Nejste přihlášen/a.
Čistili jste někdy na svém kole bowdeny? Já sem to dnes zkusil
Taková neobvyklá otázka:čistíte někdy na svém kole bowdeny? Já jsem to dnes zkusil hadrem s trochou jaru a jsou jak nové,jak jste na tom vy?
Č
Vezmu naboj, povolim rozeberu, vysypu kulicky, vycistim hadrem, vycistim kulicky, navalim vazelinu, natlacim kulicky, a slozim..a cistit bowden jako z venku..? EH to je snad for ne..?
U náboje do střelné zbraně bych místo vazelíny použil střelný prach a co se cyklistiky týče, tak zde jedině olej a v žádném případě mazací tuky (vazelína je pro buzeranty).
Jako "nebezpečnou informaci" bych označil toto: "Vazelína je povinnou součástí jízdních kol" Nebo snad znáte nějaký zákon, kde je to nařízeno? Ale jinak každý svého štěstí strůjcem, tak si klidně cpěte vazelinu na kole kam je libo, v tom s Vámi budou opravdoví cyklomechanici souhlasit!
Pánové, já byl celý život v tom, že bovden:
... se skládá z pružného obalu, uvnitř něhož se pohybuje pevné jádro. Obal obvykle bývá vyroben z ocelové spirály kryté z venku bužírkou, uvnitř je pak ocelové lanko nebo ocelový drát. Obvykle se tímto kabelem přenáší posuvný pohyb, na krátké vzdálenosti jím lze přenášet i pohyb rotační... tolik výňatek z Wikipedie
o nějakých kuličkách, středech a nábojích se mi ani nezdálo, na jisté věci je lepší lubrikant z lekárny...
já jsem bovden občas prolil technickým benzinem a než to černý svinstvo vykapalo, umyl jsem benzínem i lanko... potom pár kapek oleje z každé strany, prostrčit lanko (nebo drát, poznáme např. plyn u Škodovek, ne?) párkrát šoupnout sem tam, namontovat a dokud to nebude zase drhnout, tak zapomenout. Z vnější strany, pokud to není moc mastné, stačí voda se saponátem a kousek hadru.
doplněno 21.09.10 16:37:z lékárny
doplněno 21.09.10 20:01:Z venku, pokud to není moc mastné, stačí voda se saponátem a kousek hadru.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.