (příp. zda bude skupina jen holek či klukůa nebo míchaná) - prostě zavzpomínáš, co jste a naco jste si hráli/y vy v jejich věku...

Další neznámou je prostředí - jiné hry mužeš ´páchat´ v (ne)přehledném lese, jiné na louce a jiné na sídlišti, ještě jiné v interiéru (při špatném počasí).

Jinak - ke zvládnutí dětí nepotřebuješ "mateřský cit", ale fantazii, empatii a nevyčerpatelnou energii (děti občas připomínají ´králíčka Duracella´).

miserable*
hodnocení

Bude se chodit hlavně do lesa a na louku, vevnitř nic nebude. No a věkově tak 5-9 hádám. Právě ta energie dětí je šílená, já budu vyřízená a děti si budou chtít hrát. Bojím se, že to fakt nezvládnu.

mowla*

- rostliny, stromy - poznávání, kreslení (focení), herbář, sběr bylin či hub
- živočichové - poznávání, kreslení (focení), stopování
- terén - překonávání překážek, bunkr, schovka, hledání ´pokladu´
- příroda - ´přírodní´ zdroje jídla, tepla, sucha (něco ala Seton - třeba výroba jednoduchých nástrojů a pomůcek)
Obecně to zkombinovat s procházkou a nějakou soutěží (o nejlepší foto, největší hřib).
Případně hry typu ´slepá bába´, závody v pytli, budeš-li mít k dispozici i nějaké vybavení - fotbálek, vybíjená...

iz*
hodnocení

0x

Výborné sbírky her vyšly od Miloše Zapletala.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]