Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co je kabala?

Od: httpwwwkabbalahinfo odpovědí: 10 změna:
Moudrost kabaly je vědecký nástroj pro studium duchovního světa. Ke zkoumání našeho světa používáme přírodní vědy jako je fyzika, chemie a biologie. Ale přírodní vědy studují pouze fyzický svět, který vnímáme našimi pěti smysly. Abychom plně porozuměli světu, ve kterém žijeme, potřebujeme výzkumný nástroj, schopný zkoumat skrytou oblast, kterou naše smysly nedokáží vnímat. Tímto nástrojem je moudrost kabaly.

Podle kabalistické moudrosti se realita skládá ze dvou sil či vlastností: touhy přijímat a touhy odevzdávat. Protože touha odevzdávat chce dávat, stvoří touhu přijímat, odtud běžně užívané jméno "Stvořitel." Celé stvoření, včetně nás, je manifestací této touhy přijímat.

Kabala nám umožňuje pracovat se základními silami reality - přijímáním a dáváním - k našemu prospěchu. Nevysvětluje nám pouze plán stvoření, ale jak se můžeme sami stát konstruktéry, natolik všemohoucími a vševědoucími, jako je původní Konstruktér reality.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

marenka*
18.09.10 18:16
hodnocení

0x

No a? *nevi*

technikjirik*
hodnocení

0x

děkuju za info, ale co vím já, tak toto vaše psaní je trošku vytržené z kontextu. V tak málo větách bez kontextu na židovskou víru a hitorii, je to jen plácání pseudomudrců.

dzoui*
hodnocení

0x

židovská mystika, a?

karina*
hodnocení

0x

Kabala je židovské tajné učení, jehož základem je esoterní judaismus, druh židovské mystiky.Původ kabaly je nejasný: podle legendy sdělil bůh toto tajné učení Mojžišovi na hoře Sinaj, a ten je dále předal několika vyvoleným.Mojžíš přejal od boha mimo psané desky Zákona též nepsaný ústní výklad, který předal bratru Árónovi, jeho synům Eleazarovi a Ithamarovi a sedmdesáti starším židovstva, aby toto učení předávali pouze ústně přísně vybraným jedincům.Samo slovo kabala znamená obdržet něco, resp. ze slova "kibbel", které znamená ústně něco sdělit, obdržet ústní sdělení.

relaxia.cz/...

Kabalaje velmi složití nauka a vybraní jedinci jejímu studiu zasvěcují celý svůj život. Tak jestli na to máte buňky, zkuste to . Pro mě je to nad mé chápání *smich*.Karina

pt®
Genesis:
4. Had ženu ujišťoval: "Nikoli, nepropadnete smrti. 5. Bůh však ví, že v den, kdy z něho pojíte, otevřou se vám oči a budete jako Bůh znát dobré i zlé." ...
www.biblenet.cz/app/bible/Gen/chapter/3
Kabala nám umožňuje pracovat se základními silami reality - přijímáním a dáváním - k našemu prospěchu. Nevysvětluje nám pouze plán stvoření, ale jak se můžeme sami stát konstruktéry, natolik všemohoucími a vševědoucími, jako je původní Konstruktér reality.
Připadáte mi, jako ten had našeptávač, slibujete lidem, že budou všemohoucími konstruktéry. PT /stařenka/
doplněno 18.09.10 19:38:

Mařenko, přesně tak. Člověk má v sobě morální zákony, kterým se říká svědomí. To znamená, co rozdávám to dostanu. Když budu slušná, tak i v mé přítomnosti se budou lidé chovat slušně. Když budu zlá a sprostá, tak to dostanu zpátky. Na to nepotřebujeme kabalu. To je asi zase nějaká reklama. PT

marenka*

Tak díky Pt jsem to konečně pochopila. Dala mi z těch vět ten správný výtah.

Kabala nám umožňuje pracovat se základními silami reality - přijímáním a dáváním - k našemu prospěchu.

Na to nemusím znát Kabalu. Když nic nedám, nic nedostanu. Naopak, budu- li jenom dávat a nebudu nic žádat, je to taky špatně. I když ve rvačce platí... nedáš, dostaneš. *vtip*

Nevysvětluje nám pouze plán stvoření, ale jak se můžeme sami stát konstruktéry

Taky jednoduché. Jak si ustelu, tak si lehnu. ;) (berte to s nadsázkou;))

karina*

pt, vůbec nechápu jak jste přišla na to, že jsem had našeptávač a že něco lidem ve své odpovědi slibuji *sok*. Ale možná to nepatřilo mě , jen je špatně vlákno . Karina

pt®

Karin, sluníčko moje,*slunce* to nepatřilo Vám, to je reakce na tazetele/ku - httpwwwkabbalahinfo. Přece tam kopíruji její slova. Naopak, Vy jste to vysvětlila moc hezky. PT /stařenka/

karina*
18.09.10 20:21

pt *uf**smich*K.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]